Minun alueeni
Apu

Visma Nova ja Tulorekisteri-ilmoittamiseen liittyvät tiedossa olevat tilanteet

tekijä Hannele Grönfors (Päivitetty ‎25-04-2019 12:55 tekijä Hannele Grönfors VISMA )

Oheiset Tulorekisteri-ilmoittamiseen liittyvät tilanteet on tunnistettu. Listassa on tieto siitä, missä vaiheessa korjaus tai muutos julkaistaan / on julkaistu.

  

Ennen vikatilanteiden raportoimista tukeen on hyvä varmistaa, että uusin ohjelmistopäivityspaketti on myös asennettuna. Siitä riittää pelkkä server osan asennus jos alla on jo nova 9.8 ennestään. 

 

25.4.2019

 • Työnantajan erillisilmoituksen muodostus antaa virheen "... "Select permission was denied on the object 'aliorganisaatio'...". -> Ohessa linkki Communityssä julkaistuun tiedotteeseen.

16.4.2019

 • Jos Palkkatietoilmoituksen esikatselun Yhteenveto-osioon ei tule mukaan kaikki rahapalkat, tällöin tulee tarkistaa, että rahapalkka tulolajia (esim. 201 Aikapalkka) ei ole määritelty palkkalajille, jonka tyyppi on esim. 0. Laskennallinen.

27.3.2019

 • Jos tehdään Tulorekisteriin lähetetystä ilmoituksesta Korvaava ilmoitus, ja tämä ilmoitus hylätään Tulorekisterin validoinnissa, tästä ilmoituksesta ei voi enää tehdä uudelleen korvaavaa ilmoitusta korjausten jälkeen. Tätä tullaan tarkastamaan tulevissa Nova-versioissa.
  Kyseisessä tilanteessa voidaan tällä hetkellä korvaava ilmoitus antaa Tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa.

15.2.2019

 • Jos palkkojen maksuaineiston muodostamisen jälkeen muodostetaan samantien myös palkkatietoilmoitus Tulorekisteriin, tämä saattaa antaa virheen 400006 Integration general exception. Palkkatietoilmoitukset siirtyvät ilmoituksestta huolimatta Tulorekisteriin. -> Tämä on tutkinnassa.
  Vaihtoehtona on muodostaa ilmoitukset erikseen valinnan Ilmoitukset | Palkkatietoilmoitus kautta.
  Korjaus julkaistu 27.3.2019 julkaistussa päivityspaketissa.

12.2.2019

 • Palkkatietoilmoitukselle ei nyt tulostu tietoa tulolajille (palkkalajille) määritellystä yksiköstä, vaikka palkkatapahtumalla ei olisi tulolajeittain yhdistettäviä tietoja. Tätä tullaan tarkastamaan tulevissa versioissa.
  Palkkatietoilmoituksella yksikkö-tieto on täydentävä (vapaaehtoinen) lisätieto.
  Tarkennus julkaistu 27.3.2019 julkaistussa päivityspaketissa.

22.1.2019

 • Työnantajan erillisilmoitus tulee antaa 0-summa ilmoituksena, jos kuukaudelle on kirjattu palkkoja (esim. verottomia korvauksia), joista ei pidätetä sairausvakuutusmaksua. Tälle ei ole tällä hetkellä Palkanlaskennassa tukea.
  Näissä tilanteissa voidaan työnantajan erillisilmoitus antaa Tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa. -> Korjaus julkaistu 5.2.2019 julkaistussa päivityspaketissa.
 • Mahdollisuus tietojen yhdistämiseen tulolajikohtaisesti palkkatietoilmoitukselle on tutkinnassa. -> Tietojen yhdistäminen tulolajikohtaisesti palkkatietoilmoitukselle on mukana 5.2.2019 julkaistussa päivityspaketissa.
 • Jos henkilön ansiot alittavat TyEl-alarajan, ja palkkatapahtumalla ei pidätetä eläkevakuutuksen osuutta, tulee palkkatietoilmoituksella olla tulonsaajalla määriteltynä vakuuttamisen poikkeustilanne Ei eläkevakuutusta.  -> 
  Nyt näissä tilanteissa voidaan henkilöille määritellä henkilötietoihin vakuuttamisen poikkeustilanne. -> Korjaus on julkaistu 5.2.2019 julkaistussa päivityspaketissa.
 • Palkanlaskennassa ei ole tällä hetkellä palkkatietoilmoituksilla tukea Keva-vakuuttajien tarvitsemien tietojen ilmoittamiseen. -> Tuki palkkatietoilmoitusten lähettämiselle Keva-vakuuttajille tullaan toteuttamaan kevään aikana.

