Minun alueeni
Apu
Veijo Kujala
CONTRIBUTOR **

Visma Nova -ohjelmiston ylläpitomaksuun 19,1% korotus vuoden 2021 alusta

tekijä Veijo Kujala

Hei !

 

Saimme kirjeen, jossa Visma ilmoittaa, että ylläpitosopimusmaksu nousee peräti 19,1% vuoden 2021 alusta.

Ymmärrän, että kustannuksissa ja palkoissa on pientä nousua, mutta tämän suuruinen korotus tuntuu kyllä kohtuuttomalta. On noin 20 -kertainen tämän hetkiseen inflaatioon nähden.

 

Toivoisin, että Visma avaa ja perustelee tätä korotusta jotenkin.... Verrattun muihin vastaavantyyppisiin saamiimme hintojentarkistuskirjeisiin, tuntuu kyllä nyt kohtuuttomalta.

 

Veijo Kujala

Turun Rakennustuote Oy

14 VASTAUSTA14
Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Herää kysymys, että onko samanlaiset korotukset odotettavissa kun saadaan yritykset siirtymään pilvipalvelun käyttäjiksi.

 

Meillä on ohjelma ollut 20 vuotta käytössä ja tyytyväinen olen ollut, lukuunottamatta suuria ylläpitomaksuja. Jos tämä ylläpitomaksun korotus koskettaa myös meidän yritystä, pyydän ohjelmatoimittajaa olemaan mahdollisimman pian yhteydessä myös meidän yritykseen.

 

Tämänkokoisen yrityksen kannattaa alkaa miettimään keveämmän ja halvemman ohjelmiston käyttöä jos korotukset ovat tätä tasoa.

 

Ko-Me-Sa Oy

Sari Anias

 

 

Mira Mäkinen-Saarikko
CONTRIBUTOR ***

tekijä Mira Mäkinen-Saarikko

Hei,

 

Toivoisimme, että Visma ottaa tästä korotusasia palautteesta kopin ja miettii
tasapuolista korotusprosentin alentamista kaikille tämän 19,1 % suuruisen korotuksen
saaneiden osalta. Näin säästettäisiin vaivaa, rahaa ja aikaa.

Vastuumyyjämme tulevat ruuhkautumaan tämän asian tiimoilta, kun jokainen meistä alkaa käymään
neuvotteluja korotuksesta ja se on kallista kaikille. Vuoden päästä se sitten mahd. nähdään kuinka kalliiksi se tuli.

 

Terveisin

Mira Mäkinen-Saarikko

Rakentajat Saarikko Oy
Yleisesti tyytyväinen pitkäaikainen asiakas

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous (Päivitetty ‎01-10-2020 23:50 ( )

Ymmärrän toisaalta pyrkimyksenne, mutta tapa jolla "kannustatte" asiakkaitanne siirtymään on täysin väärä! Otetaan esimerkkitapauksena meidät, joka on ollut asiakkaananne jo pitkään ennen kuin koko sovelluspalvelua olitte kehittäneet. 2015 yritimme sovelluspalveluun siirtyä, mutta tuolloin palvelu oli erittäin huono ja keskeneräinen. Huonon ja bugisen sovelluspalvelun lisäksi, jota ette saaneet koskaan toimimaan, ei hinnoittelunne ollut tältä planeetalta. Kalliin kokeilun jälkeen lopputuloksena oli siirtyä takaisin nykyiseen muotoon.

 
Liiketoimintamme on teistä riippumatta, sekä ilman ohjelmistotalon tuomaa teknistä tukea kasvanut (Nova on erittäin kankea ja vanhentunut järjestelmä). Olemme liiketoiminnan kasvun siivittämänä laajentaneet Nova palveluja ja investoineet uusia lisenssejä ja nähneet erittäin paljon vaivaa ja aikaa koittaa integroida omia moderneja ajatusmalleja kankeaan järjestelmäänne.
 
