Minun alueeni
Apu
Hyv_Yht
CONTRIBUTOR ***

Vakuuttamisen poikkeustilanne/Tulorekisteri

tekijä Hyv_Yht

Tulorekisterissä muita asioita selvitettäessä kävi ilmi, että yrityksemme YEL-vakuutetuille oli merkintä " Ei vakuuttamisvelvollisuutta (työeläke-, sairaus-, työttömyys- sekä työtapaturma- ja ammattitautivakuutus)". Kuitenkin YEL-vakuutetun palkasta pitää maksaa sairausvakuutusmaksu.

Nova Palkanlaskennassa henkilötiedot/tulorekisteri -välilehdellä on valittu vakuuttamisen poikkeustilanne 

  1. Ei vakuuttamisvelvollisuutta (työeläke-, sairaus-, työttömyys- sekä työtapaturma- ja ammattitautivakuutus)

Alasvetovalikossa ei ole vaihtoehtoa, jossa olisi YEL-vakuutetulle mainittu muut vakuutukset pois, paitsi tuo sairausvak.  Tulorekisteristä kehotettiin korjaamaan viime vuotiset ilmoitukset.

 

Vero.fi sivuilta seuraava: 

"Kun ilmoitat yrittäjänä vakuutetulle henkilölle maksettua palkkaa, on tärkeää ilmoittaa tieto työeläkevakuutuksesta (YEL tai MYEL) ja vakuuttamisen poikkeustilanteen tyyppi: Ei vakuuttamisvelvollisuutta (työeläke-, työttömyys- sekä työtapaturma- ja ammattitautivakuutus)"

 

Miten tämä toteutetaan Novassa?

4 VASTAUSTA4
Accepted solution
Hannele Grönfors
VISMA

tekijä Hannele Grönfors (Päivitetty ‎25-03-2020 09:51 tekijä Hannele Grönfors VISMA )

Hei Hyv_yht,

 

Tulonsaajalle määritellään vakuuttamisen poikkeustilanteet henkilötietojen Tulorekisteri-välilehdellä. Vakuuttamisen poikkeustilanteita voi olla useita, nämä voidaan syöttää tai valita ...-painikkeen takaa.

vak_poikkeus.PNG

 

Vakuuttamisen poikkeustilanteen korjaus Tulorekisteriin tehdään korjaustavalla mitätöinti/uusi ilmoitus. Palkkatietoilmoituksen mitätöinnin ja uuden ilmoituksen voi tehdä Novan Palkanlaskennan kautta tai Tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa.

Mitätöinti ja uusi ilmoitus tulee tehdä samassa yhteydessä saman työpäivän aikana. Voi esim. mitätöidä yhden kuukauden palkkatietoilmoituksen ja tehdä ko. kuukaudesta samalla uuden ilmoituksen.

 

Ohessa linkkejä Tulorekisterin ohjeistuksiin tähän liittyen.

Ilmoita tapaturmavakuutuksen tiedot Tulorekisteriin

Palkkatietojen mitätöinti Tulorekisteristä 

 

 

 

Hyv_Yht
CONTRIBUTOR ***

No nyt selvisi! En ollut tajunnut, että siihen voi valita useampia vaihtoehtoja! Kun valikon avaa, siinä hämäävästi pystyy liikkumaan vain yhden vaihtoehdon kohdalla kerrallaan. Vaatii näköjään tuplaklikkauksen, että saat valittua useamman vaihtoehdon.

Kiitos tästä! 

Marko Toivola
CONTRIBUTOR ***

tekijä Marko Toivola (Päivitetty ‎25-03-2020 08:42 tekijä Marko Toivola )

Hei,

Nova tulee päivittää uusimpaan versioon, jossa mahdollisuus valita tuossa vakuuttamisen poikkeustilanteessa kohdat 3. 4. ja 5.

Hyv_Yht
CONTRIBUTOR ***

tekijä Hyv_Yht

Meillä on Visma Sovelluspalvelu, joten Novassa pitäisi olla aina uusin päivitys heti kun ne julkaistaan. Nyt tuossa ei voi valita kuin yhden numeron.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.