14.1.2019

 • Joissain tilanteissa palkkatietoilmoitukselle haetaan maksajan y-tunnukseksi FI-alkuinen tunnus (esim. Yritystiedoista ENG-kielikoodin takaa). -> Korjaus julkaistu 22.1.2019 julkaistussa päivityspaketissa.
 • Jos Tulorekisteri hylkää ilmoituksen seuraavalla palautteella:
  "The date item start date of the time period for reporting absences and/or the data item End date of the time period for reporting absences is/are missing from the eport and they are mandatory."
  Tämä palaute johtuu siitä, että palkkatapahtumalle on kirjattu poissaoloja (palkkalajille on määritelty poissaolon tyyppi ja koodi), mutta ei ole kirjattu poissaolojen ilmoitusajanjaksoa. Poissaolojen ilmoittamisesta saatte lisätietoja Tulorekisteri-käsikirjasta.

10.1.2019

 • Tietojen ilmoittaminen Tulorekisteriin ja YEL-vakuuttamisen alaiset tulonsaajat.
  Tällä hetkellä Palkanlaskennan henkilötiedoissa voidaan Tulorekisteri-välilehdellä valita henkilölle yhden vakuuttamisen poikkeustilanteen (esim. 2. Ei vakuuttamisvelvollisuutta (sairausvakuutus)).
  Jos on YEL-vakuuttamisen alaisia tulonsaajia, ja heidän palkastaan peritään sairausvakuutusmaksu, tällöin palkkatietoilmoituksella tulisi olla tietona Ei vakuuttamisvelvollisuutta työeläke, työttömyysvakuutus ja työtapaturma- ja ammattitautivakuutus. Tällä hetkellä voidaan toimia niin, että tulonsaajalle määritellään vakuuttamisen poikkeustilanne Ei vakuuttamisvelvollisuutta (työeläkevakuutus), ja Tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa ko. tulonsaajan palkkatietoilmoitukselle lisätään tarvittavat muut vakuuttamisen poikkeustilanteet. -> 22.1.2019 julkaistussa päivityspaketissa on julkaistu tähän muutos, nyt henkilölle voi määritellä useamman vakuuttamisen poikkeustilanteen.

 

7.1.2019

 • Joissain tilanteissa Tulorekisteri palauttaa virheen tietoryhmästä DailyAllowance. Palkkatapahtumalla on käytetty tulolajia 331 (päiväraha tai osapäiväraha), ja päiväraha tietoryhmä on tullut myös esim. ennakonpidätykselle. -> Korjaus julkaistu 9.1.2019 korjauspaketissa.
 • Työnantajan erillisilmoitukselle ei tule kaikissa tilanteissa tietoja, vaikka kuukaudelle on maksupäivän mukaan kirjattu sairausvakuutusmaksun alaisia palkkoja. -> Korjaus on julkaistu 9.1.2019 korjauspaketissa.
 • Tällä hetkellä palkkatietoilmoitukselle yhdistetään ne rivit, joissa on sama palkkalaji, tulolaji, a-hinta ja ansainta-ajanjakso. Jos palkkatapahtumalla on esim. oikaistu kuukausipalkasta sairasajanpalkka miinusmerkkisellä rivillä (riveillä eri a-hinnat), näitä rivejä ei nyt yhdistetä. -> Korjaus on julkaistu 9.1.2019 korjauspaketissa.
 • Työeläkevakuutusnumero tulee antaa Tulorekisteri-ilmoituksilla 11 merkkisenä. Jos vakuutusnumero ei ole alunperin 11-merkkinen, lisätään tarvittaessa nollia vakuutusnumeron eteen, esim. xx-01234567.

 

4.1.2019

 • Visman Sovelluspalvelussa lähetetyt Novasta ilmoitukset eivät välity Visma.net AutoReport palveluun. -> KORJATTU 7.1.2019 klo 14.30.
  • Ne ilmoitukset, jotka ovat nyt Palkanlaskennassa odottaa-tilassa eivät ole välittyneet AutoReport-palveluun / Tulorekisteriin, näitä ilmoituksia ei tule mitätöidä.
  • Ne ilmoitukset, jotka halutaan lähettää Tulorekisteriin tehdään uusina ilmoituksina.
 • Joissain tilanteissa Palkkatietoilmoituksen esikatselu antaa validointi-ilmoituksen sijaan virhetilanteen (esim. Juuritason tiedot ovat virheellisiä). -> Korjaus julkaistu 9.1.2019 korjauspaketissa.

