Minun alueeni
Apu

Visma Nova ja Tulorekisteri-ilmoittamiseen liittyvät tiedossa olevat tilanteet

tekijä Hannele Grönfors (Päivitetty ‎25-04-2019 12:55 tekijä Hannele Grönfors VISMA )

Oheiset Tulorekisteri-ilmoittamiseen liittyvät tilanteet on tunnistettu. Listassa on tieto siitä, missä vaiheessa korjaus tai muutos julkaistaan / on julkaistu.

  

Ennen vikatilanteiden raportoimista tukeen on hyvä varmistaa, että uusin ohjelmistopäivityspaketti on myös asennettuna. Siitä riittää pelkkä server osan asennus jos alla on jo nova 9.8 ennestään. 

 

25.4.2019

 • Työnantajan erillisilmoituksen muodostus antaa virheen "... "Select permission was denied on the object 'aliorganisaatio'...". -> Ohessa linkki Communityssä julkaistuun tiedotteeseen.

16.4.2019

 • Jos Palkkatietoilmoituksen esikatselun Yhteenveto-osioon ei tule mukaan kaikki rahapalkat, tällöin tulee tarkistaa, että rahapalkka tulolajia (esim. 201 Aikapalkka) ei ole määritelty palkkalajille, jonka tyyppi on esim. 0. Laskennallinen.

27.3.2019

 • Jos tehdään Tulorekisteriin lähetetystä ilmoituksesta Korvaava ilmoitus, ja tämä ilmoitus hylätään Tulorekisterin validoinnissa, tästä ilmoituksesta ei voi enää tehdä uudelleen korvaavaa ilmoitusta korjausten jälkeen. Tätä tullaan tarkastamaan tulevissa Nova-versioissa.
  Kyseisessä tilanteessa voidaan tällä hetkellä korvaava ilmoitus antaa Tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa.

15.2.2019

 • Jos palkkojen maksuaineiston muodostamisen jälkeen muodostetaan samantien myös palkkatietoilmoitus Tulorekisteriin, tämä saattaa antaa virheen 400006 Integration general exception. Palkkatietoilmoitukset siirtyvät ilmoituksestta huolimatta Tulorekisteriin. -> Tämä on tutkinnassa.
  Vaihtoehtona on muodostaa ilmoitukset erikseen valinnan Ilmoitukset | Palkkatietoilmoitus kautta.
  Korjaus julkaistu 27.3.2019 julkaistussa päivityspaketissa.

12.2.2019

 • Palkkatietoilmoitukselle ei nyt tulostu tietoa tulolajille (palkkalajille) määritellystä yksiköstä, vaikka palkkatapahtumalla ei olisi tulolajeittain yhdistettäviä tietoja. Tätä tullaan tarkastamaan tulevissa versioissa.
  Palkkatietoilmoituksella yksikkö-tieto on täydentävä (vapaaehtoinen) lisätieto.
  Tarkennus julkaistu 27.3.2019 julkaistussa päivityspaketissa.

22.1.2019

 • Työnantajan erillisilmoitus tulee antaa 0-summa ilmoituksena, jos kuukaudelle on kirjattu palkkoja (esim. verottomia korvauksia), joista ei pidätetä sairausvakuutusmaksua. Tälle ei ole tällä hetkellä Palkanlaskennassa tukea.
  Näissä tilanteissa voidaan työnantajan erillisilmoitus antaa Tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa. -> Korjaus julkaistu 5.2.2019 julkaistussa päivityspaketissa.
 • Mahdollisuus tietojen yhdistämiseen tulolajikohtaisesti palkkatietoilmoitukselle on tutkinnassa. -> Tietojen yhdistäminen tulolajikohtaisesti palkkatietoilmoitukselle on mukana 5.2.2019 julkaistussa päivityspaketissa.
 • Jos henkilön ansiot alittavat TyEl-alarajan, ja palkkatapahtumalla ei pidätetä eläkevakuutuksen osuutta, tulee palkkatietoilmoituksella olla tulonsaajalla määriteltynä vakuuttamisen poikkeustilanne Ei eläkevakuutusta.  -> 
  Nyt näissä tilanteissa voidaan henkilöille määritellä henkilötietoihin vakuuttamisen poikkeustilanne. -> Korjaus on julkaistu 5.2.2019 julkaistussa päivityspaketissa.
 • Palkanlaskennassa ei ole tällä hetkellä palkkatietoilmoituksilla tukea Keva-vakuuttajien tarvitsemien tietojen ilmoittamiseen. -> Tuki palkkatietoilmoitusten lähettämiselle Keva-vakuuttajille tullaan toteuttamaan kevään aikana.

