Minun alueeni
Apu
Anne Ilander
CONTRIBUTOR *

Varastokirjanpitoon siirtotiedoston tuonti ei onnistu

tekijä Anne Ilander
Vien varastokirjanpitoon meidän rakenteita komennolla tietojen tuonti ja siihen valitaa tiedosto mikä sinne pitää saada, niin nyt jostain syystä 68% tuonnista vain onnistuu ja rakenne ei tule varastoon, ainoastaan pääkokoonpano vain mutten se tavara mitä sinne alle kuuluu. Virheeksi ilmoittaa: virhetilanne 9, selvitys Subscript out of range. Toisen ohjeman kanssa ollaan katsottu että sielä pitäisi kaikki olla oikein. En saanut liitetiedostoa millään tähän viestiin, voiko sen laittaa jonnekkin sähköpostiin?
3 VASTAUSTA3
Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

tekijä Marko Koivuniemi

Olennaista on tosiaan että miten vientiaineisto on muodostettu. Jos tämä "toinen ohjelma" muodostaa tuon CSV:n niin se voi olla niin vanha että tuottaa aineistoa joka on vääränlaista. (Täytyy koputtaa puuta, meillä ei tuota ole ilmennyt.) Yksi tapa tutkia asiaa on Novasta viedä vastaava tuote CSV-tiedostoon ja sitten vertailla sitä tuontiaineistoon jota yritetään tuoda. Tarkastella sarakkeita ja otsikkotietoja.   Ja tietysti tieto koska tuo toimenpide on viimeksi toiminut - onko välissä versio päivittynyt jne. 

Joskus myös ajattelin tehdä pienen pikaisen korjauksen CSV:tä suoraan muokkaamalla - mutta tallennus editorissa tallensikin väärin erotinmerkit ja muut. 

Tsemppiä ongelman metsästykseen. 

Olli Hietala
VISMA

Moi,

 

Tässä tapauksessa aineistossa oli useamman nimikkeiden tekstien keskellä rivinvaihtoja useassa kohtaa eli Enter-lyönti joka löytyi kun aineiston avasi notepadiin. Tästä syystä aineisto ei ollut oikeanlaista ja aiheutti sitten Novaan tuotaessa virhetilanteen.

 

-Olli, Visma Sovellustuki

Accepted solution
Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala (Päivitetty ‎28-02-2023 10:33 tekijä Olli Hietala VISMA )

Hei Anne,

 

Yleensä tällaisten virheilmoitusten syynä on se, että jokin aineistossa nyt ei ole tietuekuvausten mukaisesti. Tuotetietojen tietuekuvaukset löytyvät ohje-sivustoltamme tästä linkistä. 

 

Yleensä paras tapa tutkia aineistoa on pilkkoa se pienempiin osiin (jos nyt siis tuodaan useampaa tuotekoodia ohjelmaan) eli tehdään tuonti pienemmissä erissä niin löytyy helpommin virheen aiheuttava tieto.

 

Tiedonsiirtoaineistojen läpikäynti yhdessä toisen ohjelmiston asiantuntijan kanssa hoituu yleensä parhaiten konsultointimme kautta. Tässä linkki konsultoinnin tilauslomakkeelle.

 

Voit lähettää tiedoston meille sovellustukeen katsottavaksi osoitteeseen sovellustuki@visma.com. Voimme tuessa yrittää katsoa aineistoa läpi mutta syvempi tuontiaineistojen tutkinta on konsultoitavaa työtä. Myös kuva tuonti-ikkunan asetuksista on tärkeä laittaa viestiin mukaan samoin mahdolliset muut tarkentavat tiedot mitä tilanteeseen liittyy.

-Olli, Visma Sovellustuki

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.