 

2.1.2019

 • Kaikissa tilanteissa Palkkatietoilmoituksen Lähetä tulorekisteriin painike ei ollut aktiivinen. -> Korjaus julkaistu 4.1.2019 päivityspaketissa.
 • Jos henkilötiedot oli tuotu Palkanlaskentaan tietojen tuonnilla, joissain tilanteissa Palkkatietoilmoituksen esikatselu antoi NetFramework-viheen. -> Korjaus julkaistu 4.1.2019  päivityspaketissa.
 • Tulorekisterin virhepalautesanomien käsittelyä on tarkastettu. -> Korjaus julkaistu 4.1.2019  päivityspaketissa.
 • Palkkatietoilmoituksen esikatselussa autoedun ikäryhmien C ja U tietoja ei näytetty oikeellisesti. Palkkatietoilmoituksella ikäryhmä oli oikeellinen. -> Korjaus julkaistu 4.1.2019 päivityspaketissa.
45 Kommentit
Sari Laaksonen
CONTRIBUTOR *
tekijä Sari Laaksonen

Hei,

Milloin päivitys tapahtuu sovelluspalvelukseen?

tekijä Hannele Grönfors (Päivitetty ‎02-01-2019 15:29 tekijä Hannele Grönfors VISMA )

Hei,

Tekniseltä tuelta saimme tiedon, että yllä olevat korjaukset on päivitetty sovelluspalveluun, ja ovat asiakkailla käytettävissä 3.1.2019.

Hyv_Yht
CONTRIBUTOR ***
tekijä Hyv_Yht

Onko normaalia, että eilen lähetetyt (kaksi) tulorekisteri-ilmoitusta on edelleen tilassa "Ilmoitus lähetetty. Odottaa tulorekisterin käsittelyä" Pitäisi päästä tekemään korvaava ilmoitus, mutta sitä ei voi tehdä ennenkuin ensimmäinen ilmoitus on hyväksytty.

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Hei!

Minulla on sama havainto, eilen tehdyt kaksi tulorekisteri-ilmoitusta näkyvät edelleen Novan palkanlaskennassa "Ilmoitus lähetetty. Odottaa Tulorekisterin käsittelyä." tilassa. AutoReportin puolella ko. ilmoitukset eivät näy lainkaan. Mitään virheilmoituksia ei tullut Novan puolella. Onkohan kaikki ok?

tekijä Hannele Grönfors

Tällä hetkellä Visman sovelluspalveluympäristössä tulorekisteriin lähetetyt ilmoitukset näkyvät Palkanlaskennassa odottaa-tilassa, mutta Visma.net AutoReport palvelussa näitä lähetettyjä ilmoituksia ei näy. Tämä on tutkinnassa.

Hyv_Yht
CONTRIBUTOR ***
tekijä Hyv_Yht

Tärkeintä on tietää, onko nämä ilmoitukset menneet perille Tulorekisteriin? Toivottavasti nämä saadaan pian korjattua, koska ensimmäisten maksettujen palkkojen ilmoittamistakaraja lähenee nopeasti! 

Kirsi M
CONTRIBUTOR *
tekijä Kirsi M (Päivitetty ‎04-01-2019 14:47 tekijä Kirsi M )

Meillä ei ole sovellupalvelu käytössä ja sama ongelma, ilmoitukset eivät välity AutoReport palveluun.

Meillä siis käytössä Visma L7.

* Visman Sovelluspalvelussa lähetetyt ilmoitukset eivät välity Visma.net AutoReport palveluun. -> Tämä on tutkinnassa.

Hyv_Yht
CONTRIBUTOR ***
tekijä Hyv_Yht

 

 • Ne ilmoitukset, jotka ovat nyt Palkanlaskennassa odottaa-tilassa eivät ole välittyneet AutoReport-palveluun / Tulorekisteriin, näitä ilmoituksia ei tule mitätöidä.