14.1.2019

 • Joissain tilanteissa palkkatietoilmoitukselle haetaan maksajan y-tunnukseksi FI-alkuinen tunnus (esim. Yritystiedoista ENG-kielikoodin takaa). -> Korjaus julkaistu 22.1.2019 julkaistussa päivityspaketissa.
 • Jos Tulorekisteri hylkää ilmoituksen seuraavalla palautteella:
  "The date item start date of the time period for reporting absences and/or the data item End date of the time period for reporting absences is/are missing from the eport and they are mandatory."
  Tämä palaute johtuu siitä, että palkkatapahtumalle on kirjattu poissaoloja (palkkalajille on määritelty poissaolon tyyppi ja koodi), mutta ei ole kirjattu poissaolojen ilmoitusajanjaksoa. Poissaolojen ilmoittamisesta saatte lisätietoja Tulorekisteri-käsikirjasta.

10.1.2019

 • Tietojen ilmoittaminen Tulorekisteriin ja YEL-vakuuttamisen alaiset tulonsaajat.
  Tällä hetkellä Palkanlaskennan henkilötiedoissa voidaan Tulorekisteri-välilehdellä valita henkilölle yhden vakuuttamisen poikkeustilanteen (esim. 2. Ei vakuuttamisvelvollisuutta (sairausvakuutus)).
  Jos on YEL-vakuuttamisen alaisia tulonsaajia, ja heidän palkastaan peritään sairausvakuutusmaksu, tällöin palkkatietoilmoituksella tulisi olla tietona Ei vakuuttamisvelvollisuutta työeläke, työttömyysvakuutus ja työtapaturma- ja ammattitautivakuutus. Tällä hetkellä voidaan toimia niin, että tulonsaajalle määritellään vakuuttamisen poikkeustilanne Ei vakuuttamisvelvollisuutta (työeläkevakuutus), ja Tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa ko. tulonsaajan palkkatietoilmoitukselle lisätään tarvittavat muut vakuuttamisen poikkeustilanteet. -> 22.1.2019 julkaistussa päivityspaketissa on julkaistu tähän muutos, nyt henkilölle voi määritellä useamman vakuuttamisen poikkeustilanteen.

 

7.1.2019

 • Joissain tilanteissa Tulorekisteri palauttaa virheen tietoryhmästä DailyAllowance. Palkkatapahtumalla on käytetty tulolajia 331 (päiväraha tai osapäiväraha), ja päiväraha tietoryhmä on tullut myös esim. ennakonpidätykselle. -> Korjaus julkaistu 9.1.2019 korjauspaketissa.
 • Työnantajan erillisilmoitukselle ei tule kaikissa tilanteissa tietoja, vaikka kuukaudelle on maksupäivän mukaan kirjattu sairausvakuutusmaksun alaisia palkkoja. -> Korjaus on julkaistu 9.1.2019 korjauspaketissa.
 • Tällä hetkellä palkkatietoilmoitukselle yhdistetään ne rivit, joissa on sama palkkalaji, tulolaji, a-hinta ja ansainta-ajanjakso. Jos palkkatapahtumalla on esim. oikaistu kuukausipalkasta sairasajanpalkka miinusmerkkisellä rivillä (riveillä eri a-hinnat), näitä rivejä ei nyt yhdistetä. -> Korjaus on julkaistu 9.1.2019 korjauspaketissa.
 • Työeläkevakuutusnumero tulee antaa Tulorekisteri-ilmoituksilla 11 merkkisenä. Jos vakuutusnumero ei ole alunperin 11-merkkinen, lisätään tarvittaessa nollia vakuutusnumeron eteen, esim. xx-01234567.

 

4.1.2019

 • Visman Sovelluspalvelussa lähetetyt Novasta ilmoitukset eivät välity Visma.net AutoReport palveluun. -> KORJATTU 7.1.2019 klo 14.30.
  • Ne ilmoitukset, jotka ovat nyt Palkanlaskennassa odottaa-tilassa eivät ole välittyneet AutoReport-palveluun / Tulorekisteriin, näitä ilmoituksia ei tule mitätöidä.
  • Ne ilmoitukset, jotka halutaan lähettää Tulorekisteriin tehdään uusina ilmoituksina.
 • Joissain tilanteissa Palkkatietoilmoituksen esikatselu antaa validointi-ilmoituksen sijaan virhetilanteen (esim. Juuritason tiedot ovat virheellisiä). -> Korjaus julkaistu 9.1.2019 korjauspaketissa.

 

2.1.2019

 • Kaikissa tilanteissa Palkkatietoilmoituksen Lähetä tulorekisteriin painike ei ollut aktiivinen. -> Korjaus julkaistu 4.1.2019 päivityspaketissa.
 • Jos henkilötiedot oli tuotu Palkanlaskentaan tietojen tuonnilla, joissain tilanteissa Palkkatietoilmoituksen esikatselu antoi NetFramework-viheen. -> Korjaus julkaistu 4.1.2019  päivityspaketissa.
 • Tulorekisterin virhepalautesanomien käsittelyä on tarkastettu. -> Korjaus julkaistu 4.1.2019  päivityspaketissa.
 • Palkkatietoilmoituksen esikatselussa autoedun ikäryhmien C ja U tietoja ei näytetty oikeellisesti. Palkkatietoilmoituksella ikäryhmä oli oikeellinen. -> Korjaus julkaistu 4.1.2019 päivityspaketissa.
45 Kommentit
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.