peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Lajitteluperuste:
Heikki Laakkonen VISMA
Ostolaskun tositepäivä ja tiliöintijakso määräytyvät Ostolaskun syöttöruudun vasemmassa osassa näkyvän “Pvm” -kentän arvon mukaan. Tilanteisiin, joissa laskun päivämäärä ja kustannuksille haluttu tiliöintijakso ovat eri kuukaudella, on syyskuun versiossa toteutettu ostolaskun syöttöön uusi kenttä “Laskun pvm”. Kyse on ns. arvopäivästä, jonka mukaan lasketaan maksuehdon mukainen eräpäivä, mahdollinen kassa-alepäivä ja maksupäivä.    Uuden kentän saa näkyviin aktivoimalla Ostoreskontran asetuksissa valinta “ Käytä laskun päivää maksuehtojen perustana”. Mikäli valintaa ei ole aktivoitu, ohjelma toimii kuten aiemmin eikä uusi “Laskun pvm” -kenttä ole näkyvillä.   “Laskun pvm”-kentän arvo on oletuksena sama kuin “Pvm”-kentän arvo, mutta tieto on muutettavissa. Mikäli “Pvm” ja “Laskun pvm” -kentissä on eri arvot, käyttäjälle näytetään siitä huomautus. Huomautus ei estä laskun kirjaamista.  
Näytä koko artikkeli
updated by Heikki Laakkonen VISMA ‎25-09-2019 15:23
Saapuville laskuille voidaan nyt tehdä toimittajakohtaisia sääntöjä. Määritykset perustuvat tietoihin, joita saapuvien laskujen aineistosta (lähde) löytyy ja niillä voidaan vaikuttaa seuraaviin arvoihin: Kulutili Seurantakohde Sijainti Projekti ja projektin tehtävä Jaksotuskoodi Ensisijainen hyväksyjä (tosite- ja rivitaso) Saapuvien laskujen säännöt on uusi näkymä, jossa voidaan määritellä erilaisia sääntöjä saapuville ostolaskuille. Toimittaja, Lähdekenttä laskulla, Ehto ja Arvo ovat pakollisia tietoja. Käytettävissä olevat laskun lähdekentät ja ehdot ovat nähtävissä valintalistoilta. Mikäli toimittajan eri säännöillä ilmenee ristiriitaa, sovelletaan sääntöä, jolla on korkeampi prioriteetti.   Alla olevassa esimerkissä halutaan ohjata lasku, jolta löytyy arvoissa mainitut puhelinnumerot, tietylle kirjanpidon tilille ja seurantakohteelle. Vinkki: käyttämällä puolipistettä ”;” voit määritellä Arvo-kenttään useampia eri arvoja.   Määritellyt säännöt ovat nähtävissä myös Toimittajatiedoissa omalla välilehdellään. Toimittajalla voi olla useita sääntöjä.   Saapuneet laskut – näkymässä on mahdollista sekä tarkastella toimittajan olemassa olevia sääntöjä (Näytä säännöt) että esikatsella saapuneelta laskulta, kuinka sääntö toimii (Esikatsele lasku).   Säännöt ovat muokattavissa ja mahdollinen muutos vaikuttaa myös tässä näkymässä oleviin laskuihin, kunnes niille on valittu ”Suorita” eli muodostettu laskut. Säännön muokkaus ei vaikuta laskuihin, jotka ovat ko. näkymästä jo käsitelty. Mikäli sääntöä ei haluta enää käyttää, voidaan siltä ottaa pois Aktiivinen-asetus. Kun lasku on muodostettu, näkyy sillä käytetty sääntö laskun Saapuneet-välilehdellä.  
