peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.
Apu
CONTRIBUTOR **

Tuotteen elinkaaren loppupään hallinta Novassa - mikä on best practice?

Moi!

 

Meillä on Novassa runsaasti nimikkeitä ja useita päämiehiä, joiden jälleenmyyjänä toimimme. Päämiehet, tuotteet, tuotetiedot ja mallit vaihtuvat, jolloin muutokset hoitaminen ja tuotteiden lopettaminen hallitusti on todella tärkeää. Meillä on myös paljon puitesopimushinnastoja, joita hallitsemme kampanja-hinnastoissa.

 

Jos tuotekoodi muuttuu, sen voi varastokirjanpidossa toki muuttaa. 

Havaittu ongelma: koodin muuttaminen ei päivitä kampanjahinnaston koodeja. Tämä tekee elämästä vaikeaa, jos on kymmeniä sopimushinnastoja (kampanjahinnastoja) ja jokaisessa hinnastossa pitää päivittää erikseen tuotekoodi(t). Usein taustalla on esim. päämiehen tuotekoodipäivitys, jolloin tuotekoodeja muuttuu kerralla iso määrä.

 

Haluaisimme ajaa tuotteen seuraavilla toimenpiteillä:

  1. kun päätämme, että jotakin tuotetta ei enää haluta ostaa lisää, niin ensimmäinen vaihe olisi laittaa se ostokieltoon (ajoissa), jotta olemassa oleva varasto saadaan myydyksi loppuun. 
    Havaittu ongelma (ja manuaalissakin kerrottu): ostopuolen tilausehdotus ei huomioi näitä ostokieltoja. Ainoastaan, jos rakentelee ostotilauksen alusta käsin. Tilausehdotuksen käyttö on kuitenkin meille pakollista, koska ostamisesta ei muuten tule mitään tolkkua.
    Kehitysehdotus: tilausehdotus tarkistaisi ostokiellossa olevat tuotteet ja herjaisi niistä.
  2. Kun varasto on saatu myytyä tai riittävän alas ja saldo nollataan, tuotteen ABC-ryhmäksi voi laittaa E-koodin, jolloin se ei näy hauissa (ellei erikseen halua).
    Havaittu ongelma: jos joku kopioi vanhan tilauksen/tarjouksen, jolla koodi on, niin se löytyy järjestelmästä ja menee läpi ilman herjaa aina ostotilaukselle saakka.
    Kehitysehdotus: tuotteet pitäisi voida laittaa myös myyntikieltoon. Periaatteessa tuotekoodin voi muuttaa, mutta jos se ei päivity sopimuksiin yms. paikkoihin, niin jo kerran kuopatuiksi luullut tuotteet voivat pullahtaa uudestaan tilauksille.

Kuulisin mielelläni, miten tuotteiden elinkaaren loppupää on ajateltu toimivan Novassa esim. valmistajan toimesta.

3VASTAUSTA3

Vastaus: Tuotteen elinkaaren loppupään hallinta Novassa - mikä on best practice?

Moi Mika,

 

Tästä asiasta löytyikin jo HelpDesk pyyntö, joka on meillä mennyt tuotehallintaan kehityksenä. Tuon kamppanjahinnaston laitan vielä lisäksi eteenpäin.

CONTRIBUTOR **

Vastaus: Tuotteen elinkaaren loppupään hallinta Novassa - mikä on best practice?

Hei!

 

Kiitos - mutta miten Novassa tämä on ajateltu toimivan?

 

T: Mika

Highlighted
CONTRIBUTOR **

Vastaus: Tuotteen elinkaaren loppupään hallinta Novassa - mikä on best practice?

Olemme taistelleet samojen haasteiden kanssa ja näin esimerkiksi kierretään:

 

1. Sisäinen ohjeistus: Käytämme sovittuja merkkejä tuotteen Viite-kentässä, joka näkyy ostoehdotuksessa eikä tulostu mihinkään asiakaspapereihin.

2. Sisäinen ohjeistus: Kukaan ei koskaan tee uutta kopioiden.