avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mina områden

Logga in

Logga in eller skapa en ny användare för att automatiskt få relevanta områden tillagda till dina områden.

(updated by Emma Wesslén VISMA ‎16-07-2020 10:57 )
  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 188 Visningar

Vill du kunna skapa och skicka ut snygga Offerter direkt i Visma Project Management?

 

Då ska du använda vårt tillägg Offert. När du har aktiverat funktionen via Kugghjul > Uppgraderingar > Egenskaper så kan du skapa Offerter från Lägg till ny (plusset i det övre fältet) eller direkt från Försäljningsprojektet / Projektet i fliken Försäljning. 


ny_off2.PNG

 

 

Om du har återkommande offerter med liknande upplägg kan du skapa Offertmallar i systeminställningarna (Kugghjul > Inställningar > Offertmallar). Det sparar tid och underlättar skapandet av offerter när du har en färdig mall att utgå från. Detaljerad information om skapande av sidfot för offert finns längre ner i artikeln. 

 

På offertmallen kan du: 

 

  • Välja logotyp och offert rubrik
  • Välja vilken prislista som ska gälla
  • Fylla i fritext fälten med önskade standardtexter
  • Lägga till delsummor 
  • Lägga till arbetstyper och produkter som standard offertrader
  • Skapa en specifik sidfot för vardera Offertmall
  • Välja format på utskriften samt vilka kolumner som ska visas 

 

De offertmallarna du skapar finns sen tillgängliga när du skapar en ny offert i fliken Grundläggande information > Välj mall, då hämtas mallen som du skapat tidigare men du har också möjlighet att redigera hela offerten innan du sparar och skickar iväg den om något behöver korrigeras. 

 

mall.PNG

 

I fliken Detaljer & Inställningar kan du ändra vad som ska visas på PDF-utskriften, fakturamottagare och språk. Om du vill byta prislista så väljer du fliken Prissättning. Här kan du ändra till en annan förinställd prislista eller skapa en projektspecifik. 

 

pris.PNG

 

Viktigt gällande sidfot på Offert i det nya Visma Project Management gränssnittet. Om du inte skapar någon Offertmall med sidfot så hämtar Project Management sidfoten du lagt in på Kugghjul > Inställningar > Avdelningar. Sidfoten som finns på avdelningen används på fakturaunderlagen men formateringen av sidfoten på offertmall fungerar inte likadant som på fakturamallen. 

 

Offertmallen i det nya gränssnittet hanterar inte formatering av text överhuvudtaget till skillnad från Fakturamallen. Det blir därför inte samma resultat när du skriver ut och jämför PDF:ernas sidfot. Om du vill formatera texten rekommenderar vi att du använder det gamla Visma Severa gränssnittet som har ett annat textredigeringsfält där formateringen även skrivs ut på PDF:en. 

 

(Finns dock planerat i framtiden att vi vill kunna erbjuda samma funktion berörande formatering av utskriven text på offertmallen i nya gränssnittet även - läs mer och lämna din feedback här)

 

Exempelvis i det nya Visma Project Management. 

(endast exempel alla dessa fält är inte nödvändiga om ni ej önskar ha alla)

 

Nedan är en bild på sidfoten för fakturautskriften. Den visar hur fottexten är formaterad i redigeringsfältet samt hur den ser ut utskriven. 

 

faktura.PNG

 

Om du lägger in samma sidfot eller inte har en sidfot alls i offertmallen ser det ut enligt följande i redigeringsfältet och den utskrivna PDF:en. 

 

offert.PNG

 

Resultatet blir inte samma då formateringen på offertmallen inte skrivs ut på PDF:en. 

Om du istället använder det gamla Severa gränssnittet ser det ut enligt följande: 

 

severa.PNG

 
 

På PDF:en som skrivs ut är formateringen likadan som i redigeringsfältet. Du kan dock inte skicka Offerten via e-post från gamla Severa, det måste du göra manuellt från din mejlportal. Ladda ner PDF:en genom att klicka på ikonen i det högra hörnet och bifoga till e-posten. 

Medverkande