         Tuleeko nämä mainitut ilmoitukset, joita ei mitätöidä, lähettää myös uudestaan, uusina ilmoituksina? Vai menevätkö ne läpi jossain vaiheessa? Entäpä jos näissä  odottaa-tilassa on mukana ilmoituksia, joihin pitää tehdä korvaava ilmoitus -tehdäänkö silloin uudestaan vain se korvaava, vai ensin uusi, jonka jälkeen korvaava?

 

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Hei!

Sama tilanne edelleen, ovat Odottaa Tulorekisterin käsittelyä-tilassa Palkanlaskennassa, eivätkö näy lainkaan Autoreportin puolella.  Pitääkö nuo tulorekisteri-ilmoitukset tehdä suoraan Tulorekisteriin manuaalisesti, jotta ehtivät ajoissa? Ja mitätöidä nuo rajapinnan kautta menevät?

tekijä Hannele Grönfors

Jos Novan Palkanlaskentaa käytetään Visman sovelluspalvelussa, tällöin ennen 4.1.2019 tehtyä korjausta lähetetyt palkkatietoilmoitukset ovat jääneet odottaa-tilaan. Nämä ilmoitukset eivät ole siirtyneet AutoReport-palveluun / Tulorekisteriin. Näitä kyseisiä ilmoituksia ei voida mitätöidä tai korjata, koska ne eivät ole lähteneet/tallentuneet Tulorekisteriin (vaikka niiden kohdalla on Mitätöi painike näkyvissä). Ne odottaa-tilassa olevat ilmoitukset, jotka halutaan lähettää Tulorekisteriin, voidaan nyt korjauksen jälkeen lähettää uusina ilmoituksina Tulorekisteriin valinnan Ilmoitukset | Palkkatietoilmoitukset kautta.

Visma.net AutoReport palvelusta voi tarkistaa ovatko ilmoitukset näkyvissä siellä. Jos eivät ole, tällöin nämä ilmoitukset eivät ole välittyneet myöskään Tulorekisteriin.

Sari Laaksonen
CONTRIBUTOR *
tekijä Sari Laaksonen

Sovelluspalvelu käytössä. Ohjeen mukaan tarkistin että lähettämäni tiedot eivät näkyneet AutoReport -palvelussa ja tein uuden ilmoituksen. Sama tilanne edelleen; ei näy uudelleen tehty ilmoitus AutoReport -palvelussa ja palkkaohjelmassa edelleen "odottaa" tilassa.

Hyv_Yht
CONTRIBUTOR ***
tekijä Hyv_Yht

Ei auta uudelleen lähetys. Sama tilanne on täälläkin edelleen. Odottaa-tilassa on, eikä näy AutoRreportissa.

tekijä Hannele Grönfors

Nopein tapa tutkia tilannetta Tulorekisterilähetysten osalta on avata tukipyyntö sovellustukeemme, sovellustuki@visma.com.

Hyv_Yht
CONTRIBUTOR ***
tekijä Hyv_Yht

Onko tähän asiaan mitään tiedotettavaa? Tein aamulla tukipyynnön, mutta mitään ei ole sieltäkään kuulunut. 

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Mulla ei ainakaan lähetä tulorekisteriin aktivoidu. Olen lisännyt tulolajit ja AutoReport on aktivoitu. En todellakaan tiedä, mikä tässä mättää.

tekijä Hannele Grönfors (Päivitetty ‎07-01-2019 16:11 tekijä Hannele Grönfors VISMA )

Visman Sovelluspalvelun tulorekisteri-lähetysten osalta tilanne on korjattu 7.1.2019 klo 14.30.

Odottaa-tilassa olevat palkkatietoilmoitukset lähetetään tarvittaessa uusina ilmoituksina valinnan Ilmoitukset | Palkkatietoilmoitukset kautta.

Sari Laaksonen
CONTRIBUTOR *
tekijä Sari Laaksonen

Eli tarkoitta mitä? Lähetetäänkö ilmoitus uudelleen?

Hyv_Yht
CONTRIBUTOR ***
tekijä Hyv_Yht

Visman Sovelluspalvelun tulorekisteri-lähetysten osalta tilanne on korjattu 7.1.2019 klo 14.30

Voisiko tuota tarkentaa? Siis lähetetäänkö kaikki ilmoitukseen uudelleen? Toivoisin kyllä vähän nopeampaa reagointia näihin esitettyihin  kysymyksiin. Alkaa tässä jo hermot pikkuhiljaa kiristyä tämän asian kanssa -kun olisi tässä muitakin töitä tehtävä, eikä vahdattava vain tätä tulorekisteri-fiaskoa.