Näytä koko artikkeli
updated by Joni Wolff MODERATOR ‎26-08-2019 14:56
Ongelma: Käytössä on EUR-pankkitili, josta maksetaan valuuttalaskuja, esim. USD, GBP. Pankin käyttämä valuuttakurssi ja maksama summa euroissa ei täsmää Visma.net ERP:ssa olevan maksun valuuttakurssiin ja eurosummaan. Ratkaisu: Syy siihen ettei valuuttamaksujen valuuttakurssit päivity maksuille, johtuu siitä että pankista tulee "positiivisia status raportteja" (pain.002) kun maksu on suoritettu pankissa. Pain.002 status raportissa ei tule valuuttakurssia, joten se aiheuttaa ongelmia, koska maksun tila muuttuu tuolloin Maksetuksi ja siitä lähtee ilmoitus Visma.net ERP:iin, mutta kurssi ei päivity.  Kannattaa sopia pankin kanssa että tilaraportteja maksujen suorittamista ei muodostettaisi pankissa.  Mutta vain luopua "positiivista palautteista" (positive feedback), eli kun maksu suoritetaan pankissa, edelleen muut pain.002 palautteet (perusvalikoima) pitää muodostua (vastaanotettu pankissa, hyväksytty, hylätty). Maksun tila päivittyy tämän jälkeen  tiliotteelta  ja sieltä tulee pankin käyttämä kurssi maksulle. Koska tiedot tulevat, ja maksut päivittyvät, tiliotteelta, suosituksemme on että pankki lähettäisi tiliotteet päivittäin tai viikottain.
Näytä koko artikkeli
updated by Joni Wolff MODERATOR ‎19-08-2019 12:03
Visma.net ERP:ssa voit käyttää varastonkiertolajit ryhmittelemään varastotuotteet niiden varastonkiertonopeuden mukaan, esim. nopeakiertoiset tuotteet, normaalikiertoiset tuotteet ja hidaskiertoiset tuotteet. Varastonkiertolajit voidaan myös hyödyntää juoksevassa inventoinnissa.   Liitteenä ohje missä käydään läpi varastokiertolajien määrittäminen ja käyttö.
Näytä koko artikkeli
Joni Wolff MODERATOR
Ohjeessa kerrotaan miten asiakkaan alisuoritettu lasku voidaan kuitata pois reskontrasta saldokorjauksella, esim. jos asiakas on maksanut 0,01 liian vähän.   Myyntireskontra | Asetukset | Syykoodit Luo tarvittaessa uusi syykoodi(vit myös halutessasi käyttää olemassa oleva syykoodi) Anna koodi ja kuvaus Valitse Käyttö-kenttään: Luottotappio Valitse halutessasi mistä seurantakohde haetaan("R" oletuksella seurantakohde haetaan syykoodista) Valitse haluttu tili Määritä tarvittaessa seurantakohteen Myyntireskontra | Prosessit | Saldokorjaukset Valitse Tyyppi: Luottotappio Määritä haluttu päivämäärä korjaukselle Tositepvm-kentässä Valitse Syykoodi Valitse lasku ja klikkaa Suorita HUOM. jos asiakkaan lasku ei nouse mukaan Saldokorjaukset-ikkunaan, määritä Raja-kentän arvo korkeammaksi. Tarkista myös seuraavaa: Avaa Myyntirskontra | Rekisterit | Asiakkaat ja valitse ko. asiakas. Yleiset tiedot-välilehdellä, tarkista että 'Saldokorjausten kirjaus käyttöön' on valittu. Saldokorjaus-ajo muodostaa uuden tapahtuman Luottotappio-tyypillä(ja lasku menee Suljettu-tilaan) ikkunassa Myyntireskontra - Tapahtumat - Myyntilaskujen suoritukset. Saldokorjauksen kirjanpidon tosite tiliöityy seuraavasti: Myyntisaamiset-tili kredit Tili syykoodista debet
Näytä koko artikkeli
updated by Joni Wolff MODERATOR ‎14-08-2019 10:06
Ohjeessa kerrotaan miten asiakkaan ylisuoritus voidaan kuitata pois reskontrasta saldokorjauksella, esim. jos asiakas on maksanut 0,01 liikaa.   Myyntireskontra | Asetukset | Syykoodit Luo tarvittaessa uusi syykoodi(voit myös halutessasi käyttää olemassa oleva syykoodi) Anna koodi ja kuvaus Valitse Käyttö-kenttään: Saldon korjaus Valitse mistä seurantakohde haetaan("R" oletuksella seurantakohde haetaan syykoodista) Valitse haluttu tili Määritä tarvittaessa seurantakohteen Klikkaa Tallenna   Myyntireskontra | Prosessit | Saldokorjaukset Valitse Tyyppi: Saldokorjaus Määritä haluttu päivämäärä korjaukselle Tositepvm-kenttään Valitse Syykoodi Valitse maksu ja klikkaa Suorita HUOM: jos asiakkaan maksu ei nouse mukaan Saldokorjaukset-ikkunaan, määritä Raja-kentän arvo korkeammaksi. Tarkista myös seuraavaa: Avaa Myyntirskontra | Rekisterit | Asiakkaat ja valitse ko. asiakas. Yleiset tiedot-välilehdellä, tarkista että 'Saldokorjausten kirjaus käyttöön' on valittu.   