Minun alueeni
Apu

Nova 10.5 versiowebinaarin tallenne

tekijä Sanna Ruosaari (Päivitetty ‎13-12-2022 08:11 tekijä Sanna Ruosaari VISMA )

Kiitos osallistumisesta Novan 10.5 versiowebinaariin 2.12.2022. Tallenne on katsottavissa tästä linkistä.

 

Nova 10.5 on julkaistu Visman sovelluspalveluasiakkaille 12.12.2022. Muille Nova 10.5 tulee ladattavaksi Joulukuun aikana. Huomioittehan, että communityn "Lataa materiaaleja" osio poistuu käytöstä 2.1.2023, joten suosittelemme hakemaan versiopaketin ennen sitä, vaikka itse päivitys tehtäisiin myöhempänä ajankohtana.

 

Alla webinaarin aikana tulleet kysymykset

Kysymys Vastaus
Tuleeko Nova 10.5 -versioon uudet käyttöliittymät pakotettuna, vai muistaako valinnan jos vaihtaa esim. Laskutuksessa vanhan käyttöliittymän käyttöön ? Nova 10.5 versiossa ohjelma muistaa käyttäjän valinnan.
Ymmärsinkö oikein että oliko nyt siis niin että Ostoreskontra-ohjelmasta poistuu skannustoiminnallisuus kokonaan vai ymmärsinkö jotain väärin? Meidän konsernissa on paljon pieniä kiinteistöyhtiöitä joita ei toistaiseksi ole DC:n kautta käsitelty. Jos tällä tarkoitetaan sitä, että ostolaskun Skannattu lasku välilehden kautta liitetään tiedosto ostolaskulle, niin tähän ei ole tulossa muutoksia.
Järjestelmä on hidastunut näiden uusien myyntitilaus ja laskutuslomakkeiden myötä todella hitaaksi, vaikka on valokuituyhteys. Onko tulossa mitään parannusta nopeuteen?
Nimikelistalla: meneekö nyt 1.5 versiossa kursori automaattisesti kpl kenttään, että ei tarvitse hiirellä painaa? + Kun on valinnut yhden tuotteen, niin toimiiko nuolinäppäimet, että pääsee siirtymään seuraavaan, vai tartteeko aina siirtyä hiirellä?
Vanhassa versiossa siis Myyntitilauksissa ja Laskutuksessa pystyin hakuehtojen jälkeen Nimikelistalla toimimaan paljonkin ilman hiirtä. Nyt tarvitsee kaikessa välissä ja on superhidas.
Olisi mahtavaaa jos raportointi-näkymässä voisi muodostaa omia yhdistelmiään Nova-yrityksistä. Esim. meillä on kolmella tehtaalla omat Nova-yrityksetä joiden tietoja kuitenkin olisi hyödyllistä tarkastella kokonaisuutena. Vähän sellainen konserninomainen ratkaisu.
Tästä voitte tehdä kehitysidean Communityyn.
Missä vaiheessa Novan rajapinnan uudistuksessa mennään (REST)?
Rajapinta kehityksen aikataulua ei ole vahvistettu
Korjataanko 10.5 ensiksi kaikki viat, ennenkuin vanhat versiot poistetaan kokonaan.
Viimeksikin tuotevedettiin sitten pois, kun vikoja löytyi.
Kyllä, tarkoituksemme on julkaista
mahdollisimman virhevapaita ohjelmia. Ohjelmat käyvät läpi kattavat testit ennen julkaisua
Varmasti käytetään uusia käyttöliittymiä, jos nopeus on entisten käyttöliittymien luokkaa, koska parannuksia käytettävyyteen.
Uudistettujen sovellusten toimintaa on nopeutettu.
Tämäkin liittyi Nimikelistaan: Vanhassa versiossa siis Myyntitilauksissa ja Laskutuksessa pystyin hakuehtojen jälkeen Nimikelistalla toimimaan paljonkin ilman hiirtä. Nyt tarvitsee kaikessa välissä ja on superhidas.

Eli kun on lyönyt yhden tuotteen ja haluaa siirtyä alaspäin (vaikka 20 seuraavaa tuotetta olisi lisättävänä), niin nyt se ei onnistu.
Nimikelistalla siis.
Perusnäkymässä nuolinäppäimet toimivat.
Nimikelistan yläosasta voi riveille siirtyä Shift+nuoli alas painikkeella. Nimikelistan riveillä voi liikkua nuolilla.
Meillä on vanhaan laskutukseen siirrettäviä csv-aineistoja (syntyy lasku suoraan). Sopivatko uuteen?
Pääsääntöisesti kyllä. Nova 10.5 versio on tarkempi siitä, että tuonti-aineisto on Novan aineistokuvauksen mukaista. Tarvittaessa tuontiaineiston sisällön voi tarkastaa tiedonsiirron käsikirjan avulla.
Käytämme Myyntitilauksen vanhassa versiossa Nimike-kenttää lisätekstin ja tyhjien rivien lisäämiseen (käytetty pilkkua). Uudessa versiossa ohjelma kysyy luodaanko uusi nimike ja kun valitaan "ei" se luo tyhjän rivin, mutta nämä poistuvat kun tulostetaan tilausvahvistus tai työmääräin.
Ohjelma käsittelee riviä tekstirivinä, mikäli Koodi-kentässä on alaviiva (_). Tällöin ohjelma ei lähde hakemaan nimikettä.
Saako asiakaskortistoon/vast tallennettua asiakkaan vakiotilausnumeron laskutusta varten?
Ei tällä hetkellä. Voitte tehdä tästä kehitysidean Communityyn.
Onko päivityksellä takarajaa?
Vuodenvaihteessa ei ole tulossa sellaisia lakisääteisiä muutoksia, että versio olisi heti päivitettävä. Päivityksen voi tehdä sopivana ajankohtana. Huomiona se, että Communityn Lataa materiaaleja osio poistuu käytöstä 2.1.2023, joten suosittelemme hakemaan versiopaketin ennen sitä, vaikka itse päivitys tehtäisiin myöhempänä ajankohtana.
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.