Minun alueeni
Apu
Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

Tuotteiden mitat ja kollit vs. toimitettava pakattu tuote

tekijä Marko Koivuniemi

Yleisesti ottaen Novassa on vain yhdet kentät tuotteen pituudelle, leveydelle, painolle ja korkeudelle ja tilavuudelle. Luonnollisesti aika usein tieto kertoo itse tuottesta. Mutta kun tuote lähtee maailmalle niin tulee ongelma: nuo mitat eivät kerro lähetettävän pakkauksen mittoja. Meillä on akuutein ongelma (paino) ratkaistu niin että käytämmekin leveys-kenttää tallentamaan pakatun tuotteen painoa ja tämän avulla saamma tuon tiedon lähetteelle koska painon mukaan kuljetuslaskutus usein toimii. 

Mutta sitten kun isompi tuote vaatii useamman kollin eli pakkauksen niin ollaankin hankaluuksissa. Lisäksi esim. USA:ssa tilavuus onkin merkitsevämpi tekijä ja etenkin siinä kollikohtaiset erot ovat suuret.

2 kollin 30 kilon tuote ei jakaudu niin että yhdessä kollissa on 10 kiloa vaan voi olla että yhdessä on 25 kg ja toisessa 5 kiloa. Heittäisinkin ajatuksen ilmaan että olisi kollikohtaiset kentät noille painoille ja mitoille logistiikkaa varten.

Tai sitten kuulisin ajatuksia miten asian voisi hoitaa.

Näiden ongelmien vuoksi osittain meillä on Novan varastonhallinnassa käytännössä vain osa tiedoista ja muu tiedosita majailevat erinäisissä paikoissa.

2 VASTAUSTA2
EsaGrönberg
CONTRIBUTOR *

tekijä EsaGrönberg

Ollaan törmätty pitkin Novaa saman tyyppisiin puutteisiin. Esim. varastonhallinnassa on Muotti tietue, jonka alkuperäistä funktiota ei ole tiedossa. Ilmeisesti jäänyt tuohon aikojen alusta ja Muotti tietuetta on käyttänyt jokin  x niminen yritys.

Toivonkin Vismalta  yksityiskohtaisempaa tietoa asiakkaille, mitä toiminnallisuuksia on tulossa. Se että ohjelman koodia ja teknologiaa päivitetään ja ehdotetaan siirtymistä sovelluspalveluun, joka on 1. sukupolven etäyhteys, eikä puhdas pilvipalvelu,  ei suoranaisesti auta asiakasta. Nova on monessa kohtaa logiikaltaan "vanha" ja sopii kutakuinkin vain vakio kappaletavaran tuottamiseen ja myyntiin. Tuotannonohjaus moduuli on jäänyt pahasti ajasta jälkeen. Hankittavat lisälisenssit on oma maailmansa.

Miten asiakas saa äänensä kuuluville?, kun ohjelmaa kehitetään ja viimeistään nyt, kun Novassa tehdään jotakin isoa muutosta.

Kari Yli-Hakunin ollessa Novan tuotepäällikkönä sain aina vastauksen kysymyksiini. Miten Vismalla toimitaan tällä hetkellä Novan suhteen?

Hei, 

 

tulemme lähiaikoina tiedottamaan Novan tulevista uudistuksista sekä seuraavan version sisällöstä Communityssä. 

 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.