Minun alueeni
Apu

Webinaaritallenne: Visma Nova 10.4 versiowebinaari

tekijä Katja Salminen

Kiitos aktiivisesta osallistumisesta Visma Nova 10.4 versiowebinaariin 17.2.2022. 

 

Webinaarissa käytiin läpi pääasiassa Novan myyntitilausten uudistusta.

 

Webinaaritallenne löytyy tästä linkistä. 

 

Suuri kiitos aktiivisesta keskustelusta Q&A osion puolella. Muutamia kysymyksiä emme webinaarin aikana kerenneet käymään läpi. Alta löydätte kaikki webinaarin aikana esitetyt kysymykset sekä vastaukset niihin.   

 

Kysymys Vastaus
Tuleeko rajapinta olemaan tuki uusille erilaisille laajennoksille ja lisäosille vai tuleeko rajapinta korvaamaan vanhan Webservice (SOAP) -rajapinnan? Ja jos korvaa onko uusi yhteensopiva vanhan kanssa? Uusi REST rajapinta tulee korvaamaan ajan myötä vanhan webservice rajapinnan. Webservice ei poistu käytöstä syksyllä, mutta siihen ei tehdä enää kehitystä REST rajapinnan julkaisun jälkeen. Uusi rajapinta ei ole suoraan yhteensopiva vanhan rajapinnan kanssa.
Miten se laskutuksen hitaus? Haku-toiminnallisuutta on nopeutettu laskutuksessa ja myyntitilauksessa 10.4 versiossa. Manuaalisuoritusten käsittelyä pyritään parantamaan 10.5 versiossa. Mikäli koette hitautta muissa toiminnoissa, kannattaa tästä raportoida sovellustukeen.
Onko vanha laskutus käytössä vielä versiossa 10.4? Lisäksi onko nykyisessä laskutuksessa esiintyvää alv laskennassa tapahtuvaa senttipyöristys heittoa korjattu, käytettäessä laskentatapaa 2 (brutto)? Vanha laskutus on käytössä vielä versiossa 10.4, koska siellä ei vielä ole esim. uutta rivikäsittelyä. Senttipyöristykseen ei valitettavasti ole tulossa parannusta tässä versiossa.
Onko myyntitilauksen hinnoissa, määrissä ja summissa mahdollista valita desimaalien määrä? Tämä puuttuu edelleen laskutuksestakin. Käymme kohta läpi tuon uuden rivikäsittelyn. Siellä on tässä versiossa tulossa tuo desimaalien määrittely ja enter-käsittely.
Mitä tarkoittaa se, ettei näkymiä voi enää tallentaa? Palaako myyntitilaus aina johonkin vakionäkymään? Haku-valikon Tallenna näkymä -toiminto on poistettu, jolla pystyi tallentaa erillisiä hakuehto-näkymiä. Tämä toiminto on korvattu Lista-välilehdellä, jonne on mahdollista tehdä ja tallentaa hakunäkymiä.
Onko asiakaskohtaiset hinnastot mahdollisia? Kyllä, tähän ei ole tullut muutosta.
Pystyykö hakutoiminnolla etsimään teityn aikavälin myyntitilaukset. Haku-ikkunassa voi hakea vain tietyn päivämäärän tilauksia, lista näkymässä voi hakea tietyn aikavälin myyntitilaukset.
Vanhassa myyntitilauksessa oli riville mahdollista laittaa kaksi ale%. Onko tähän tullut muutosta? Tämä ominaisuus ei ole poistunut
Onko Myyntilaukseen saapunut toivottu tähtirivi? Tämä löytyy uudesta myyntitilauksesta ja lisäämme sen myös laskutukseen seuraavassa versiossa (10.5)
Voiko rivejä kaventaa? Ja voiko sarakkeita kaventaa niin että muutos olisi aina voimassa? Fontin koon muuttaminen vaikuttaa rivien korkeuteen. Taulukkomäärittelyissä tallennus tallentaa muutokset.
Siirtyvätkö vanhat omat raporttipohjat uuteen versioon, vai pitääkö ne tuoda/luoda uudelleen? Sekä uudessa että vanhassa myyntitilauksessa käytettävät Crystal Reports -räätälöidyt raportit pitäisi toimia normaalisti kummassakin. Mikäli tulee jotain Crystalin yhteensopivuusongelmia, niin sitten räätälöityä pohjaa täytyy päivittää sopivaksi uusimman version kanssa.
Onko nyt mahdollista, että voi pitää myyntitilausta ja vaikka tarjouspuolta yhtä aikaa auki nyt noilla välilehdillä? Kyllä, tämä onnistuu näillä hakuikkunoilla
Voitteko näyttää tuota uutta vapaa teksti kenttää? Että miten toimii ja mihin kaikkialle rivit siirtyy (laskulle?) Ei siirry vielä muihin sovelluksiin, esim. laskutukseen tai tuotannonohjaukseen.
Jos riville kirjoitetaan esim. väärä hinta, ja tämä halutaan perua, voiko pelkästään edellisen toiminnon perua? Nyt löytyy vain yläreunasta peru-painike, joka peruu koko myyntitilauksen. Peru painike peruu muutokset edelliseen tallennukseen asti. Eli jos olet muuttanut esim määrää etkä ole tämän jälkeen tallentanut ja sitten muutat á-hintaa niin peru painike peruu nämä molemmat muutokset.
Pystyykö hakemaan myyntitilaukset joita ei ole vielä vahvistettu? Listanäkymässä jos lisää tilausvahvistus kentän niin sen avulla pystyy hakemaan
Miten ne oikeudet päivityksen jälkeen lisätään myyntitilauksiin ja laskutukseen? Oikeudet eri sovelluksiin määritellään Novan käyttäjäryhmillä. Raporttikohtaiset käyttöoikeudet määritellään uudelleen uudistetuissa sovelluksissa tulostus-ikkunan Raportit-painikkeen kautta.
Voidaanko asiakkkaan hinnasta ns ruksata alennusprosentti pois ja päälle, eli mikäli aleprosentti tulee automaattisesti hinnastosta ja niitä ei haluta ensimmäisessä vahvistuksessa näyttää? Koskin ns tukkurialennuksia. Kokonaishinta tulisi myös muuttua. Rasti ruutuun prosentit päälle ja pois? Tällaista toiminnallisuutta Novassa ei ole olemassa. Mikäli haluat jättää aiheesta kehitysehdotuksen, voit tehdä sen Communityn ideoissa.
Nykyisellään välisumma sekä alaviivalla _ lisätyt tektirivit eivät siirry Autoinvoisen kautta lähetettyyn verkkolaskuun. Onko tähän tulossa muutos? Mikäli lähetetään EU-verkkolaskustandardin mukaista aineistoa niin tämä ei ole mahdollista. Finvoice 2.01 standardi sallii tämän. Laskun kuvalla nämä on mukana.
Jos lisään tilaukselle uuden rivin esim rivien 5-6 väliin, päivittyykö positionumerointi automaattisesti? Tai voiko tuon positionumeroinnin päivittää menemään juoksevasti uudelleen? Ei päivity automaattisesti
Miten saan alennukset pois laskulta. Mikäli on kyse laskun kuvasta, saa lomakemuokkauksella (Crystal) muutettua laskun kuvaa niin, että alennusprosentti ei näy laskulla ja näkyvissä on rivin nettohinta. Verkkolaskuaineistosta tuota kenttää ei ole mahdollista jättää pois vaan aineistossa käytetään riveillä olevia tietoja.
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.