peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Olli Hietala
VISMA

Web Service pankkiliikenne Visma Nova-ohjelmalla (Visma.net AutoPay)

tekijä Olli Hietala

Miten pankkiliikenteen saisi hoidettua suoraan Nova-ohjelmasta ilman erillistä pankkiohjelmaa?

3 VASTAUSTA3
Accepted solution
Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala (Päivitetty ‎17-04-2020 09:49 tekijä Olli Hietala VISMA )

Jos pankkiohjelmana on käytetty aiemmin Visma Monipankki-ohjelmaa riittää, että Novassa tehdään tässä kirjoituksessa olevat toimenpiteet.

 

Jos käytössä on ollut jokin muu pankkiyhteys ratkaisu tulee ensin aloittaa Web service- yhteyden käyttöönotto käymällä tämä ohje läpi: Ohje Web service-yhteyden käyttöönottoon. (Ohjeessa käyty läpi Web service-yhteyden käyttöönotto alusta loppuun.)

 

Alla on kuvattuna miten asetukset tulee määritellä Novaan jotta se keskustelee oikein jo käytössä olevan Visma.net AutoPay palvelun kanssa.

 

Huomaa, että alla on oma ohjeistus Visma Sovelluspalvelua käyttäville asiakkaillemme!

Visma Nova ja AutoPay asetukset (Oma Nova asennus)

5fkYJ4J-UVhw64wg.png

 • Gateway osoite= Syötä sen tietokoneen tiedot, johon Visma Cloud Gateway –ohjelmisto on asennettu. Osoite kirjoitetaan muodossahttp://tietokoneen nimi:portti/OPGatewayService/OPGatewayService.
 • Tietokoneen nimi= Gatewayn asennus tietokoneen nimi (suosituksena asennus serverille). Jos Nova on asennettu vain yhdelle koneelle syötä tietokoneen nimeksi 'localhost'.
 • Portti= Yleensä 55555 (voi olla palomuuriasetuksista johtuen jokin muukin)
 • Polku= Kenttään polku hakemistoon, jossa mp_sconv.exe- tiedosto sijaitsee. Yleensä kyseinen tiedosto sijaitsee Visma Novan asennuskansiossa MP–nimisessä hakemistossa.
 • Sopimusnumero= Visman.net AutoPay -palvelussa tehdyn sopimuksen numero. Eli y-tunnuksenne siinä muodossa kuin se on annettua Visma.net AutoPay -palvelun tilauksessa. 
 • Testaa-painike= Voit testata, että yhteys konversiopalveluun on kunnossa. Jos testaus antaa virhetilanteita käy läpi yleiset vikatilanteet ja niiden korjaukset.
 • Visma.net AutoPay= Valitse tämä ruksi kun haluat liikennöidä suoraan Visma.net AutoPay -palveluun maksujen lähetyksessä ja eri pankkiaineistojen noutamisessa.
 • Yrityksen AutoPay asetukset= Kopioi Y-tunnus ja Asiakasvarmenne Visma.net AutoPaystä Hallinta > Yritykset-näkymästä.  Tarkista ettei kopioitaessa kenttiin jää tyhjiä merkkejä alkuun tai loppuun. On tärkeää, että varmenne kopioidaan klikkaamalla 'kopioi varmenne' painiketta, eikä maalaamalla sillä kenttä on osittain piilotettu ja kopioituu oikein vain painiketta käytettäessä.

______________________________________________________________________

Visma Nova ja AutoPay asetukset (Visma Sovelluspalvelu)

NUgpRpNHWxqClfDK.png

 • Gateway osoite= http://opg.visma.local:55555/OPGatewayService/OPGatewayService
 • Polku= C:\apps\SaasNova\MP\
 • Sopimusnumero= Yleensä Novan pääyrityksen Y-tunnus perusmuodossa. Voit tarkistaa missä muodossa yrityksen Y-tunnus on rekisteröity kirjautumalla visma.net- sivustolle ja menemällä Hallinta > Yritykset- sivulle.
 • Testaa painikkeella näet, että yhteys toimii jos ylläolevat asetukset on syötetty oikein. Jos saat virheilmoitusta 5014 testauksessa ota yhteys Visma Nova Sovellustukeen sovellustuki@visma.com osoitteeseen.
 • Yrityksen AutoPay asetukset= Kopioi Y-tunnus ja Asiakasvarmenne Visma.net AutoPaystä Hallinta > Yritykset-näkymästä.  Tarkista ettei kopioitaessa kenttiin jää tyhjiä merkkejä alkuun tai loppuun. On tärkeää, että varmenne kopioidaan klikkaamalla 'kopioi varmenne' painiketta, eikä maalaamalla sillä kenttä on osittain piilotettu ja kopioituu oikein vain painiketta käytettäessä.
Pirkko5
CONTRIBUTOR *

tekijä Pirkko5

Yrityksellä ei ole Visma.net palvelussa tuota AutoPay ominaisuutta josta voisi hakea varmenteen.

t.Pirkko

Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala

Hei Pirkko,

 

Visma.net AutoPay on erikseen tilattava transaktioperusteinen palvelu jonka voit tilata ottamalla yhteyttä tilaustoimistoomme (orderoffice@visma.com). Ilmoita tilaustoimistoomme yrityksenne virallinen nimi sekä pääkäyttäjänne ja pääyhteyshenkilön nimi ja sähköpostiosoite. Palvelun sopimusehdot ja hinnastoon voit tutustua Visma Communityn Lataa Materiaaleja osiossa. (https://vucustomer.visma.com/)

 

Visma.net AutoPay ja Web Service liikennöinnin käyttöönotto-ohjeen löydät tästä linkistä.

Toivottavasti pääset eteenpäin tällä ohjeella! 

 

-Olli, Visma Sovelluspalvelu