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

En pysty vieläkään lähettämään tulorekisteriin. Kun klikkaan lähetä tulorekisteriin, mitään ei tapahdu. Olen testannut AutoReportin, joka onnistui. Mitähän vielä täytyy tehdä?

tekijä Hannele Grönfors

Jos Visman sovelluspalvelussa on Palkkatietoilmoitusten lähetysten osalta vielä ongelmia, nopein tapa tutkia näitä on avata tukipyyntö sovellustukeemme, sovellustuki@visma.com.

Hyv_Yht
CONTRIBUTOR ***
tekijä Hyv_Yht

Kiitos tästä ohjeistuksesta -sovellustuki ei vain vastaa, vaikka tukipyyntö on jo aamulla avattu!

 

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous
Heippa,
 
lähetä-nappula olikin aamulla yhtäkkiä aktiviivinen! Hyvä näin!
 
Lähetyksen aikana tuli pari virheilmoitusta. Yritin lähettää uudelleen ja Nova ilmoitti, että
palkat on jo lähetetty? Ruudulla näkyi myös kaikkien saajien henkilönumerot, jotka olivat
kaikki mukana.
 
Mistä voin tarkistaa, että nuo menivät perille?
 
Erillisilmoitus väittää ruudulla, että ei ole palkanmaksua!!!???

Anne Jokinen
 
TiinaM
CONTRIBUTOR ***
tekijä TiinaM

Kuusi ilmoitusta lähetetty eilen (Visma Nova v9.8.136). Palkkaohjelman puolella kaikki ilmoitukset odottavat edelleen tulorekisterin käsittelyä. Visma.net:n puolella Auotoreportissa neljässä ilmoituksessa vihreä pukki, kaksi merkitty punaisella (Virhe raportissa). Tulorekisterin puolella kaksi lähetystä hylätty käsittelyssä, neljä voimassa. Pitääkö nuo kaksi hylättyä lähetystä ilmoittaa käsin tulorekisteriin, vai voiko lähetystä yritää uudelleen Novan puolella? Saattavat mennä läpi, kun tuntuu muutenkin olevan arpapeliä koko homma.
MIhin Novassa merkitään työeläkevakuutusnumero?

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Hei,

@Hyv_Yht Tuessamme on poikkeuksellinen ruuhka, tiketti käsitellään varmasti niin pian kuin mahdollista

 

@Anonymous #1 Ohjelma ilmoittaa, mikäli kyseinen ilmoitus on jo aiemmin luotu, mutta ei ota kantaa siihen onko se odottamassa, virheellinen tai mennyt läpi. Ilmoitus on vain tiedoksi, jotta tuplailmoitusta ei tulisi vahingossa tehtyä. Eli jos aiemmin on ollut virhe, niin ilmoitus kuuluukin tehdä uudestaan. Laitan ehdotusta eteenpäin, jotta virheilmoitusta tuossa kohdassa voisi parantaa selkeämmäksi.

 

#2 Jos haluat tarkistaa menikö ilmoitukset perille, niin 1. Visma.net AutoReportista voi tarkistaa ja 2. paras paikka on tarkistaa Tulorekisterin sähköisestä asiointipalvelusta. Jos ne ovat asiointipalvelussa, ne ovat Tulorekisterissä.

 

#3 Erillisilmoituksessa on havaittu samanlainen ongelma kuin mitä kuvailit, korjaus julkaistaan seuraavassa päivityksessä.

 

@TiinaM #1 Jos ilmoitukset näkyvät Visma.net AutoReportissa onnistuneina tai virheellisinä, mutta tila(vihreä tai punainen) ei päivity Novan Palkanlaskentaan "Lähetetyt ilmoitukset" Virkistä-painikkeellakaan, avaa meille tukipyyntö. Tietoliikenteessä on joku ongelma, eli Novan palkanlaskenta ei jostain syystä saa tietoa lähetysten tilasta.

 

#2 Työeläkevakuutusnumerot merkitään Asetukset | Palkanlaskennan ohjaustiedot | Selitteet-välilehti | Eläkevakuutukset ja siellä sarake "Vakuutusnumero" (oltava 11 merkkiä)

Noora Jaakkola
CONTRIBUTOR *
tekijä Noora Jaakkola

Pitäisikö eläkevakuutustunnukset ja työtapaturmavakuutustunnukset näkyä aina ilmoituksen vakuutustiedoissa, vaikka ilmoitetaan vain verottomia päivärahoja, eli siis ei palkkaa. Täppä on tyel kohdassa kuten on neuvottu, mutta ei näy ilmoituksella. Mutta jäin miettimään, kun ei siitä tyel:ä mene, niin liittyykö siihen.?

