Minun alueeni
Apu

Visma LTR työmaarekisterin lakisääteiset muutokset

tekijä Kari Yli-Hakuni

Rakentamisen tiedonantomenettelyn ilmoituksiin on tulossa muutoksia marraskuusta 2019 alkaen. Ilmoituksilla annettavien tietojen määrä vähenee sekä osittain tietosisältö muuttuu.

 

Ilmoitin.fi-palvelussa (www.ilmoitin.fi ja rajapinta) rakentamisen tiedonantomenettelyn ilmoittaminen päättyy vuoden 2018 tietuekuvausten mukaisina 21.10.2019. Tämä jälkeen ilmoittamisessa on katko 31.12.2019 saakka. Ilmoittaminen alkaa taas 1.1.2020 vuoden 2020 tietuekuvausten mukaisena.

 

Ilmoittamiskatkon vuoksi kohdekuukausien 9-12/2019 urakka- ja työntekijäilmoitusten eräpäivää siirretään siten, että ilmoitukset voi antaa 5.2.2020 mennessä. 1.1.2020 alkaen korjaukset aiemmin annettuihin ilmoituksiin sekä ennen ilmoittamiskatkoa erääntyneet, vielä antamatta olevat ilmoitukset annetaan uuden tietosisällön mukaisina.

 

Lisätietoja verottajalta

Muutoksen vaikutukset Visma LTR Työmaarekisteriin

Visma LTR työmaarekisterin muodostamiin aineistoihin toteutetaan tarvittavat muutokset siten, että ne ovat käytettävissä 1.1.2020. Toteutus tehdään siten, että työmaarekisterin käyttäjiltä ei muutos edellytä muita toimenpiteitä kuin sen, että tarvittava versiopäivitys on tehty ennenkuin ensimmäisiä ilmoituksia tehdään 1.1.2020 jälkeen. Mikäli jotain toimenpiteitä on tarve tehdä, tullaan nämä ohjeistamaan päivityksen julkaisun yhteydessä.

 

Loppuvuoden aikana Visma LTR Työmaarekisterin tietoja tulee ylläpitää normaalisti vaikka ilmoitukset saadaan lähettää vasta vuodenvaihteen jälkeen.

Ilmoituskanava ei muutu toistaiseksi

Katso-palvelun alasajopäätöstä on siirretty eteenpäin siten, että vielä vuoden 2020 aikana voidaan käyttää Katso-tunnistautumista sekä -valtuutuksia verohallinnon palveluissa. Visma LTR työmaarekisterissä myös tullaan siirtymään vuoden 2020 aikana suomi.fi valtuutuksien käyttämiseen. Tästä tullaan erikseen tiedottamaan ensi vuoden aikana, kun tarkempi aikataulu siirtymiselle selviää. 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.