peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Julkishallinnon verkkolaskuvaatimuksiin muutoksia

tekijä Ville Viherto (Päivitetty ‎27-03-2020 14:11 tekijä Ville Viherto VISMA )

Verkkolaskulaki sähköisestä laskutuksesta astuu voimaan suunnitellusti 1.4.2020. Laki ohjaa yritysten ja julkishallinnon laskutusta sähköiseen muotoon. Mikäli et päässyt osallistumaan Visma Novan ja uuden verkkolaskulain käyttöönoton webinaariin, voit katsoa sen täältä: https://dreambroker.com/channel/97scpjte/9c1pgsse  ja webinaarin materiaali on tämän uutisen liitteenä

Huom! Valtionhallinnon aikataulun muutostiedote:

Valtionhallinto on alunperin ilmoittanut vaativansa laskut lain mukaisina sähköisinä laskuina 1.4.2020 alkaen.

Muutos: "Valtionhallinto ymmärtää kuitenkin koronaviruksen mukanaan tuomat haasteet yritykselle ja on päättänyt omalta osaltaan helpottaa yritysten selviämistä hyväksymällä toistaiseksi myös Eurooppa-normia vastaamattomia, vanhempia verkkolaskuversioita."
"Tästä huolimatta yrityksiä kannustetaan siirtymään normin mukaiseen laskutukseen mahdollisimman pian."

Lue lisää valtiokonttorin tiedotteesta >>

https://www.valtiokonttori.fi/uutinen/valtionhallinto-hyvaksyy-toistaiseksi-myos-eurooppa-normia-vas...

 

5 Kommentit
Jessica6
CONTRIBUTOR **
tekijä Jessica6

Hei,

saako ihan lyhyesti kysyä. Jos käyttää Visma Novan verkkolaskutusta, tarvitseekso silloin miettiä yhtään mitään, täyttäähän se kaikki normit ja säädökset?

tekijä Ville Viherto

Hei!

 

Jos tulee tarve lähettää lain mukaisia sähköisiä laskuja, niin silloin vaatii hieman toimenpiteitä. Mm. EU-yksiköt täytyy perustaa, ja myyntitilien ALV-koodit on syytä tarkistaa. Kyse on siis eri asiasta kuin Finvoice 1.3 tai 2.0.1, vaan on tullut uusi verkkolaskun muoto, jossa on tiukemmat vaatimukset.

 

Suosittelen katsomaan webinaarin  https://dreambroker.com/channel/97scpjte/9c1pgsse  missä on kerrottu miten lain mukaisia sähköisiä laskuja voi lähettää Visma Novassa.

Jessica6
CONTRIBUTOR **
tekijä Jessica6

Kiitos,

webinaari katsottu ja toimenpiteet tehty. Olisiko mahdollista saada nuo diat tiedostona? Itse asiassa se mitä jäi minulta puuttumaan oli tuo linkki niihin EU-yksiköihin. En pikaisella googlettamisella löytänyt. Kiitoksia etukäteen.

Kukaan ei kuitenkaan ole noita laskuja vaatinut, mutta ajattelin tehdä toimenpiteet valmiiksi kun kerran muistan miten ne tehdään.🙂  

tekijä Ville Viherto

Hei!

 

Lisäsin esitysmateriaalin uutisen liitteeksi. Tässä myös suora linkki https://community.visma.com/t5/Visma-Nova-uutiset/Julkishallinnon-verkkolaskuvaatimuksiin-muutoksia/...

Aleksi Klasila
CONTRIBUTOR *
tekijä Aleksi Klasila

Moi,

onko Novassa mahdollista lähettää ja vastaanottaa myös muita Finvoice 3.0 mahdollistamia sanomia? Ensisijaisesti kiinnostaisi ostotilauksen lähettäminen ja ostotilausvahvistuksen vastaanotto.