peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Viimeisimmät aiheet

Visma.net ERP (taloushallinto, logistiikka ja projektit) päivitettiin lauantaina 28.9.2019. Syyskuun version kehitykset painottuvat ostolaskujen käsittelyyn. Yhtenä tärkeänä kehityksenä ostolaskuille lisättiin uusi kenttä, Laskun pvm, jonka avulla laskun voi kohdistaa paremmin oikealle kuukaudelle muuttamatta laskun eräpäivää. Alla on listaus version tärkeimmistä kehityksistä sekä linkit käyttövinkkeihin. Versiosaatedokumentti löytyy viestin alhaalta pdf-muodossa. Uudet ominaisuudet ja parannukset Saapuville laskuille on nyt mahdollista määritellä toimittajakohtaisia käsittelysääntöjä. [Käyttövinkki] Ostolaskuille on nyt mahdollista määritellä tositepäivän lisäksi myös “Laskun pvm” eli arvopäivä. [Käyttövinkki] Käyttäjä voi valita kuinka seurantakohteet näytetään Approvalin asiakirjaeditorissa, joko segmentit omina sarakkeinaan tai kaikki yhdessä sarakkeessa. Tähän liittyvä uusi asetus löytyy Ostoreskontran asetukset/ Hyväksyntäasetukset. Ostolaskun Hyväksynnän tiedot -välilehdellä näytetään laskun hyväksyntäketju kommentteineen. Laskuilla näkyvää verotunnusten kuvaustekstiä pystyy jatkossa muokkaamaan itse. Lähetettäessä myyntitilaus dokumenttia sähköpostilla, lähettäjä-tieto haetaan seuraavassa järjestyksessä Asiakkaan tiedoista Asiakasluokalta Myyntitilausten asetuksista Ilmoitusmalleista Järjestelmän oletussähköpostitili Virheenkorjaukset Kirjanpidon tilien/seurantakohteiden käyttöoikeudet käytössä. Kun yritti luoda laskun Saapuneet laskut-ikkunasta tuli virhe: SubID ei löydy järjestelmässä. Ohjelmassa oli virhe missä kohdistettu erä/sarjanumero pystyi toimittamaan toiselle tilaukselle. Verkkolaskun lähetyksessä oli tapauksia missä tuotekoodi-kenttä sisälsi ylimääräisä välilyöntejä. Intrastat-raportin INT-koodi ei ole enää pakollinen tieto AutoReport lähetyksessä Ohjelma ei enää anna varoitusviestin virheellisestä RF-viitenumerosta
Saapuville laskuille voidaan nyt tehdä toimittajakohtaisia sääntöjä. Määritykset perustuvat tietoihin, joita saapuvien laskujen aineistosta (lähde) löytyy ja niillä voidaan vaikuttaa seuraaviin arvoihin: Kulutili Seurantakohde Sijainti Projekti ja projektin tehtävä Jaksotuskoodi Ensisijainen hyväksyjä (tosite- ja rivitaso) Saapuvien laskujen säännöt on uusi näkymä, jossa voidaan määritellä erilaisia sääntöjä saapuville ostolaskuille. Toimittaja, Lähdekenttä laskulla, Ehto ja Arvo ovat pakollisia tietoja. Käytettävissä olevat laskun lähdekentät ja ehdot ovat nähtävissä valintalistoilta. Mikäli toimittajan eri säännöillä ilmenee ristiriitaa, sovelletaan sääntöä, jolla on korkeampi prioriteetti. Alla olevassa esimerkissä halutaan ohjata lasku, jolta löytyy arvoissa mainitut puhelinnumerot, tietylle kirjanpidon tilille ja seurantakohteelle. Vinkki: käyttämällä puolipistettä ”;” voit määritellä Arvo-kenttään useampia eri arvoja. Määritellyt säännöt ovat nähtävissä myös Toimittajatiedoissa omalla välilehdellään. Toimittajalla voi olla useita sääntöjä. Saapuneet laskut – näkymässä on mahdollista sekä tarkastella toimittajan olemassa olevia sääntöjä (Näytä säännöt) että esikatsella saapuneelta laskulta, kuinka sääntö toimii (Esikatsele lasku). Säännöt ovat muokattavissa ja mahdollinen muutos vaikuttaa myös tässä näkymässä oleviin laskuihin, kunnes niille on valittu ”Suorita” eli muodostettu laskut. Säännön muokkaus ei vaikuta laskuihin, jotka ovat ko. näkymästä jo käsitelty. Mikäli sääntöä ei haluta enää käyttää, voidaan siltä ottaa pois Aktiivinen-asetus. Kun lasku on muodostettu, näkyy sillä käytetty sääntö laskun Saapuneet-välilehdellä.
Ostolaskun tositepäivä ja tiliöintijakso määräytyvät Ostolaskun syöttöruudun vasemmassa osassa näkyvän “Pvm” -kentän arvon mukaan. Tilanteisiin, joissa laskun päivämäärä ja kustannuksille haluttu tiliöintijakso ovat eri kuukaudella, on syyskuun versiossa toteutettu ostolaskun syöttöön uusi kenttä “Laskun pvm”. Kyse on ns. arvopäivästä, jonka mukaan lasketaan maksuehdon mukainen eräpäivä, mahdollinen kassa-alepäivä ja maksupäivä. Uuden kentän saa näkyviin aktivoimalla Ostoreskontran asetuksissa valinta “Käytä laskun päivää maksuehtojen perustana”. Mikäli valintaa ei ole aktivoitu, ohjelma toimii kuten aiemmin eikä uusi “Laskun pvm” -kenttä ole näkyvillä. “Laskun pvm”-kentän arvo on oletuksena sama kuin “Pvm”-kentän arvo, mutta tieto on muutettavissa. Mikäli “Pvm” ja “Laskun pvm” -kentissä on eri arvot, käyttäjälle näytetään siitä huomautus. Huomautus ei estä laskun kirjaamista.