Mina produkter
Hjälp

Finansiell information visar blandad valuta

16-09-2020 15:14 (Uppdaterad 04-06-2021)
  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 953 Visningar

Miljö med flera valutor finns tillgängligt i version Enterprise av Project Management.

Vi har stöd för över 160 olika valutor och du aktiverar tillägget vid Verktyg > Uppgraderingar > Egenskaper. 

För mer information om tillägget klicka här. Läs hela dokumentet INNAN aktivering. 

 

När tillägget är aktiverat kan du skapa prislistor, offerter och fakturor i annan valuta än företagets basvaluta. Innan du kan göra det måste du dock lägga till önskade valutor och deras kurs manuellt i Verktyg > Inställningar > Organisation > Valutor. När du skapat valutan och eventuell prislista i Inställningar så är du redo att använda funktionen och det är viktigt att du känner till följande.

 

Vid tillfället då du skapar försäljningsprojekt/projekt med annan valuta än SEK kommer du se och eventuellt reagera på att inte all finansiell information i försäljningsprojekt/projekt visas i den valuta du valde. En del visas i företagets basvaluta och en del i försäljningsprojektets/projektets valda valuta. Det är inte ett programfel utan tänkt att fungera så. 

 

Kostnader och avgifter i ett projekt med annan valuta än SEK som är kopplade mot en prislista/produkt visas i valutan som valts i projektet medan alla andra beräkningar i system görs i företagets basvaluta. 

 

Demobolaget nedan har valt SEK som basvaluta och lagt till EUR som valuta. 

I nedan exempel visas Försäljningsprojektets förväntade försäljningsvärde i SEK men om du skapar en Offert så visas summeringen i EUR. Samma regel gäller för Projekt och Fakturor. 

 

fsg_eur.PNG

 

Om du går vidare in på fliken Finanser > Avgifter och övriga kostnader ser du även här att valutan är blandad - Enhetskostnaden visas i SEK medan Enhetspriset visas i EUR. Därför att dessa priser är oftast avtalade på förhand mellan dig och din kund och ska faktureras i överenskommen valuta medan de interna beräkningarna fortsatt ska ske i basvalutan. 

 

avgifter.PNG

 

Medverkande

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här