peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Tunnistelaput
Lajitteluperuste:
Heikki Laakkonen VISMA
Joissain tapauksissa asiakas maksaa laskun kassa-alennuspäivänä, mutta maksuaineisto saapuu vasta päivän parin päästä. Tällöin kassa-alennus hyväksytään vaikka suorituksen saapumispäivä onkin myöhemmin kuin maksuehdossa määritelty kassa-alennuspäivä.   Tämä tilanne voidaan hoitaa viivästyspäivä-asetuksen avulla lauantaina 2.3.2019 julkaistavan version myötä.   Käyttöönotto Avaa maksuehdoista kassa-alennuksellinen maksuehto. Syötä viivästyspäivät-kenttään kuinka monta päivää kassa-alennuspäivää myöhemmin saapuneet laskut lasketaan vielä kassa-alennuksen piiriin. Kun perustat uutta maksuehtoa, syötä ensin alennus-% ja tallenna. Tallentaminen aktivoi viivästyspäivät-kentän.  
Näytä koko artikkeli
updated by Heikki Laakkonen VISMA ‎27-02-2019 09:19
Ostolaskujen sisäänlukuun on tehty lauantaina 2.3.2019 julkaistavaan versioon uusi toimittajakohtainen asetus Otsikkotietojen sisäänluku alv-koodeittain.     Kun asetus on päällä, verkkolaskuaineistolta haetaan tiedot alv-yhteenveto osiosta ja perustetaan rivit alveittain. Mikäli toimittaja ei ole laittanut verkkolaskuaineistolle alv-yhteenvetoa, niin ohjelma perustaa yhden rivin laskun otsikkotietojen verottoman summan mukaan.   Ostolaskujen sisäänluvussa on ollut haasteita lähinnä verkkolaskujen laskurivien osalta. Osaa ongelmista ei voida ratkaista, koska toimittajan lähettämä aineisto on joko virheellistä tai tiedot on laitettu kenttiin, joista niitä ei voida poimia oikein. Olemme kontaktoineet toimittajia ja pyytäneet heitä korjaamaan aineistoja. Näin onkin tapahtunut, mutta kaikkiin virheisiin emme ole saaneet korjauksia. Tätä tilannetta varten teimme asetuksen, jolla rivitason virheet voidaan ohittaa poimimalla laskun tiedot otsikkotasolta.   Käyttöönotto Käy laittamassa toimittajakohtaisesti päälle asetus Otsikkotietojen sisäänluku alv-koodeittain Voit laittaa asetuksen päälle myös toimittajaluokalle, jolloin se tulee automaattisesti päälle uusia toimittajia perustettaessa Niille toimittajille, joiden laskurivit tulevat oikein asetusta ei tarvitse laittaa päälle Ostolaskun tiliöinti ja veroluokka Ostolaskun rivit perustetaan alv-koodeittain mikäli alv-yhteenveto löytyy toimittajan lähettämästä aineistosta.  Tilit haetaan toimittajan takaa siten, että kulutili tulee alvillisille ja veroton kulutili alvittomille riveille.   Korjaukset Mikäli toimittajan lähettämässä aineistossa ei ole alv-erittelyä perustetaan vain yksi rivi. Alv-koodi haetaan toimittajan toimittajaluokan veroaluetunnuksen mukaan ja tili toimittajan kulutilistä. Tällöin voi tulla virheitä ja laskun pyöristyssummaan tulee eroa.   Näin korjaat virheellisen laskun Laita pyöristykseen 0€ Valitse riville oikea tili ja veroluokka ja syötä riville alviton summa Huom! Kun rivejä ei perusteta, niin riville ei tule selitystä. Kirjoita laskua kuvaava selite riveille, jotta se näkyy kirjanpitotapahtumilla. Mietimme tähän ratkaisua, jossa asiakas voisi määrittää mitä selitteeseen tallennetaan.