Saldokorjaus-ajo muodostaa uuden tapahtuman Saldokorjaus-tyypillä(ja maksu menee Suljettu-tilaan) ikkunassa Myyntireskontra | Tapahtumat | Myyntilaskut. Saldokorjauksen kirjanpidon tosite tiliöityy seuraavasti: Myyntisaamiset-tili debet Tili syykoodista kredit    
Näytä koko artikkeli
updated by Joni Wolff MODERATOR ‎14-08-2019 09:41
Ostotilauksella valitaan Toiminnot - Tee vastaanotto, jonka jälkeen tulee virheilmoitus: "Ostotilausrivien lisäys epäonnistui"   Tässä tilanteessa kannattaa katsoa läpi tilauksella olevat tuotteet. Virheilmoitus tulee siitä että riveilllä on tuote/tuotteita joiden Tila on 'Ei ostoja', 'Passiivinen' tai 'Merkitty poistettavaksi'.     Muuta tuotteiden tilaksi 'Aktiivinen', jonka jälkeen vastaanoton luominen onnistuu.  
Näytä koko artikkeli
updated by Joni Wolff MODERATOR ‎25-06-2019 15:17
Kun käytössä on maksutapa, jolla luodaan maksueriä jotka lähetetään maksettavaksi AutoPayhin, normaalisti ohjelma hyväksyy maksut automaattisesti sen mukaan kun AutoPay kuittaa maksut maksetuksi. Joskus voi tapahtua virheitä, missä maksu ei päivity AutoPayn tilaan mukaan(maksun tila AutoPayssa on 'Maksettu', mutta reskontrassa maksun tila on vielä 'Tulostettu').   Näissä tapauksissa voidaan tarvittaessa manuaalisesti hyväksyä maksut seuraavasti:   1. Avaa maksu ja tarkistaa mikä on maksun maksutapa 2. Avaa Valikko - Kassa- ja pankkitilien hallinta - Asetukset - Maksutavat. Valitse ko. maksun maksutapa 3. Avaa Ostoreskontran asetukset-välilehti, valitse optio 'Ei pakollinen' ja tallenna 4. Avaa maksu uudelleen ja voit nyt hyväksyä maksun. Kirjanpidon tosite muodostuu ja ostolasku ja maksun tila päivittyy. 5. Avaa maksutapa uudelleen ja Ostoreskontran asetukset-välilehdellä, valitse optio 'Muodosta maksuerä..' takaisin ja tallenna  
Näytä koko artikkeli
Joni Wolff MODERATOR
Liitteenä olevassa ohjeessa käydään läpi Intrastat määritykset sekä Intrastat-raportin muodostaminen.
Näytä koko artikkeli
updated by Joni Wolff MODERATOR ‎21-05-2019 09:53
Validoi varasto-prosessiä voidaan ajaa tuotteelle/tuotteille, jos on tilanne että tuotteen saldo(varastosaldo, vapaa saldo tai toimitettavissa saldo) tai varastoarvo eivät jostain syystä täsmää. Validoi varasto-prosessiä ajetaan myös kun tuotteen tuoteluokan vapaan saldon laskentasääntö on muutettu. HUOM: Toiminto täytyy tehdä kun ei ole muita käyttäjiä kirjautuneena ja käyttämässä ohjelmaa.   Varastotoiminnot | Prosessit | Validoi varasto Valitse varasto Valitse halutut tuotteet valinta-sarakkeessa ja klikkaa tämän jälkeen ‘Suorita’. Jos haluat validoida kaikki tuotteet, klikkaa ‘Suorita kaikki’ Ohjelma antaa varoituksen, klikkaa OK     Valmis-merkintä ilmenee kun prosessi on valmis    
Näytä koko artikkeli
updated by Joni Wolff MODERATOR ‎21-05-2019 09:54
Ohjeessa kerrotaan miten määritellään tuotteelle automaattinen merkintä ostotilaukselle(osto tilaukselle tai suoratoimitus).   Varastotoiminnot | Rekisterit | Tuotteen varastotiedot Valitse tuote ja varasto Ruksi kohtaan 'Korvaa tarveasetukset' Valitse Täydennystapa-kentässä haluttu valinta   Tämän jälkeen kun lisätään ko. tuote myyntitilasriville, 'Merkitse OT:lle' ja 'Lähdetilaus' muodostuu automaattisesti riville.      