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Ollut kyllä melkoista ongelmaa tämän "uudistuksen" kanssa, aikaa menny ihan tuhottomasti... tukeen jonotin, mutta kukaan ei vastannut..

 • mistä tuo Visma.net AutoRepor pitäs löytyä?
 • mut ei näy kyllä tulorekisterin puolellakaan ilmoituksia - eka palkka maksettu 2.1. et tänään pitäs se sinne jotenkin saada...
 • kun menen tulorekisteri ilmoittamiseen tulee herja "Ei voitu aktivoida ActiveMQ. Varmista että kaikki tarvittavat kirjastot ovat asennettu ja että asetukset ovat oikein" tämän jälkeen tulee pitkä rimpsu koodikieltä joka kyllä tallessa pdf versiona - mitä minulla on siis vielä vaiheessa vai mistä tuo herja oikein kertoo...
 • tänään viimeksi tein päivityksen uudestaan mutta ei auttanut tuohon asiaa
Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous (Päivitetty ‎10-01-2019 06:37 ( )

Sain Juha Aron Jyväskylästä kiinni, hän auttoi hienosti minkä pystyi.

Kaikki pitäs nyt olla ok, mutta silti tuli oheinen herja, mihinkähän se liittyy...

 

 

Tämän sanoman lopussa on tietoja siitä, kuinka voit

ottaa käyttöön JIT-virheenkorjauksen tämän valintaikkunan sijasta.

 

************** Poikkeuksen teksti **************

Error Message: AMQ port has an invalid value.

Error ID: 216_01291d9d-dbe8-4bf0-84c5-68cb005331d5

Error Code: 216

Error Details:

(editoitu pitkä virheilmoitus pois, jätetty vain itse virheilmoitus)

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Hei, Peurunkagolf!

Saitko aktivoitua Active MQ:n? Mulla koko eilinen päivä, että onnistuin lähettämään palkkatietoja... Löysin Communitystä neuvon tähän, kun selailin nettiä. Aktivointi löytyy etusivulta mutterin kohdasta asetukset. AutoReport rekisteröinti. Kun mulla ohjelma on käytössä yhdelle yritykselle laitoin koneen nimeksi: opg.visma.local. Täytyi myös laittaa myös visma.netin asiakasnumero. Tämän jälkeen testasin, että toimi, jonka jälkeen vielä rekisteröin.

 

Osasin odottaa, että aloittaminen on hankalaa...

Olli Hietala
VISMA
tekijä Olli Hietala

Hei Peurunkagolf,

 

Error Message: AMQ port has an invalid value. - virheilmoitusta on tullut muutamalla muullakin asiakkaalla ja se on tutkinnassa. Vikailmoitus vaikuttaisi liittyvän F-Securen palomuuriin mutta vielä ei ole tarkkoja ohjeistuksia mikä siinä estää tuon yhteyden muodostumisen. Eräs asiakas vain kommentoi, että oli huomannut F-securen estävän liikennettä.

 

Asiaa vielä tutkitaan ja saamme tähän varmasti lähipäivinä lisätietoa kun asiaa tutkitaan.

 

Terveisin,

Olli, Visma Sovellustuki

Barbro Bång
CONTRIBUTOR *
tekijä Barbro Bång

Yritin lähettää tulorekisteriilmoituksen. Ei onnistunut. Palkkalaji 331, päivärahat ei onnistu. Olette korjanneet tietojenne mukaan tänään. Milloin korjaus tulee pilvipalveluun? Terveisin Barbro

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Onko tuohon F-secure herjaan "Error Message: AMQ port has an invalid value." tullut vielä selvyyttä?

 

Ja oliko siten, että verottaja katsoo aluksi löyhemmin, oliko joku nähnyt tällaisen tekstin jossain.... eilen olisi pitänyt tehdä ilmoitus mut kyseli niin jäätävän paljon asioita että ajattelin odottaa että homma toimisi suoraan Novan kautta..

 

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Hei,

 

@Barbro Bång tänään Sovelluspalvelussa pitäisi olla korjaukset, joihin kuuluu myös tuo mainitsemasi päivärahaan liittyvä ongelma. Tarkistatko, että asia on nyt kunnossa?