Näytä koko artikkeli
updated by Joni Wolff MODERATOR ‎07-02-2019 10:02
Tässä käyttövinkissä käydään läpi miten lähetetään yksittäisiä tilauksia(osto-/myyntitilauksia) tai laskuja heti sen jälkeen kun sähköposti on muodostettu.   Esimerkissä lähetämme myyntitilauksen asiakkaalle. Nämä samat vaiheet pätee myös ostotilauksille ja laskuille.   Sähköpostitili-asetukset on määritetty järjestelmään ja olemme luoneet myyntitilauksen, jonka haluamme lähettää sähköpostitse. Valitse Toiminnot – Lähetä sähköpostilla, jolloin myyntitilauksen sähköposti muodostuu. Sähköposti näkyy kohdassa ’Toimenpiteet’(mutta se ei ole vielä lähtenyt asiakkaalle)   Napauta ’Toimenpiteet’ kohdasta, jolloin avautuu ikkuna, missä näkyy muodostettu sähköposti. Tuplaklikkaa ko. rivin kohdalla.   Ohjelma avaa sähköpostin. Tässä ikkunassa voidaan tarkistaa viestiä ja tarvittaessa valita Toiminnot – Peru lähetys, jolloin ohjelma poistaa sähköpostin. Valitse Toiminnot – Suorita, jolloin ohjelma lähettää sähköpostin asiakkaalle
Näytä koko artikkeli
Villepekka Jossens VISMA
Jos Tuloverot-rivi puuttuu yrityksen tuloslaskelmasta, voit lisätä sen sinne seuraavasti: Mene Kirjanpito | Määritykset | Analyyttiset Raportit | Rivistöt. Hae Tuloslaskelma 2016 alkaen. Huomaa siellä rivi 9985 Tuloverot. Sarakkeessa "Korkeus" on tällä hetkellä määritelty arvo 0. Muuta tämä uuteen arvoon 16 ja tallenna. Tämän jälkeen Tuloverot-rivi tulostuu tuloslaskelmaan.   
Näytä koko artikkeli
updated by Villepekka Jossens VISMA ‎23-04-2018 08:56
  Tähän käyttövinkkiin on kerätty pikaohjeita, joilla pääsee hyvin alkuun uudessa Visma.net ERP käyttöliittymässä.   Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttöliittymä näyttää luonnollisesti todella erilaiselta eikä haluttua näyttöä, kyselyä tai raporttia löydä helposti. Alle on kerätty vinkkejä, miten pääset alkuun.   Yritysvalinta   Yritysvalinta löytyy oikeasta yläkulmasta eli voit jatkossa vaihtaa yritystä siirtymättä erilliseen selaimen välilehteen. Samasta paikasta pääset myös käyttäjäkohtaisiin asetuksiin.   Valikko   Vasempaan laitaan ei enää avaudu valikko, vaan valikko avataan Valikko -painikkeesta.     Mikäli valikossa ei näy haluamaasi työaluetta, niin saa oletuksena piilossa olevat työalueet auki Lisävalinnat -valinnasta.     Klikkaa lisättävää työaluetta oikean laidan painikkeesta (pin), jolloin moduuli tai ryhmä siirtyy valikkoon.   Valikon näytöt   Mikäli jostain syystä valikossa ei näy haluttuja näyttöjä, raportteja, kyselyitä yms. ne voivat olla piilotettu pikavalikosta. Klikkaa Pikavalikko-tekstiä tai oikean reunan painiketta, jolloin saat auki kaikki pikavalikosta piilotetut toiminnot.   Haku   Kokeile etsiä toiminto uudella hakutoiminnolla. Tulokset on ryhmitelty eri osa-alueittain.   Listanäkymät   Rekisterit ja tapahtumien syöttöruutu avautuvat ensin listanäkymään, josta voit suodattamalla tai hakemalla löytää haluamasi tiedot. Saat avattua rivin linkistä, tuplaklikkaamalla tai muokkaa-painikkeella.     Pääset nuolipainikkeella takaisin listanäkymään.   Suosikit   Aikaisemmin valitsemasi suosikit siirtyvät uuteen käyttöliittymään ja näkyvät valikossa ylimmäisenä. Suosikit on ryhmitelty samalla tavalla kuin muut näytöt.   Lomakkeet   Kaikki lomakkeet eli tilausvahvistukset, lähetteet, laskut yms. on siirretty omaan valikkoon Lomakkeet .   “Mutteri/ratas” on hävinnyt   “Mutteri/ratas” eli oikeassa yläkulmassa oleva painike on poistettu ja sen sisältämät Määritykset ja Järjestelmä -valikot löytyvät valikosta. Ne ovat oletuksena piilotettuja ja saat ne näkyviin Lisävalinnat-painikkeella.   Omat geneeriset kyselyt   Itse tehdyt geneeriset kyselyt siirtyvät omaan valikkoon Datanäkymät . Pääkäyttäjä voi lisätä itse tehdyt kyselyt sopivaan valikkoon.   Vinkki: Toiminnon voi avata omassa välilehdessä tai selaimen ikkunassa hiiren oikealla avautuvasta valikosta Vinkki: Jatkossa voit vaihtaa käyttökielen lennosta ilman selaimen uudelleen käynnistämistä. Mene käyttäjäasetuksien Omat Visma.net -tiedot painikkeen kautta käyttäjätietojen ylläpitoruudulle, muuta kieli ja palaa nuolella takaisin. Voit valita Financials-tuotteen, jolloin palaat viimeisimpään näyttöön.  