Nyt tulevalla korotuksella vedätte meiltä maton jalkojen alta ja investoinnit menevät pesuveden mukana viemäriin. Olen tästä hyvin katkera. Rankaisette vanhoja uskollisia asiakkaita +20% hinnan korotuksella. Heitä, jotka ovat maksaneet sovelluspalvelun kehittämisen. Tämä sotiin kaikkea moraalisia arvoja vastaan, jota itse ajattelen liiketoiminnassa olevan. Tulee todellakin mielikuva, että haluatte potkia päähän vanhoja asiakkaita ja päästä heistä eroon. Meidän tapauksessa onnistuitte. Kusipäisen temppunne sijaan olisitte voineet olla suoraselkäisiä ja ilmoittaneet Onpremises palvelun lopettamisesta jollain aikataululla. Näin siihen olisi voinut varautua. Nyt kolmen kuukauden varoitusajalla pakotatte meidät löytämään uuden yhteistyökumppanin ja opettelemaan uuden järjestelmän käytön.
 
Nova on ja tulee olemaan vielä pitkään jäljessä teknisissä ominaisuuksissa kilpailijoita. Lähihistoriassa hehkutettu Nova 10 piti kiriä teknistä takamatkaa. Näin ei käynyt, vaan samaan aikaan kilpailijat ovat kasvattaneet eroa. Nyt jälleen hehkutatte kuinka jotain ihmeellistä tapahtuu. Todellisuudessa teillä on edelleen pohjana surkea ja kankea järjestelmä, jota koitatte koristella.
 
Hinnankorotus temppu myös osoittaa Visman ohjelmistotalon täysin moraalittoman toiminnan. Mikäli siirtyisimme sovelluspalvelun käyttöön olisi syksyisin aina jännitystä ilmassa, koska päätätte uusia +20% hinnankorotuksen jollain verukkeella. Kuten sähköpostilla saamani vastaus antaa ymmärtää: Sopimukset antavat teille näiden korotusten uusimiseen mahdollisuuden. Emme jää sitä todistamaan.
 
Meillä on Visma Nova lisenssit voimassa 2027 asti. Tulemme vaatimaan jäljellä olevalta ajalta käyttökelvottomiksi jääneiden lisenssien hankintahintaa takaisin. Nykyinen korotus tekee lisenssien käytön mahdottomaksi ja mikäli jäisimme käyttämään Onpremises tuotetta 20% hinnankorotuksesta huolimatta, tulette todennäköisesti vuodelle 2022 tekemään samanlaisen tai isomman korotuksen. Kuten kaikesta näkyy on, tahtotilananne ajaa Onpremises alas ja tehdä nykyisistä ostetuista lisensseistä käyttökelvottomia.
 
Anton Panschin
Saumalaakso Oy
Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

Hyviä ajatuksia. Tuossa kun Visma Approvalin kautta niin kätevästi saa niin laitoin exceliin ylläpitomaksut 2016-2020 ja lisäsin 2021:n tuolla "maltillisella" korouksella. Pahaltahan se näyttää ja nimenomaan näyttää: toki meidän yrityskoolla tuo muutama tonni vuodessa ei kaada venettä suuntaan tai toiseen mutta kyllä mielestäni huonoa harkintakykyä ja pelisilmän heikkoutta on tuollaista korotusta ajaa sisään. Toki jo esiselvityksen ja hieromiset järjestelmän vaihdossa kuittaisivat tuollaisen korotuksenkin muutamassa päivässä. Psykologia on jännä juttu - sanoisin että jos korotus olisi ollut vaikka 2-3 kertaa suurempi kuin aiemmat korotukset ja jäänyt alle 10% niin moni olisi ehkä itsekseen tuhahtanut ja ehkä harkinnut sovelluspalvelua mutta ei olisi kokenut tarvetta ärähtää näin julkisesti kuten olemme tehneet.

 

Mitä tulee Novan jälkeenjääneisyyteen niin jokainen myyntimies osaa kyllä kuvailla omaa järjestelmäänsä ja ruohon vihreys tiedetään kyllä aidan toisellakin puolella usein hyvin samanlaiseksi. Mutta yhtäkaikki: toivoisin kyllä itse erillistä postausta niistä asiosita joissa koetaan Novassa olevan puutteita (toivoisin että Vismakin avaisi kehitysehdotustietokantaansa helpparista) - koska olisi hyvä kommentoida. Moni asia voi olla sellainen ettei sellaista ole edes ajatellut - osa näistä sellaisia joita ei silti haluta laajemmin, mutta osa sellaisia jotka hyödyttäisivät muitakin. Kehitysporukan sisällä käsitellyt ehdotukset eivä välttämättä saa samaa näkemystä minkä asiakkaat antaisivat. Ehdottaisin siis että jos ei nykyisiä kehitysehdotuksia avata niin järjestettäisiin kampanja jossa niitä kerättäisiin - kenties ehdotuksien lähettäjien kesken arvottaisiin jotain ,vaikkapa 19.1% vahvuinen kuohari. 😉

Taustalla en toki tiedä mitä tapahtuu mutta pilotointiyrityksiä voisi käyttää vaikkapa antamaan pisteitä kehitysehdotuksille.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Kyllä, samaa täällä eilen ääneen taivastelin!