 

@Anonymous yksi tapaus on ratkennut hetkellisesti sulkemalla F-Securen, mutta kerromme heti kun asiaan tulee parempi ja pysyvämpi ratkaisu.

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Paikallinen Nova  9.1.2018 saakka kaikki päivtykset asennettu
Nova ei anna mitään virhetta (eikä mikään muukaan)

ei ole F-securea eikä muutakaan ylimääräistä paomuuri palvelua

Nova näyttää että tulorekisteri ilmoitus lähetetty ja odottaa käsittelyä

Kuitenkaan kyseinen ilmoitus ei tule Visma Autoreport palveluun eikä varsinkaan mene perille verottajalle

 

Alkaa pikku hiljaa huolestuttamaan ( ollaan jo myöhässä verottajan suhteen)

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Mulla myös ilmoitus jo myöhässä., kun en ole saanut tuelta vastausta. Sovelluspalvelu käytössä ja Palkanlaskenta ilmoittaa, että ilmoitus lähetetty ja odottaa Tulorekisterin käsittelyä. Ei kuitenkaan näy Autoreportissa eikä myöskään Tulorekisterissä. Antaa Lähetyissä ilmoituksissa herjan "Varmista, että asetukset ovat oikein. One or more errors occured. "  Ja pylpyrä pyörii. Klikkauksen jälkeen pylpyrän pyöriminen loppuu, mutta en löydä kohtaa, josta voisin tsekata mikä mättää !!  Olen lähettänyt tukeen myös kuvakopion Autoreportin asetuksista.   

Huomenna taas uudet palkat ja ilmot ensi viikolla !! 

Ainakin koulutuksissa Verohallinto sanoin olevansa myötämielinen ja katsovansa sormien läpi  myöhästymisiä ilmoituksissa. ekana vuonna.

Jää nähtäväksi !

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Eipä ole toiminut meilläkään tänään tuo että Novasta välittyisi tieto Autoreporttiin.

Eilen se sentään toimi tuo tiedon välitys, vaikka ilmoitukset eivät verottajalle saakka menneetkään.

Onko tämä nyt jokin yleinen ongelma joka Novan päässä? Eli ei vaadi erityisiä toimenpiteitä kuin vain odottaa?

 

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Hei Emilia,

Eli teillä on aikaisemmin onnistunut ilmoittaminen Tulorekisteriin (hyväksyttynä tai hylkääntyneenä), mutta tänään ilmoitus ei mene edes AutoReportiin saakka näkyville? Onko teillä paikallinen asennus vai Visman Sovelluspalvelu?

Anneli Kurppa
CONTRIBUTOR ***
tekijä Anneli Kurppa

Minulla on pieni yhtiö, jolla ei ole eläkevakuutusnumeroa eikä työttömyysvakuutusta. Onko eläkenumero pakollinen tieto siirtotiedoissa? Tiedosto ei lähde eteenpäin, korjauspäivityksestä huolimatta.

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Kyllä, juuri niin eli eilen meni hyväksyttnä sekä hylättynä ja tänää ei. Käytössä sovelluspalvelu.

Anneli Kurppa
CONTRIBUTOR ***
tekijä Anneli Kurppa

Voisiko nämä viestit kääntää niin, että uusimmat näkyvät ylimpänä?

Hyv_Yht
CONTRIBUTOR ***
tekijä Hyv_Yht

Voi tätä ilon ja onnen päivää!!! Kaksi ilmoitusta tein ja molemmat meni nyt läpi! Nainen Onnellinen WU-HUU!! Ei oo kyllä enää hiuksiakaan paljoa päässä jäljellä kun on niitä joutunu repimään tämän asian tiimoilta ihan tukottain.... Jospa jatko sujuu jo paremmin! Robotti kieli

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

10.1.2019

 • Tietojen ilmoittaminen Tulorekisteriin ja YEL-vakuuttamisen alaiset tulonsaajat.
  Tällä hetkellä Palkanlaskennan henkilötiedoissa voidaan Tulorekisteri-välilehdellä valita henkilölle yhden vakuuttamisen poikkeustilanteen (esim. 2. Ei vakuuttamisvelvollisuutta (sairausvakuutus)).
  Jos on YEL-vakuuttamisen alaisia tulonsaajia, ja heidän palkastaan peritään sairausvakuutusmaksu, tällöin palkkatietoilmoituksella tulisi olla tietona Ei vakuuttamisvelvollisuutta työeläke, työttömyysvakuutus ja työtapaturma- ja ammattitautivakuutus. Tällä hetkellä voidaan toimia niin, että tulonsaajalle määritellään vakuuttamisen poikkeustilanne Ei vakuuttamisvelvollisuutta (työeläkevakuutus), ja Tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa ko. tulonsaajan palkkatietoilmoitukselle lisätään tarvittavat muut vakuuttamisen poikkeustilanteet. -> Ohjelmallinen muutos tähän on tutkinnassa.