Näytä koko artikkeli
updated by Joni Wolff MODERATOR ‎15-05-2019 12:07
Tässä ohjeessa kerrotaan miten muutetaan hyvityslaskun tai maksun kohdistus laskuun. Esimerkissä näytetään miten hyvityslaskun kohdistus muutetaan, samat vaiheet voidaan käyttää myös maksun kohdistuksen muuttamisessa.   Myyntireskontra | Tapahtumat | Myyntilaskujen suoritukset Valitse Kaikki tietueet -välilehti Klikkaa Tositenumeroa avataksesi hyvityslaskun   Avaa Tapahtumahistoria-välilehti Klikkaa kohdistetun laskun rivin kohdalla ja tämän jälkeen ‘Peru tapahtuma’   Tapahtuman tila on on nyt ‘Avoin’. Klikkaa Hyväksy.   Tapahtumahistoria-välilehdellä näkyy kohdistuksen purku   Avaa Käytettävät tositteet-välilehti ja kohdista halutulle laskulle   Klikkaa tämän jälkeen Hyväksy.
Näytä koko artikkeli
updated by Jukka Taivassalo VISMA ‎14-05-2019 15:11
Ohjeessa kerrotaan miten hyvityslaskun kohdistus ostolaskuun tapahtuu.   Ostoreskontra | Maksut Valitse Kaikki tietueet -välilehti Klikkaa Tositenumeroa avataksesi hyvityslaskun Avaa uusi rivi Lisää rivi -painiketta klikkaamalla Valitse Tositetyypiksi Lasku. Klikkaamalla Tositenro-kentän suurennuslasista avautuu uusi ikkuna, jossa näkyy toimittajan avoimet laskut.   Valitse ostolasku, johon hyvityslasku halutaan kohdistaa.   Hyväksymisen jälkeen hyvityslasku on Lukittu-tilassa. Tapahtumahistoria-välilehdellä näkyy ostolaskun Saldo-sarakkeessa nolla silloin kun hyvityslasku ja ostolasku ovat olleet yhtä suuret. Jos hyvitystä ei ole käytetty kokonaan näkyy Käyttämätöntä saldoa.  
Näytä koko artikkeli
Jukka Taivassalo VISMA
Yleistä   Visma.net ERP ohjelmassa on mahdollista muodostaa omia muokattuja talousraportteja (Tuloslaskelma ja Tase). Tämä voi olla tarpeellista mikäli ohjelmasta ei löydy vakiona mieluisaa Tuloslaskelma ja Tase raporttia. Vakioraportit koostuvat ennalta määritetyistä sarakkeistosta ja rivistöstä ja niitä voi yhdistellä oman maun mukaan. Omia sarakkeistoja ja rivistöjä voi myös tehdä, mutta se vaatii hieman enempi osaamista ja aikaa. Tässä ohjeessa käymme läpi kuinka voi muodostaa Tase - Lyhyt raportin. 2. Raporttimääritykset   Kirjanpito / Asetukset / Raporttimääritykset   Raporttimääritykset ikkunassa löytyy kaikki ennalta määritetyt raportit ja tässä näkee mistä sarakkeistoista ja rivistöistä raportit koostuu.   Klikkaamalla raportin Koodia pääse Raporttimääritykset näkymään. Samaan näkymään pääse myös itse raportilta “Muokkaa raporttia” painikkeella. 3. Kopioi raportti   Kirjanpito / Asetukset / Raporttimääritykset   Tässä esimerkissä kopioidaan Tase -Tileittäin raportti ja muodostetaan uusi Tase - Lyhyt raportin, käyttäen Tase - Virallisen rivistöä. Ensin valitaan “Kopioi raportti”. Uudelle raportille  annetaan Koodi, Kuvaus,  Sijainti ja Kuvaus (valikkoon). Rivistö kenttään valitaan Tase - Virallisen rivistö: “TASE2016TE”. Sijainti haetaan puurakenteesta ja tuplaklikataan Omat talousraportit kohtaa. Lopuksi raportti Tallennetaan ja kun päivittää selaimen tai käy ulkona ohjelmasta raportti ilmentyy Tuloslaskelma ja tase valikkoon.
