Mina produkter
Hjälp

Förbättrad leverantörsmatchning vid E-faktura i DCE

19-04-2021 13:54
 • 1 Svar
 • 2 gilla
 • 999 Visningar

I version 13 finns ny funktionalitet vid matchning av e-fakturor, som möjliggör att matchning görs på både ORGnr och BGnr i kombination.
Detta gör att fakturor där en leverantör finns upplagd två gånger i Control, en med eget BGnr och en med BGnr till ett factoringbolag, fortfarande kan matchas mot fakturan. Detta fungerar även om factoringbolagets BGnr finns på ytterligare leverantörer. I tidigare versioner har detta inte varit möjligt.

 

Matchning.png

Matchningsordningen ser numera ut enligt nedan. DCE går igenom listan från 1 till 12 men stannar på den första unika träffen som ges. Ordningen inleds med de nya starkare värdena (1-7) och avslutar med enkelvärden (8-12) för att försäkra en så specifik men ändå övergripande matchning som möjligt.

 

 1. GLN
 2. Organisationsnummer+Bankgiro
 3. Moms.reg.nummer+Bankgiro
 4. Leverantörsnamn+Bankgiro
 5. Organisationsnummer+Plusgiro
 6. Moms.reg.nummer+Plusgiro
 7. Leverantörsnamn+Plusgiro
 8. Organisationsnummer
 9. Moms.reg.nummer
 10. Leverantörsnamn
 11. Bankgiro
 12. Plusgiro
Kommentarer
av Charlotte Mårtensson

Denna smarta logik vid inläsning e-faktura till  till EFH modulen DCE  gör att fakturorna får träff på rätt leverantör och ni slipper därför manuell  hantering i leverantörsregistrering eller ankomstkön. Med Visma AutoInvoice kommer ni igång med e-faktura väldigt snabbt. 

Medverkande

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här