Röyhkeää.

Ja todellakin, ensimmäinen ajatus oli että nyt kilpailutus käyntiin.
Meille on näiden 17 Visma vuoden aikana tarjottu jos jonkinmoista ohjelmistoa, ja aina olen suoralta kädeltä sanonut "Ei kiitos, olemme tyytyväisiä nykyiseen ohjelmamme!".

Nyt vuosien saatossa ansaittu lojaalisuus saatiin säröilemään alta aikayksikön.

 

Tero Oksala
VISMA

tekijä Tero Oksala

Tervehdys kaikille,

 

Ilmoitus hinnankorotuksesta on herättänyt paljon keskustelua ja haluaisinkin nyt selventää muutamia asioita. 

 

19,1% korotus koskee paikallisesti asennettuja ohjelmistoja. Omilla palvelimilla (On premise) käytössä voi olla ohjelmiston eri versioita ja asiakkaiden omia laitteistoja, integraatioita ja räätälöintejä, jolloin esimerkiksi tuen antaminen vaatii enemmän asiakaskohtaista selvitystyötä ja työllistää näin meitä enemmän. 

 

On totta, että haluamme asiakkaiden siirtyvän sovelluspalveluun ja suurin osa uusista Nova-asiakkaista valitseekin sovelluspalvelun, jolloin myös resursseja ja aikaa vapautuu yrityksellä omaan tekemiseen. Pilvestä tarjottavien ohjelmistojen selkeä etu on siinä, että keskitetyssä ympäristössä me voimme palvella asiakkaita paremmin, kuin asiakkaiden omiin laitteisiin asennetuissa ohjelmistoissa. Sovelluspalvelussa olevat asiakkaat myöskin käyttävät aina ohjelmiston uusinta ja ajan tasalla olevaa versiota.

 

Toki on tilanteita jolloin siirtyminen ei ole mahdollista ja ymmärrämme tämän. Tällaisessä tilanteessa kannattaa ottaa suoraan yhteyttä vastuumyyjäänne, jonka kanssa voitte keskustella tilanteen ratkaisemisesta. Täällä keskusteluun osallistuneisiin otamme yhteyttä henkilökohtaisesti ja keskustelemme tilanteesta. 

 

Investoimme Novan kehitykseen nyt ja tulevaisuudessa. Tulevassa versiossa, ja sitä seuraavissa, keskitymme Novan käyttöliittymän uudistamiseen, teknologian uudistamiseen ja parantamaan asiakkaidemme toiminnassa tarvittavia toiminnallisuuksia niin, että Novaa on jatkossa entistä helpompi ja nopeampi käyttää. Joulukuussa julkaistavassa versiossa tulee merkittäviä näkyviäkin uudistuksia. Tämä kokonaisuus ei kuitenkaan käy käden käänteessä ja vaatii meiltä erityistä panostusta ja painotusta Novan kehitykseen tulevina vuosina. Olemme myöskin panostaneet rekrytointeihin, jotta Novan kehitystä saadaan tehostettua tulevaisuudessa.

Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

Ne tukea vaativat räätälöinnit on kovalla rahalla Vismalta ostettu, integraatiorajapinnat myös. Nyt tästä laskutetaan kollektiivisesti ja kohtuuttomasti kaikkia - myös niitä jotka eivät käytä räätälöintejä ja käyttävät tunnollisesti viimeisintä versiota. Tietysti myönnän että minä varmaan edustan keskimääräistä enemmän tukea työllistävää asiakasta ja olenkin saanut pääsääntöisesti hyvää palvelua.  Mutta tällainen rahastus on vastenmielistä: etenkin kun tiedän jo etukäteen että tarvitsemamme ominaisuudet vaatisivat lisää työtä ja entistä enemmän rajapintoja toimiakseen Novan siirtyessä pilveen.  Ja siitä seuraa luonnollisesti johtopäätös että jos siirto työllistää joka tapauksessa niin miksipä ei samalla kilpailuta koko järjestelmänvaihtoa. Toki tällä rahastuksella pikavoittoja saa - ei ohjelmiston vaihtoa kovin nopeasti saa aikaan.  Ja tuskin ja valitettavasti teidän helpparien palkka on sillä tasolla että kokonaisuudessa sillä ei ole mitään merkitystä kustannuksiin muuta kuin keinotekoista.