Näytä koko artikkeli
Jukka Taivassalo VISMA
Yleistä   Ohjelmassa on mahdollista muodostaa maksukehotuksia mikäli asiakkaat eivät ole maksaneet laskuja eräpäivään mennessä. Tämä vaati muutamia muutamien yleisten asetusten ja asiakaskohtaisten asetusten huomioon ottamista.   2. Asetukset   Myyntireskontra / Asetukset / Myyntireskontran asetukset / Perintäasetukset välilehti   Ensin valitaan mitä perintäprosessia halutaan käyttää. Mikäli valitaan Tositteittain voidaan valita mitkä tositteet tulevat mukaan maksukehotukseen. Hyväksy maksukehotukset automaattisesti valinta tulee  silloin olla pois päältä. Jos haluaa käyttää Asiakkaittain tapaa tulevat kaikki laskut mukaan maksukehotukselle ja silloin ei pysty rajaamaan pois laskuja. Mikäli halutaan periä Perintämaksu valitaan sille tuote. Ohjelmassa on oletuksena tallennettuna yksi 99-Muistutusmaksu tuote.   Kun maksukehotus valmistellaan muodostuu reskontratapahtuma perintämaksulle. Mikäli Hyväksy perintämaksutositteet on valittuna tosite kirjautuu automaattisesti kirjanpitoon ja sitä ei enää saa poistettua. Alaosassa löytyy tarkempia asetuksia, mm. kuinka usein maksukehotukset lähetetään. Mahdollinen perintämaksun hinta tulee määritellä tässä, sitä ei lisätä itse tuotteelle. Mikäli maksukehotuksille halutaan raporttiteksti se liitetään Maksukehotuksen tasolle tässä. Maksukehotus teksti muodostetaan ensin Raporttitekstinä. Se tehdään Asetukset/Raporttitekstit ikkunassa.   Jatka vain kirjoittamista mikäli teksti ei mahdu ensimmäiseen tekstikenttään. Lopuksi raporttitekstit liitetään eri tasoille asiakasluokalle Myyntireskontra / Asetukset / Asiakasluokat ikkunassa. 3. Valmistele maksukehotukset   Myyntireskontra / Prosessit / Valmistele maksukehotukset Kun maksukehotuksia muodostetaan voi rajauksen tehdä asiakasluokalla tai asiakkaalla. Mikäli rajausta ei tee näkyy kaikki erääntyneet laskut. Mikäli kaikista laskuista halutaan muistutus voi heti valita Suorita kaikki , muussa tapauksessa valitaan halutut laskut ja klikataan Suorita .   Maksukehotuksia valmisteltaessa ohjelma ei ota huomioon hyvityslaskuja, joten kannattaa ensin tarkistaa löytyykö asiakkaille hyvityslaskuja. Jos löytyy niin ne tulisi kohdistaa avoimiin laskuihin ennen tätä prosessia.   Kun Valmistele maksukehotukset prosessi on valmis, edetään Tulosta/Hyväksy maksukehotukset prosessiin.   4.   Tulosta/Hyväksy maksukehotukset   Myyntireskontra / Prosessit / Tulosta/Hyväksy maksukehotukset Jotta näkee mistä laskuista maksukehotus koostuu valitaan asiakkaan rivi ja klikataan Näytä maskukehotus . Avautuvassa ikkunassa voi perua laskuja mikäli niitä ei halua mukaan. Jos maksukehotusta ei halua ollenkaan lähettää kyseiselle asiakkaalle voi poistaa sen roskakorilla. Mikäli joku lasku ei pidä tulla mukaan maksukehotukselle voi rivin valita ja klikata ruksia jolla lasku poistuu. Lasku tulee kuitenkin mukaan seuraavalla kerralla kun valmistelee maksukehotuksen. On myös mahdollista valita Peru toiminto. Silloin lasku ei tule mukaan nyt eikä myöskään tulevaisuudessa maksukehotuksille. Laskun Taloustiedot välilehdelle tulee silloin merkitä, että maksukehotus on Peruttu ja ne eivät enää tule mukaan maksukehotuksille. Peruttu tian voi poistaa manuaalisesti laskulta. Tämän tilan voi myös asettaa laskulle jos alun alkaen on tiedossa, että laskusta ei haluta tehdä muistutusta.   Kun asiakkaat on käyty läpi ja tarvittavat laskut on poistettu Hyväksytään maksukehotus. Se tehdään Toiminto valinnalla Hyväksy maksukehotus ja klikataan Suorita . Samassa ikkunassa maksukehotus tulostetaan. Ensin näyttö päivitetään Peru painikkeella (Esc) tai selaimen virkistämisellä ja valitaan Toiminto Tulosta Maksukehotus . Jos asiakkaalle lähetetään maksukehotus sähköpostilla valitaan toiminnoksi Sähköpostita maksukehotus .   Hyväksyminen ja tulostaminen tapahtuu siis samassa prosessissa.
