peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Olli Hietala
VISMA

Visma Nova: Tietokantayhteys palvelimeen katkeaa satunnaisesti

tekijä Olli Hietala

Mistä johtuu, Novan tietokantayhteys palvelimeen katkeaa satunnaisesti. Tietokantayhteyden katkeamisen jälkeen Nova on käynnistettävä uudelleen.

1 VASTAUS1
Accepted solution
Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala

Tähän voi olla monta eri juurisyytä, mutta yleisimmät ovat varmasti verkkoyhteyden hetkellinen katkeaminen tai vaihtuminen langattomasta langallisen verkon puolelle tai sitten virustorjunta-ohjelma.

 

Saimme juuri hyvän vinkin asiakkaaltamme jolla tätä ongelmaa alkoi ilmestyä, syyksi paljastui F-securen Client Security Premium- paketin Connection Control ominaisuus.  Tämä ominaisuus estää työasemalla muita yhteyksiä sen aikaa kun selaimella ollaan erityistä tietoturvaa tarvitsevilla sivuilla, esim. verkkopankissa tms.

 

Eri virustorjunta-ohjelmissa on varmasti vastaavia toimintoja joten kannattaa seurata tilanteita joissa tietokantayhteys on katkennut. Onko juuri samaan aikaan käyty verkkopankissa tai muilla tietoturvaa vaativilla sivustoilla.

 

Jos tuon tyyppistä ominaisuutta halutaan käyttää (mikä on tietysti aivan suositeltavaa) täytyy muistaa sulkea Nova ennen verkkopankin avaamista. IT-tuen kanssa voi tietysti yrittää selvittää onko tuollaiseen ominaisuuteen mahdollista saada määriteltyä joitain poikkeuksia eri ohjelmille jottei tällaista pätkimistä jatkuvasti esiintyisi.

 

Otamme mielellämme vastaan tietoa muista tilanteista joissa tällaista pätkimistä esiintyy. 

 

-Olli, Nova sovellustuki