Päivi Peura
VISMA

tekijä Päivi Peura

Kiitos viestistäsi!

Korotuskirjeisiin liittyen keskustelemme mielellämme taustoista ja perusteluista kanssanne. Pyydän teidän vastuumyyjää olemaan teihin yhteydessä asian tiimoilta.

 

Ystävällisin terveisin

Päivi Peura

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Päivi, meihinkin voi olla yhteydessä.

 

Porin ensi- ja turvakotiyhdistys ry

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei!

MIelenkiintoinen ilmoitus. Herää ihmetys, mitä tällä ajetaan takaa? Halutaan ilmeisesti päästä tietyistä asiakkaista eroon?

Tänä aika, jolloin pitäisi ottaa huomioon muutkin ulkopuoliset vaikutteet eikä ajatella Visman pelkästään omia etujaan, joka suorastaan on kuvottavaa ahneutta.

Tämä korotuksen ilmoitus antaa kyllä aiheen etsiä joku muu ohjematoimittaja, jonka motiivit kohdistuvat yrityksien ja yhteisöjen yhteisen luotettavaan vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön.

Tämä Visman korotus 19,1% ei kyllä tänä aikana kestä julkista keskustelua ja näyttää, miten epäluotettava yhteistyökumppani ja vaarallista on yritykselle, jos sillä ei ole mitään takaporttia.

Rautarakenne Leivo Ky

Toim.joht. Markku Leivo

Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

Meilläkin on yli 20 vuoden Nova-taival takana ja räätälöidyt toiminnot ja QlikView-raportointijärjestelmään kytkeminen nostavat kynnystä siirtyä pilvipalveluun. Ainakin aiemmin tarjottiin ei-oota räätälöintien toimivuuden suhteen. Lisäksi kuinka kalliiksi rajapinnat tulevat jos halutaan tietokantoihin päästä käsiksi. Meillä ainakin on säännöllinen tarve nähdä dataa josta tieto muodostuu. Toki pilviratkaisu toisi varmasti paljon etujakin - meidän pääkanta kun on kymmeniä gigatavuja jo kooltaan . Mutta keino pilveen työntämisen suhteen tulisi olla asiakkaiden kannustus porkkanalla eikä kepillä.

Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

On röyhkeä korotus ja tuo kyllä kitkerän ellei jopa sitruunaisen maun suuhun. Sitruunasta tulikin mieleen että lienee siis aika harkita kilpailutuskierrosta. Itse en ole kirjettä vielä nähnyt. Onko Nova nyt alasajovaiheessa ja ensin potkitaan tolkuttomilla hinnankorotuksilla ihmisiä tekemään itse johtopäätöksensä ettei tarvitse suoraan ilmaista asiaa.

pliitto
CONTRIBUTOR *

tekijä pliitto

Hei,

 

Meille tuli kirje, jossa ilmoitetaan 4%:n korotuksesta. Se on ainakin kohtuullinen korotus hyvästä ja ripeästä palvelusta. Onko erinlaisia kirjeitä liikenteessä?

Veijo Kujala
CONTRIBUTOR **

tekijä Veijo Kujala

Ilmeisesti käytätte pilvessä toimivaa sovelluspalvelua.

 

Visman asiakaspalvelussa ei olekaan mitään vikaa. Homma toimii. Nyt vain tuntuu, että perinteisen paikallisesti asennetun ohjelmiston käyttäjiä yritetään hätistellä pilvipalvelun käyttäjiksi suorastaan "Carunamaisin" korotuksin.

 

Me olemme ohjelmistoa käyttäneet 20 vuotta.  Ylläpitomaksu on noussut reippaasti näinä vuosina ja ohjelmisto on maksettu uudelleen moneen kertaan. Eniten harmittaa lojaalien asiakkaiden kohtelu.

 

Kyllä todennäköisin seuraava liike on meillä siirtyä tilitoimistomme tarjoamaan pilvipalveluratkaisuun.

 

Veijo Kujala

Turun Rakennustuote Oy

 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.