TULEEKO YLLÄ OLEVAAN MUUTOS JA JOS TULEE, NIIN MILLOIN? Vaikuttaa aika työläältä käydä jossain muualla ilmoittamassa poikkeustilanne. Jos nyt oikein ymmärsin, muutos tehdään Tulorekisterin palvelussa. Herää kysymys, että missä? Olen sen verran tympääntynyt tähän vallitsevaan tilanteeseen, etten ole edes yrittänyt lähettää ilmoituksia ensimmäisen yrityksen jälkeen. Odottelen vielä uusia päivityksiä. Meillä on paljon YEL-vakuuttamisen alaisia tulonsaajia. Sitä ihmettelin, että jos yrityksessä on useampi YEL-tulonsaaja, joilla on jokaisella oma YEL-vakuutusnumero, miten se merkitään? Ohjelmassa ei ole mahdollista laittaa kuin yksi YEL-vakuutusnumero. Moni on ollut huolissaan sanktioista tulorekisteri-ilmoitusten osalta. Ainakin TYVI:ssä olevan tiedotteen mukaan vuoden 2019 aikana myöhästyneistä ilmoituksista ei seuraa sanktioita. TYVI:ssä ei myöskään vielä onnistu ilmoitusten lähettäminen, koska lomakkeet eivät aukea. Ongelma ei siis ole pelkästään Novassa, vaan näyttää olevan ihan yleinen. Voimia vaan kaikille, niin ohjelmistopuolelle kuin meille käyttäjille. Minulla onneksi riittää hiuksia ja on jo valmiiksi harmaat, ettei sen puoleen hätää :).

tekijä Hannele Grönfors

Hei Anskuli,

Ohjelmallinen muutos liittyen vakuuttamisen poikkeustilanteiden ilmoittamiseen on työn alla. Community-tiedotteesta ja versiosaatteesta saat tiedon mitä muutoksia julkaistussa Nova-versiossa on mukana. Tulorekisteriin ei palkkatietoilmoituksilla ilmoiteta tietoja YEL-vakuutuksista. Palkkatietoilmoituksilla ilmoitetaan työeläkevakuutuksien tiedot.

Sari Rautio
CONTRIBUTOR *
tekijä Sari Rautio

Miten korjaan palkoissa: Olemme kuukausipalkalla ja mahdollista hakea palkatonta lomaa. Henkilö haki yhden päivän palkatonta ja laitoin -7.5h x tuntipalkka = -summa, tulorekisteri ei huoli tällaista merkintää.  Miten korjaan tämän palkattoman päivän, että tulorekisteri sen hyväksyy. Tulorekisteri herjaan pitää summan olla enemmän kuin 0.

Tiina Raudaskoski
CONTRIBUTOR **
tekijä Tiina Raudaskoski

Meillä sama ongelma miinusmerkkisen palkan kanssa: tulorekisteri ei ota vastaan.

Tulorekisteri-ilmoitusta muodostaessa tulee virheilmoitus:

"Palkkatapahtumalla on kirjattu -merkkisiä tapahtumia. Tarkista ennen lähettämistä.

Kyse on palkattomien päivien kirjaamisesta (siirtyvät meillä myös suoraan työajanseurantajärjestelmästä). Bruttopalkan vähennys täytyy näkyä työntekijän palkkatapahtumissa, mutta tulorekisteri ei ota vastaan. Milloin tähän on tulossa korjaus?

 

 

Sirpa Maria
CONTRIBUTOR *
tekijä Sirpa Maria

Hei,

Myös täällä sama ongelma, palkattomat vapaat ja sairauslomat miinustetaan kuukausipalkasta. Onhan tähän pikapuoliin tulossa korjaus, ettei tarvitse käsin alkaa syötellä palkkatietoja tulorekisteriin?

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.