Näytä koko artikkeli
updated by Villepekka Jossens VISMA ‎23-04-2018 08:54
 Tässä käyttövinkissä käymme läpi uudet listanäkymät ja niiden muokkausmahdollisuudet.   Rekistereihin ja tietojen/tapahtumien syöttöruutuihin, kuten varastotuotteet, ostotilaukset, myyntitilaukset, ostolaskut jne.. on lisätty käynnistämisen yhteyteen uusi listanäkymä. Listanäkymä antaa paremman kuvan tilanteesta ja helpottaa navigointia sekä nopeuttaa halutun tiedon löytämistä.   Alla esimerkki ostotilaukset-listanäkymästä.   Oikeassa yläreunassa on suodatin, joka suodattaa valittujen sarakkeiden tiedoista.   Painikkeiden avulla voi esimerkiksi Tyhjentää kaikki suodattimet Aloittaa uuden tiedon syöttämisen Avata valitun rivin syöttöruudulle ja Ylläpitää suodattimia     Rivien yläpuolelle on tehty oletussuodattimia, joita voi muokata suodatin -painikkeella. Suodatin-painikkeen avulla voi myös tehdä omia välilehtiä ja merkitä suodatin jaetuksi, jolloin sitä voi käyttää myös muut käyttäjät.   Oma uusi suodatin.   Kentän päällä voi valita hiiren oikealla (tai SHIFT+F), jolloin suodatus tehdään valitun kentän arvolla.   Sarakkeen otsikkoa klikkaamalla löytyy lisää suodatus- ja lajittelumahdollisuuksia.     Kun valittu rekisterin tieto tai tapahtuma on löytynyt, niin sen tiedot avautuvat joko tuplaklikkaamalla riviä tai klikkaamalla kynä-painiketta (muokkaa tietuetta). Syöttöruudun saa auki myös sinisestä linkistä.   Tietojen syöttöruudulle on lisätty uusi painike vasemmalle, nuoli taaksepäin. Sitä klikkaamalla pääsee takaisin listanäkymään.  
Näytä koko artikkeli
updated by Villepekka Jossens VISMA ‎23-04-2018 08:53
Tässä käyttövinkissä käydään läpi miten käyttäjä voi muokata vasemmalle laidalle avautuvaa valikkoa.   Vasemman laidan valikon työalueet riippuvat yrityksen hankkimista ja aktivoiduista moduuleista sekä käyttäjän rooleista. Oletuksena harvemmin käytetyt osa-alueet kuten Määritykset, Järjestelmä ja Integraatiot ovat piilotettuna.   Käyttäjän oikeus eri ruuduille määritetään käyttöoikeuksissa kuten aikaisemminkin. Uusi käyttöliittymä ryhmittelee valikot paremmin ja käyttäjällä on mahdollisuus ottaa kantaa mitkä valikot ja näytöt ovat näkyvissä ja mitkä on piilotettu.   Käyttäjän muokkausmahdollisuudet   Normaali käyttäjä voi lisätä valikkoon uusia työalueita Lisävalintojen kautta. Klikkaa pin-painiketta lisättävän työalueen kohdalla, jolloin lisättävä työalue siirtyy valikkoon.   Huom! Mikäli klikkaat vain kuvaketta, se siirtyy valikkoon vain väliaikaisesti, mutta ei kiinnity valikkoon pysyvästi.   Valikosta poistaminen tapahtuu unpin-painikkeella. Poistettava valikko siirtyy ensin Lisävalinnat-valikon alapuolelle ja poistuu kun näyttö virkistetään.  
Näytä koko artikkeli
updated by Villepekka Jossens VISMA ‎23-04-2018 08:51
  Tässä käyttövinkissä käydään läpi miten Visma.net ERP uudella hakutoiminnolla voi hakea toimintoja ja tietoja.   Kun etsit jotain tietoa, niin mitä teet ensimmäiseksi? Avaat todennäköisesti Googlen ja kirjoitat hakusanan. Jos haet tietoa ERPistä, niin sinun täytyy mennä valikossa oikeaan paikkaan ja etsiä oikea ruutu, josta voit suorittaa haun.   Visma.net ERP:n uudella hakutoiminnolla voit hakea kaiken yhdellä kertaa joko valikosta, tapahtumista ja rekistereistä tai tiedostoista.   Haku valikoista   Valikkohaku helpottaa löytämään harvemmin käytettyjä näyttöjä, kuten asetuksia ja rekistereitä. Toisaalta jotkut voivat jopa omaksua valikkohaun nopeimmaksi tavaksi löytää valikosta kaiken mahdollisen. Haku tapahtumista ja rekistereistä   Tapahtumat tarkoittavat esimerkiksi ostotilauksia, myyntitilauksia, laskuja ja suorituksia. Voit hakea esimerkiksi toimittajan nimellä, jolloin saat listalle toimittajan tiedot rekistereissä, ostotilaukset sekä laskut. Haku tiedostoista   Tiedostoja voi myös hakea tiedoston nimellä.   Huom! Hakutoiminto on ensimmäinen betaversio ja tulee laajentumaan tulevissa versioissa.  
