Minun alueeni
Apu
Olli Hietala
VISMA

Verokorttien suorasiirto ja Nova Palkanlaskenta

tekijä Olli Hietala

Voidaanko Nova palkanlaskentaan tehdä verotietojen suorasiirto.

13 VASTAUSTA13
Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei,

 

Yritin tehdä suorasiirtoa ohjeiden mukaan, mutta se ilmoittaa, että tiedosto ei sisällä pidätysprosentteja.

Mitähän tein väärin?

 

T. Johanna

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Suorasiirtoa tuodessa en saa avautumaan Tuodut verokorttitiedot-ikkunaa jossa näytettään tuonti-aineisto. Myöskään itse verokorttitiedotkaan eivät päivity. Ainut mikä päivittyy on  Voimassa alkaen päivämäärä. Missähän vika?

pkaikkon
CONTRIBUTOR ***

tekijä pkaikkon

Yritätköhän tuoda suorasiirtopyyntöaineistoa, jos tulos on tuollainen? Latasitko Novan tekemän suorasiirtopyyntöaineiston ilmoitin.fi -palveluun ja sait sieltä ilmoituksen että aineisto on valmiina?

Accepted solution
Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala (Päivitetty ‎05-02-2020 13:51 tekijä Olli Hietala VISMA )

Näytä | Henkilötiedot | Tiedosto | Verokorttien suorasiirto –valinnalla voit muodostaa verottajalle TYVI-tiedoston, joka sisältää verokorttien suorasiirtopyynnön.

 

Suorasiirtopyyntö-välilehdellä teet pyyntöaineiston. Mikäli haluat toimittaa tiedoston sähköisesti veroviranomaisille, kannattaa ottaa ensiksi yhteys verohallintoon.

 

Kuva_3511.jpg

Ohjelma ehdottaa tiedostopolkua Lähtötiedot-kehykseen, mutta voit syöttää / muuttaa sen tilalle haluamasi tiedostopolun ja –nimen päätteineen. Yrityksen Y-tunnus ehdottuu yritystiedoista. Ohjelma ehdottaa myös vuosilukua, jolta verokorttitiedot haetaan.

 

Rajaa haluamasi henkilöt, joille haluat uudet verokorttitiedot. Toiminto rajaa suorasiirtopyynnöstä automaattisesti ne henkilöt pois, joilla on lopetuspäivämäärä henkilötiedoissa.

Valitse optioissa pyynnön laatu (normaalisti päätoimen ja sivutoimen palkan pidätyspyyntö). Mikäli teet pyynnön atk-palvelukeskuksen kautta, valitse kyseinen optio ja lisää Tunnus-kohtaan palvelukeskukselta saamasi tunnus.

 

Paina OK muodostaaksesi pyyntöaineiston.

 

Tuodessasi varsinaisia verokorttitietoja palkanlaskentaan lisää tiedostopolku ja tiedostonimi Verokorttitietojen tuonti -välilehdelle ja valitse OK.

 

Muista tarkastaa pidätystiedot tuonnin jälkeen. 

Anneli Kurppa
CONTRIBUTOR ***

Tuleeko myös entisille sivutulon saajille viedä portaikkotiedot?

Marko Toivola
CONTRIBUTOR ***

2019 on vain yksi verokortti, joka on "porrasverokortti" josta kelpaa työnantajalle vaikka kopio. Sen voi toimittaa useammallekin työanantajalle.

Kirmyy
CONTRIBUTOR *

tekijä Kirmyy

Siis valitaanko verokorttivälilehdellä portaikko verokortti 1.2.2019 alkaville verokorteille?

Marko Toivola
CONTRIBUTOR ***

tekijä Marko Toivola

Kyllä, jos palkansaaja näin haluaa, voidaan käyttää myös perinteistä, jolloin ohjelma ottaa lisäprosentin laskennallisesti, vaikka vuosituloraja ei olisikaan ylittynyt. (esim. tuloraja 24000 eur, jolloin lasketaan 24000/12=2000 eur ja ylimenevästä pidätetään lisäprosentin mukaan.)

Tässä verohallinnon tieto:

Verokorteilla ei enää ole lainkaan palkkakausikohtaisia tulorajoja (vaihtoehto A), vaan verokortilla on ainoastaan vuosituloraja. Ennakonpidätys toimitetaan ennakonpidätysprosentin mukaan verokorttiin merkittyyn tulorajaan asti. Tulorajan ylittävältä osalta ennakonpidätys toimitetaan lisäprosentin mukaan. Maksajan on otettava tulorajassa huomioon kaikki verokortin voimassaoloaikana maksamansa suoritukset. Jos saman verokortin perusteella toimitetaan ennakonpidätys esimerkiksi palkasta ja työkorvauksesta, kumpikin tulo on otettava huomioon tulorajan seurannassa.

Verokortin vuosituloraja vastaa 12,5 kuukauden palkkaa. Siihen sisältyy lomaraha, joka on arvioitu puolen kuukausipalkan suuruiseksi. Tuloraja ajalle 1.2.‒31.12. on saatu jakamalla vuositulo 12,5:llä ja kertomalla saatu luku 11,5:llä

 

Visma Nova Palkanlaskennassa käytetään yhden tulorajan verokorttien osalta valintaa Portaikko ansioraja (B).

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Ihan vaan tiedoksi, että TÄMÄKÄÄN ei Novassa toimi. Vaikka on valittu portaikkokortti ohjelma laskee veron kuitenkin ihan kuin olisi kumulatiivinen, jakaa tulorajan 364:llä ja kertoo veropäivillä. Olen laittanut asiasta viestiä sovellustukeen.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Klikkailemalla sain toimimaan. Kun hain verokorttitiedot suorasiirtona niin perustietoihin tuli "portaikko", mutta kun tallensin palkan olikin "normaali". Vaikka perustiedoissa näyttäisi suorasiirron jälkeen olevan portaikko, niin se ei ole portaikko ennekuin olet klikannut ensin esim. normaali ja sen jälkeen sit portaikko.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Kiitos sulle kikkailusta... samaa pähkin minäkin täällä, kun ohjlema laskee ennakonpidätyksen väärin.

Koitetaanpas samaa kikkailua 😄

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei,

 

Eikö nyt tulorekisterin myötä ole vaan 1 tuloraja - verokortti

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.