Näytä koko artikkeli
Heikki Laakkonen VISMA
Joissain tapauksissa asiakas maksaa laskun kassa-alennuspäivänä, mutta maksuaineisto saapuu vasta päivän parin päästä. Tällöin kassa-alennus hyväksytään vaikka suorituksen saapumispäivä onkin myöhemmin kuin maksuehdossa määritelty kassa-alennuspäivä.   Tämä tilanne voidaan hoitaa viivästyspäivä-asetuksen avulla lauantaina 2.3.2019 julkaistavan version myötä.   Käyttöönotto Avaa maksuehdoista kassa-alennuksellinen maksuehto. Syötä viivästyspäivät-kenttään kuinka monta päivää kassa-alennuspäivää myöhemmin saapuneet laskut lasketaan vielä kassa-alennuksen piiriin. Kun perustat uutta maksuehtoa, syötä ensin alennus-% ja tallenna. Tallentaminen aktivoi viivästyspäivät-kentän.  
Näytä koko artikkeli
updated by Heikki Laakkonen VISMA ‎27-02-2019 09:19
Ostolaskujen sisäänlukuun on tehty lauantaina 2.3.2019 julkaistavaan versioon uusi toimittajakohtainen asetus Otsikkotietojen sisäänluku alv-koodeittain.     Kun asetus on päällä, verkkolaskuaineistolta haetaan tiedot alv-yhteenveto osiosta ja perustetaan rivit alveittain. Mikäli toimittaja ei ole laittanut verkkolaskuaineistolle alv-yhteenvetoa, niin ohjelma perustaa yhden rivin laskun otsikkotietojen verottoman summan mukaan.   Ostolaskujen sisäänluvussa on ollut haasteita lähinnä verkkolaskujen laskurivien osalta. Osaa ongelmista ei voida ratkaista, koska toimittajan lähettämä aineisto on joko virheellistä tai tiedot on laitettu kenttiin, joista niitä ei voida poimia oikein. Olemme kontaktoineet toimittajia ja pyytäneet heitä korjaamaan aineistoja. Näin onkin tapahtunut, mutta kaikkiin virheisiin emme ole saaneet korjauksia. Tätä tilannetta varten teimme asetuksen, jolla rivitason virheet voidaan ohittaa poimimalla laskun tiedot otsikkotasolta.   Käyttöönotto Käy laittamassa toimittajakohtaisesti päälle asetus Otsikkotietojen sisäänluku alv-koodeittain Voit laittaa asetuksen päälle myös toimittajaluokalle, jolloin se tulee automaattisesti päälle uusia toimittajia perustettaessa Niille toimittajille, joiden laskurivit tulevat oikein asetusta ei tarvitse laittaa päälle Ostolaskun tiliöinti ja veroluokka Ostolaskun rivit perustetaan alv-koodeittain mikäli alv-yhteenveto löytyy toimittajan lähettämästä aineistosta.  Tilit haetaan toimittajan takaa siten, että kulutili tulee alvillisille ja veroton kulutili alvittomille riveille.   Korjaukset Mikäli toimittajan lähettämässä aineistossa ei ole alv-erittelyä perustetaan vain yksi rivi. Alv-koodi haetaan toimittajan toimittajaluokan veroaluetunnuksen mukaan ja tili toimittajan kulutilistä. Tällöin voi tulla virheitä ja laskun pyöristyssummaan tulee eroa.   Näin korjaat virheellisen laskun Laita pyöristykseen 0€ Valitse riville oikea tili ja veroluokka ja syötä riville alviton summa Huom! Kun rivejä ei perusteta, niin riville ei tule selitystä. Kirjoita laskua kuvaava selite riveille, jotta se näkyy kirjanpitotapahtumilla. Mietimme tähän ratkaisua, jossa asiakas voisi määrittää mitä selitteeseen tallennetaan.