Näytä koko artikkeli
updated by Villepekka Jossens VISMA ‎23-04-2018 08:50
  Tässä käyttövinkissä käydään läpi miten Suosikit helpottavat yleisimmin käytettyjen toimintojen, rekistereiden ja kyselyjen löytymistä.   Suosikit ovat tuttuja kaikille varsinkin webselaimista. Eniten käytetyt websivut on helppo laittaa suosikeiksi ja ne löytyvät helposti. Visma.net ERP mahdollistaa kaikkien näyttöjen, kyselyjen, raporttien ja asetusten merkitsemisen suosikiksi. Suosikit löytyvät valikosta ensimmäisenä ja ne ryhmitellään automaattisesti omiin ryhmiin valikon mukaisesti.   Suosikin voi valita valikossa toiminnon kohdalla klikkaamalla tähti-painiketta.   Suosikin saa pois poistamalla tähti-valinnan.   Suosikit ovat aina henkilökohtaisia eikä niitä voi valita toiselle käyttäjälle.   Vinkki: Käy valitsemassa suosikit ennen käyttöliittymän muutosta, jolloin löydät yleisimmin käyttämäsi toiminnot helposti Suosikit-valikosta.  
Näytä koko artikkeli
updated by Villepekka Jossens VISMA ‎23-04-2018 08:49
  Tässä käyttövinkissä kerromme mikä pikavalikko on ja miten sinne voi lisätä/poistaa toimintoja   Käyttäjät   Työalueesta eli tietojen syöttöruuduista, rekistereistä, kyselyistä, raporteista sekä asetuksista näkyy käyttäjälle oletuksena vain ne, jotka on valittu Pikavalikkoon. Pikavalikon saa päälle/pois klikkaamalla oikeassa reunassa olevaa pyöreäreunaista nuolinäppäintä alhaalla keskellä olevaa painiketta Pikavalikko-tekstiä Kun pikavalikko on pois päältä, näkyy listalla kaikki näytöt.   Voit valita pikavalikon näytöt laittamalla valintatilan päälle oikean yläkulman hammasratas-painikkeesta.   Valintatilassa näyttöjen vasemmalle puolelle ilmestyy valintapainike, jota klikkaamalla näyttö valitaan pikavalikkoon. Samalla ruudulla voi myös poistaa aikaisempia valintoja.   Kun valinnat on tehty, voit palata normaalitilaan oikean yläkulman Poistu -painikkeella. Valitut valitut näytöt näkyvät nyt pikavalikossa.    
Näytä koko artikkeli
Jussi Salminen VISMA
  Tässä käyttövinkissä käydään läpi miten pääkäyttäjä voi muokata vasemmalle laidalle avautuvan valikkoa sekä pikavalikkoa muille käyttäjille.   Pääkäyttäjällä tarkoitetaan käyttäjää, jolle on valittu Käyttäjät -ruudulla administrator -rooli.   Valikon muokkaus   Pääkäyttäjällä näkyy valikon alimmaisena Muokkaa valikkoa -valinta. Klikkaamalla valintaa valikko siirtyy muokkaus-tilaan, jossa pääkäyttäjä voi tehdä muokkauksia kuten esimerkiksi Järjestyksen muuttaminen raahaamalla työalueita ylös- tai alaspäin, uusi järjestys tulee voimaan kaikille käyttäjille Uuden työalueen lisääminen Työalueen poistaminen Huom! Emme suosittele työalueiden poistamista kokonaan, koska poistettua työaluetta ei saa palautettu. Turhat työalueet voidaan piilottaa pin/unpin-toiminnolla. Huom! Ensimmäisessä versiossa käyttöliittymä on muokkaustilassa vielä englanninkielisenä. Muokkaus on rajattu vain pääkäyttäjille, joten normaali käyttäjä ei joudu käyttämään englanninkielistä käyttöliittymää. Pyrimme korjaamaan asian jo seuraavassa versiossa.   Uuden työalueen ja näyttöjen lisääminen   Laita muokkaustila päälle Muokkaa valikkoa -painikkeella. Klikkaan yläpalkista + Lisää työalue -painiketta.   Valitse lisättävälle työalueelle kuvake, Alueeksi esimerkiksi Other ja syötä Kuvaus. OK perustaa valikon.   