Minun alueeni
Apu
StefanKS
CONTRIBUTOR **

Visma Nova ei lähetä sähköpostia Gmailiin

tekijä StefanKS

Visma Nova laskutusjärjestelmä Ei lähetä kenellekkään kenellä on Gmail sähköposti.

Muille lähtee, mutta google mailiin ei lähde. Kokeilin yksittäin ja ryhmässä ei toimi.

Mitä voi tehdä asialle?

10 VASTAUSTA10
Katja Mansikkamäki
CONTRIBUTOR **

tekijä Katja Mansikkamäki

Meillä Nova-pilvessä, voin sanoa että joka toinen lähtee ja joka toinen ei. Palvelin on smtp.visma.local. On eri jännää 🙄 lähteä joka laskutuskerta erikseen tarkistamaan kuka vastaanottajista käyttikään gmail-osoitetta🤔

Marko Toivola
CONTRIBUTOR ***

tekijä Marko Toivola

Moi,

Jos käytät Novan SMTP -asetuksissa (smtp.visma.local) lähtevän postin palvelinta, niin saattaa olla, että Gmail "blokkaa" meilin pois, eli ei mene edes vastaanottajan roskapostiinkaan, koska tuosta palvelimesta lähetetään niin paljon postia ja sitä myöten saa "roskapostipisteitä". Jos mahdollista, niin kannattaa käyttää omaa SMTP palvelua.

StefanKS
CONTRIBUTOR **

tekijä StefanKS

Hei!


Kiitos osaatko kertoa tarkemmin millä tarkoitat omaa SMTP palveua?

Marko Toivola
CONTRIBUTOR ***

tekijä Marko Toivola (Päivitetty ‎04-03-2023 13:31 tekijä Marko Toivola )

Nova SMTP.png

Omalta sähköpostin palveluntarjoajalta saa lisätietoa näihin.

Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

Meillä käytössä meidän SMTP-lähetys ihan 25-portista. Silloin ei tarvita tunnushärdelliä henkilörekisterissä jokaiselle erikseen,  joka onkin kyllä aika naurettava vaatimus. 

https://help.protectedtrust.com/setup-smtp-with-office-365 

Meillä siis käytössä SMTP-palvelin DOMAIN-fi.mail.protection.outlook.com ja Domainin taakse nimipalveluihin on laitettu tieto että meidän ip-osoitteesta lähetys on sallittua. 

 

Mutta yhä edelleen: yritykset monimuotoistuvat ja käyttäjiä voi olla eri sähköpostiosoitteilla - kuten meillä. Olisi syytä olla mahdollisuus määritellä lähetysasetukset käyttäjäkohtaisesti yliajamaan yrityskohtainen lähetyspalvelin.

 

Toinen ja konkreettisempi ja mielestäni eleganteinkin idea olisi hyödyntää jo wanhan liiton sähköpostiasetuksia. Voisi käyttää vaikka yhtä tiliä määriteltynä lähettäjänä jonne olisi kirjautumistiedot kunnossa ja lähetys onnistuisi aina ja sitten lähetetyn sähköpostiviestin Reply-To -tietoihin poimiutuisi (jos niin olisi haluttu) henkilörekisterin sähköpostilähettäjä, joka voisi olla sitten mitä tahansa. 

 

 

Maija Jussila
CONTRIBUTOR ***

Näitä huononnuksia tulee tähän ohjelmaan koko ajan. Ennen sai lähetettyä omasta sähköpostista ja nyt on otettava yhteyttä sinne ja tänne ja tehtävä vaikka mitä jumppaa ja ylimääräistä säätöä että hommat pelaa. Ihan kun jollain olisi aikaa ja kiinnostusta säätää näiden kanssa.

Maija Jussila
CONTRIBUTOR ***

Joopa joo :/. Ilmeisesti tähän ei ole ohjelman puolesta tulossa mitään ratkaisua!

 

This is an automatically generated Delivery Status Notification.

 

Delivery to the following recipients failed.

StefanKS
CONTRIBUTOR **

tekijä StefanKS

Se syy minkä takia ei lähetä on sinun domainin vika. Esimerkiksi meillä on elisalta ja he joutuivat tekemään muutoksia järjestelmiin ja sitten vasta toimi.  Jos on ulkoinen järjestelmä niin se on yleensä heidän vikansa. Googlella on todella tarkka sähköpostin seulausjärjestelmä. Vismasta lähtee satoja tuhansia sähköposteja ja menevät yleensä roskapostiin ja sen takii google on tarkka. Todella ärsyttävä tilanne. Sama meillä vaikka nyt toimii niin jos lähettää useita sähköpostilaskuja niin voivat osa mennä roskapostiin, koska google. Muiltakin yrityksiltä laskut menevät roskapostiin samasta syystä

Maija Jussila
CONTRIBUTOR ***

tekijä Maija Jussila

Meillä on oma domain joka on ollut käytössä vuosikaudet. Aiemmin ei ole ollut mitään ongelmaa.

StefanKS
CONTRIBUTOR **

tekijä StefanKS

Hei!

 

Kiitos ohjeista. Valitettavasti Ei toimi tämä tulee siihen. Eli nähtävästi pitää ottaa yhteyttä omaan sähköpostipalveluun. Oletan.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.