peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu

Visma Novan tuki MS SQL Server 2008R2:lle päättyy

Tuen loppuminen tarkoittaa käytännössä sitä, ettei uusia Nova-versioita enää testata MS SQL Server 2008R2 tai sitä vanhemmilla SLQ Server versioilla. Myöskään mahdollisien vanhasta MS SQL Server versiosta johtuvien ongelmien tullessa ilmi, ei ohjelmaan tehdä vanhoja SQL Server versioita tukevia korjauksia. Tuen päättäminen mahdollistaa kehitykselle tehokkaamman uudempien SQL Server versioiden ominaisuuksien hyödyntämisen kehitystyössä.

 

Jo nykyisessä Visma Nova 9.6 versiossa julkaistu uusi raportointityökalu sekä varastokirjanpidon uusi Tuotetilannenäyttö vaativat toimiakseen MS SQL Server 2012 tai uudemman.

 

Suosittelemme varmistamaan käytössänne olevan MS SQL server version. Mikäli käytössänne on SQL Server 2008R2 tai vanhempi, suosittelemme päivittämään käyttöönne SQL Server 2014 tai uudempi viimeistään siinä vaiheessa kun otatte käyttöönne keväällä julkaistava Visma Nova 9.7 version.  Mahdolliseen SQL Serverin päivityksen tekemiseen liittyen voitte olla yhteydessä myös omaan Visma Nova vastuumyyjäänne.

 

 

3 Kommentit
CHAMPION ***

Kun pystytin nykyistä Nova-ympäristöä niin tein aluksi testiympäristön jossa oli Sqlserver 2012. Sen kanssa Novan suorituskyky oli karmaiseva. Pyörittelin silloin asiaa ja Visma teki parhaansa ja optimoi meidän räätälöintejäkin kun etsimme syytä. En tiedä onko tuo asia jo korjaantunut Sqlserver2012:n päivitysten myötä mutta kun me päivitimme ympäristön Sqlserver 2014:een (vuokralisenssi mahdollisti tuon) niin suorituskyky oli merkittävästi parempi. Ajattelin tämän varmuuden vuoksi kertoa - tosin tuskin kukaan Novaa on siirtämässä 2012:een jos nyt vielä on 2008R2:ssa. 

CONTRIBUTOR ***

Kun käyttäjä määrä on pieni, niin tuo SQL:n Express versio riittää ihan hyvin kun on nopealla SSD:llä. Mut osaako joku sanoa, et mikä versio on nopein käytössä jos tuo 2012 in hidas. Ja joko SQL 2017 versio on tuettu?

(updated by Kari Yli-Hakuni VISMA ‎16-02-2018 13:01 )

SQL Server 2012 on ollut omissakin testeissämme suorituskyvyn osalta hitaampi kuin aiempi SQL Server 2008R2 tai sen jälkeen julkaistut SQL Server versiot. SQL Server versioiden 2014, 2016 tai 2017 kesken ei mitään isompia suorityskykyeroja Novaa käyttäessä ole huomattu.

 

SQL Server 2017 on alkuvuodesta testattu yhteensopivaksi Novan kanssa. Eli SQL Server 2017 on tuettu Novan kanssa.