Lisää seuraavaksi toiminnot + Lisää näyttö -painikkeella. Mikäli et lisää yhtään näyttöä, valikko ei tule näkyviin.   Valitse lisättävät näytöt. Voit käyttää suodatusta löytääksesi halutut näytöt.   Työalue lisätään valittavaksi Lisävalinnat -ruudulle. Käy ottamassa uusi työalue käyttöön pin-toiminnolla.   Pikakuvakkeen lisääminen   Pikakuvakkeilla pääset nopeasti haluamaasi ruudulle ja saat ruudun halumaasi tilaan esimerkiksi uuden tietueen syöttöä varten.   Pikapainikkeen lisääminen aloitetaan muokkaus-tilassa klikkaamalla Lisää pikapainike .   Valitse kuvake, syötä painikkeen kuvaus ja valitse näyttö, joka avataan. Parametreillä voit tehdä ruudulle jotain asioita ennakkoon. Tästä lisää myöhemmissä käyttövinkeissä. Klikkaa Ok ja painike lisätään työalueeseen.   Näyttöjen pikavalikoiden oletuksien valitseminen muille käyttäjille   Pääkäyttäjä voi käydä valitsemassa mitkä näytöt ovat oletuksena pikavalikossa. Muokkaus tehdään valikon muokkaustilassa. Klikkaa valikon alinta valintaa Muokkaa valikkoa , jolloin siirryt alla olevaan muokkaustilaan. Muokkaustilasta pääsee pois klikkaamalla Poistu muokkauksesta. Valitse pikavalikon oletusnäytöt valintapainikkeilla.   Vinkki: Käyttöönottoprojektin aikana kannattaa käydä kaikki työalueet läpi ja valita pikavalikkojen oletukset eli mitä näyttöjä käyttäjillä on kun he kirjaantuvat ensimmäisen kerran.   Huom! Jos pääkäyttäjä lisää jälkikäteen jonkin toiminnon pikavalikkoon, tulee se näkymään kaikille käyttäjille näytön virkistyksen jälkeen.
Näytä koko artikkeli
Jussi Salminen VISMA
 Tässä käyttövinkissä kerrotaan miten dashboardit toimivat ja miten niitä voi muokata. Tämä ohje koskee Visma.net Financials ja Logistics moduuleissa olevia dashboardeja, ei Visma.net Insightsin dashboardeja.   Dashboardien tarkoituksena on kertoa käyttäjälle nopeasti ja yksinkertaisesti näkymä halutun asian tilanteeseen. Olemme tehneet erilaisia esimerkki dashboardeja eri käyttäjärooleja varten helpottaaksemme dashboardien käyttöönottoa.   Dashboardit löytyvät valikon yläosasta. Ne on jaoteltu rooleittain ja tulevat näkyviin käyttäjän roolin mukaisesti.   Esimerkikkinä Taloushallinto   Tässä esimerkkikuvassa dashboardit ovat vielä englanninkielisiä, mutta kielisyys tullaan päivittämään.   Yhdelle ruudulle on rakennettu erilaisia dashboardeja kuvaamaan taloushallinnon tilannetta. Dashboardien taustalla on aina geneerinen kysely, joka hakee tiedot kannasta reaaliaikaisesti. Dashboardeista on suora linkki esittämään dataan.   Klikkaamalla esimerkiksi punaista laatikkoa “ Myöhässä olevat maksut (toimittaja) ”, avautuu taustalla oleva kysely suodatettuna dashboardin taustalla olevilla arvoilla. Listanäkymästä käyttäjä pääsee porautumaan yksittäisiin tietoihin ja tapahtumiin.   Dashboardit siirtävät käyttäjän toimintaa lähemmäs poikkeamien hallintaa ja tehostavat toimintaa käyttöliittymässä.   Dashboardien muokkaus (pääkäyttäjä)   Pääkäyttäjä voi muokata esimerkkidashboardeja tai tehdä uusia. Muokkaus vaatii käyttäjälle oikeudet Customizer ja DashboardDesigner .   Muokkaus aloitetaan muuttamalla dashboard näkymä muokkaustilaan oikeassa yläkulmassa olevalla SUUNNITTELU -painikkeella. Tämän jälkeen dashboardin yläreunaan ilmestyy muokkaa ja poista painikkeet.                
Näytä koko artikkeli