Minun alueeni
Apu

Muutoksia Novan verkkolaskujen vastaanottoon

tekijä Olli Hietala (Päivitetty ‎03-11-2022 08:35 tekijä Olli Hietala VISMA )

Visma Novassa on tähän saakka pystynyt vastaanottamaan verkkolaskuja minkä tahansa operaattorin kautta, mutta vuodenvaihteesta alkaen ainoa käytettävissä oleva operaattori on Maventa

 

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että sinun on otettava käyttöösi verkkolaskupalvelu AutoInvoice voidaksesi vastaanottaa Novan ostoreskontraan verkkolaskuja. AutoInvoice on käyttöönotettavissa heti, joten voit tehdä vaihdon hyvissä ajoin ennen muutosta.

Muutoksen hyödyt

 • Yrityksesi ostoreskontraprosessi helpottuu ja nopeutuu merkittävästi. Verkkolaskuaineistoja ja niiden liitteitä ei tarvitse ladata omalle koneelle, vaan ne noudetaan tietoturvallisesti integraation avulla suoraan Novaan.
 • Novaan upotetusta AutoInvoice-näkymästä näet saapuneet ja lähetetyt laskut helposti.
 • AutoInvoicea käytetään laskujen sisäänlukuun Novaan integroidussa sähköisessä ostolaskujen kierrätysratkaisu Document Centerissä. Jos yrityksessäsi on tarvetta kierrättää saapuvat ostolaskut, myyntimme kertoo mielellään lisää tästä ratkaisusta (myynti.software@visma.com). 

Koskeeko muutos yritystäni?

Jos käytössä on Visma Document Center ja saapuvat laskut käsitellään sen kautta:

 • Muutos ei aiheuta mitään muutoksia yrityksen nykyisiin prosesseihin.

Jos Nova Ostoreskontra EI OLE yrityksessäsi käytössä:

 • Muutos ei koske yritystäsi ja ei siten aiheuta sinulle mitään toimenpiteitä.

Jos Nova Ostoreskontra ON yrityksessäsi käytössä:

 • Varmista, onko yritykselläsi jo AutoInvoice-tili. Tutustu sen jälkeen ohjeisiin, joissa on käyty läpi tarvittavat toimenpiteet. 
 •  Jos AutoInvoice-tiliä ei ole ennestään käytössä, on se syytä luoda hyvissä ajoin ennen muutosta. Näin verkkolaskujen noutoon ei tule katkosta (Maventan vaatiman pankkiverkkoyhteyden avaus voi kestää viikon verran, lue lisää ohjeista).

Muutoksen aikataulu

 • Jos olet on-premise-asiakas eli Nova on asennettuna paikallisesti omalle palvelimellesi, AutoInvoicea on siirryttävä käyttämään viimeistään seuraavan päivityksen (vuodenvaihdeversio 2022) yhteydessä.
 • Jos olet sovelluspalveluasiakas, sinulla on muutoksen sisältämä versio käytössäsi ma 20.2.2023.

________________________________________________________

Webinaari

OlliHietala_0-1666594976893.png

 

Järjestimme pe 21.10.2022 maksuttoman webinaarin, jossa kävimme läpi AutoInvoicen käyttöönoton vaiheet ja esittelimme myös laskujen siirron Nova Ostoreskontraan. Esittelimme myös Novaan integroitua Visma Document Centeriä eli Visman sähköistä ostolaskujen kierrätystä ja sen tuomia automatisoinnin mahdollisuuksia.  

Katso webinaaritallenne tästä linkistä

 

Muutama tarkentava kommentti pitämäämme webinaariin:

 • Muutoksen vuoksi ei ole tarvetta hankkia Visma Document Center-ohjelmistoa mutta esittelimme sitä sen mahdollistavan automaation ja kierrätysprosessien vuoksi.
 • Visma Document Centerin päivitetyt ohjeet löytyvät uudelta ohje-sivustoltamme osoitteesta: https://ohjeet.visma.fi/articles/visma-nova/visma-document-center
 • Jos olet epävarma koskettaako muutos yritystäsi tutustu tietopakettiimme jossa on käyty usein kysyttyjä kysymyksiä läpi tarkemmin. Tietopaketin linkki löytyy tämän viestin lopusta.

OlliHietala_3-1666595176214.png

________________________________________________________

Olemme koonneet avuksesi kattavan tietopaketin sekä vastauksia AutoInvoicen käyttöönotosta usein esitettyihin kysymyksiin. Tutustu materiaaliin »

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.