Näytä koko artikkeli
updated by Joni Wolff MODERATOR ‎20-06-2019 10:25
Tässä käyttövinkissä käydään läpi miten lähetetään yksittäisiä tilauksia(osto-/myyntitilauksia) tai laskuja heti sen jälkeen kun sähköposti on muodostettu.   Esimerkissä lähetämme myyntitilauksen asiakkaalle. Nämä samat vaiheet pätee myös ostotilauksille ja laskuille.   Sähköpostitili-asetukset on määritetty järjestelmään ja olemme luoneet myyntitilauksen, jonka haluamme lähettää sähköpostitse. Valitse Toiminnot – Lähetä sähköpostilla, jolloin myyntitilauksen sähköposti muodostuu. Sähköposti näkyy kohdassa ’Toimenpiteet’(mutta se ei ole vielä lähtenyt asiakkaalle)   Napauta ’Toimenpiteet’ kohdasta, jolloin avautuu ikkuna, missä näkyy muodostettu sähköposti. Tuplaklikkaa ko. rivin kohdalla.   Ohjelma avaa sähköpostin. Tässä ikkunassa voidaan tarkistaa viestiä ja tarvittaessa valita Toiminnot – Peru lähetys, jolloin ohjelma poistaa sähköpostin. Valitse Toiminnot – Suorita, jolloin ohjelma lähettää sähköpostin asiakkaalle
Näytä koko artikkeli
Villepekka Jossens VISMA
Jos Tuloverot-rivi puuttuu yrityksen tuloslaskelmasta, voit lisätä sen sinne seuraavasti: Mene Kirjanpito | Määritykset | Analyyttiset Raportit | Rivistöt. Hae Tuloslaskelma 2016 alkaen. Huomaa siellä rivi 9985 Tuloverot. Sarakkeessa "Korkeus" on tällä hetkellä määritelty arvo 0. Muuta tämä uuteen arvoon 16 ja tallenna. Tämän jälkeen Tuloverot-rivi tulostuu tuloslaskelmaan.   
Näytä koko artikkeli
Jussi Salminen VISMA
 Tässä käyttövinkissä kerrotaan miten dashboardit toimivat ja miten niitä voi muokata. Tämä ohje koskee Visma.net Financials ja Logistics moduuleissa olevia dashboardeja, ei Visma.net Insightsin dashboardeja.   Dashboardien tarkoituksena on kertoa käyttäjälle nopeasti ja yksinkertaisesti näkymä halutun asian tilanteeseen. Olemme tehneet erilaisia esimerkki dashboardeja eri käyttäjärooleja varten helpottaaksemme dashboardien käyttöönottoa.   Dashboardit löytyvät valikon yläosasta. Ne on jaoteltu rooleittain ja tulevat näkyviin käyttäjän roolin mukaisesti.   Esimerkikkinä Taloushallinto   Tässä esimerkkikuvassa dashboardit ovat vielä englanninkielisiä, mutta kielisyys tullaan päivittämään.   Yhdelle ruudulle on rakennettu erilaisia dashboardeja kuvaamaan taloushallinnon tilannetta. Dashboardien taustalla on aina geneerinen kysely, joka hakee tiedot kannasta reaaliaikaisesti. Dashboardeista on suora linkki esittämään dataan.   Klikkaamalla esimerkiksi punaista laatikkoa “ Myöhässä olevat maksut (toimittaja) ”, avautuu taustalla oleva kysely suodatettuna dashboardin taustalla olevilla arvoilla. Listanäkymästä käyttäjä pääsee porautumaan yksittäisiin tietoihin ja tapahtumiin.   Dashboardit siirtävät käyttäjän toimintaa lähemmäs poikkeamien hallintaa ja tehostavat toimintaa käyttöliittymässä.   Dashboardien muokkaus (pääkäyttäjä)   Pääkäyttäjä voi muokata esimerkkidashboardeja tai tehdä uusia. Muokkaus vaatii käyttäjälle oikeudet Customizer ja DashboardDesigner .   Muokkaus aloitetaan muuttamalla dashboard näkymä muokkaustilaan oikeassa yläkulmassa olevalla SUUNNITTELU -painikkeella. Tämän jälkeen dashboardin yläreunaan ilmestyy muokkaa ja poista painikkeet.                
Näytä koko artikkeli