Minun alueeni
Apu
Anonymous
Entinen jäsen

Virhetilanne - 2146233086

tekijä Anonymous

Uudella laskutuspuolella tulee tulostuksessa virhetilanne 2146233086, selitys: count ei voi olla negatiivinen arvo, parametrin nimi: count.  Virhe ohittuu ja lasku tulostuu kuitenkin aivan oikein kun sulkee virheilmoituksen. Yritin katsoa lomakemäärittelyjä, mutta ne eivät näy samaan tapaan kuin vanhalla laskutuspuolella. Miten pääsen korjaamaan lomakemäärittelyjä? Jos menen Tulostus -> panike Lomake (kuten vanhassa laskutuksessa) niin siitä ei avaudu minulle mitään muokattavia tietoja uudella puolella.

3 VASTAUSTA3
Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala (Päivitetty ‎09-06-2022 14:00 tekijä Olli Hietala VISMA )

Hei @Anonymous ,

 

Mainitsemasi virheilmoitus liittyy yleensä yrityksen tilitietoihin Novan aloitusnäkymän Asetukset > Yritystiedot > Tilitiedot- välilehdellä. Varmista, että sinne on pankkitilien tiedot syötetty esimerkin mukaisesti eli vanha kansallinen tilinumero löytyy edelleen ja IBAN on syötettynä ilman välilyöntejä yhteen pötköön. Tilitiedot syötetään kielikoodeittain eli varmista, että tiedot on oikein sillä kielellä jonka kielistä laskua yritit tulostaa.

 

Huom! Nova 10.4 versiosta alkaen ohjelma on myös tarkempi Pankkitili 2 ja 3 tiedoista vaikka ne eivät verkkolaskuaineistoon menekään. Niistä tulee myös tarkistaa, että esim. BIC tieto on syötetty ja kentissä ei ole syötettynä pelkkää tekstiä.

(Näissä tilanteissa virheilmoitus voi olla esim. The 'SellerBic' element is invalid tai Conversion from strin 'selvittel' to type Double is not valid.)

Toinen syy voi löytyä räätälöidystä raporttipohjasta eli jos käyttämäsi laskupohjan nimi alkaa "r_" niin silloin raporttipohja on teille räätälöity ja voi olla tarpeen tarkistaa räätälöintiä jotta se toimisi uudessa Nova versiossa.

OlliHietala_0-1651816876733.png


Jos ongelma ei selvinnyt niin avaa meille asiasta tiketti osoitteeseen sovellustuki@visma.com mahdollisimman tarkoilla lisätiedoilla niin voimme tutkia tilannettasi tarkemmin. 

-Olli, Visma Sovellustuki

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Moi, kokeilin tuota vanhan pankkitilin laittamista ohjeen mukaan, mutta sen seurauksena laskulle tulee näkyviin vain vanhanmallinen pankkitili, ja sitähän me emme halua. 

 

Meillä on tosiaan käytössä räätälöity raporttipohja.  Sain teiltä aiemmin ohjeen ottaa yhteys henkilöön joka räätälöinnin on tehnyt, mutta se ei taida ihan onnistua ihan kädenkäänteessä, sillä räätälöinti on tehty vuosia sitten. 

 

Yksinkertaisin ratkaisu on jatkaa vanhan laskutuksen käyttämistä, joten niin teen niin.  

 

Kiitos, terv Tarja

Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala

Hei @Anonymous ,

Räätälöintityötä voi tilata Vismalta tällä lomakkeella: https://www.visma.fi/koulutus-konsultointi-ja-sovellustuki/konsultointipalvelut/ ja työstä saa tuota kautta tarjouksen konsultiltamme joka räätälöinnin tekee toiveiden mukaisesti.

Novalle on tosiaan edelleen tärkeätä, että kansallinen tilinumero on syötettynä sille varattuun kenttään kuten ylläolevassa ohjeessakin on kirjoitettu. 

Vanha laskutus-ohjelma tulee poistumaan käytöstä tämän hetkisen tiedon mukaan Nova 10.5 versiossa kokonaan joten laskupohja on hyvä varmasti tarkistaa ennen sitä jos räätälöinnille on tarvetta edelleen.

-Olli, Visma Sovellustuki

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.