peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Visma.net Expensen päivitys 4.12.

tekijä Villepekka Jossens

Visma.net Expensen versio 4.0 julkaistaan 4.12. Päivityksessä on keskitytty tulorekisteri-ilmoittamiseen ja Raportit-osion ulkoasupäivitykseen.

 

Pankki- ja kirjanpitosiirto sekä AutoPay-maksatus ja kirjanpitosiirto -prosessia käyttävien yritysten on mahdollista ilmoittaa matkalaskujen verovapaat tiedot tulorekisteriin Expensen avulla matkalaskujen maksamisen jälkeen. Muutos koskee matkalaskuja, jotka maksetaan työntekijälle 1.1.2019 alkaen. Yritys voi valita kahdesta vaihtoehtoisesta ilmoitustavasta:

 

  • Automaattinen ilmoitus tulorekisteriin Expensestä Visma.net AutoReport –ohjelman välityksellä tai
  • Manuaalinen ilmoitus tulorekisterin sähköisen asiointipalvelun kautta.

 

Pankki- ja kirjanpitosiirtoprosessia (myös AutoPay-maksatus ja kirjanpitosiirto) käyttävien yritysten on valittava toinen vaihtoehtoisista välitystavoista käyttöön Yrityksen prosesseissa. Tämän lisäksi yrityksen tietoihin on syötettävä muutamia pakollisia tietoja.

 

Palkkasiirtoprosessia käyttävät yritykset siirtävät edelleen matkalaskujen tiedot palkanlaskentajärjestelmään, jossa tapahtuu matkalaskun maksaminen ja sen jälkeen tietojen ilmoittaminen tulorekisteriin. Tähän toimintatapaan ei tule muutoksia Expensen päivityksen yhteydessä.

 

Verottajan vuosi-ilmoituksella ilmoitetaan loppuun vuonna 2018 maksetut matkalaskut. Vuodesta 2019 alkaen maksetut matkalaskut on ilmoitettava tulorekisteriin viiden kalenteripäivän kuluessa matkalaskun maksamisesta.

 

Lisätietoa päivityksen yhteydessä ilmestyvästä julkaisutiedotteesta.

 

Tutustuthan myös Expensen tulorekisteriratkaisun webinaaritallenteeseen, missä käytännön toimenpiteet on käyty yksityiskohtaisesti läpi. Tallenteen löydät tämän linkin takaa.

 

Visma.net AutoReportin varmenteen osalta löydät kirjallisen ohjeistuksen täältä.