avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Hva er en dokumentmal og hvilke maler finnes i Mamut?

21-10-2008 09:00 (Sist oppdatert 23-01-2019)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 617 Visninger

En mal er en spesiell type dokument som kan inneholde opplysninger om skrifttype, marger, topp og bunntekst, og definerte flettefelt. Ved opprettelse av dokumenter i Mamut må du velge en eksisterende mal som grunnlag for dokumentet som skal genereres.


I Mamut brukes det spesielle maler ved opprettelse av nye dokumenter i Microsoft Word. Disse malene inneholder flettefelt som brukes for å hente opplysninger fra kontaktregisteret og personalregisteret.

Maler brukes for at du skal kunne opprette dokumenter med forhåndsdefinert innhold, formattering og/eller flettefelt. Hensikten er å unngå å måtte legge inn samme informasjon og gjøre de samme formatteringene hver gang. I dokumentmalene har du også muligheten til å sette inn ulike typer flettefelt, som for eksempel kundenummer, kundenavn, adresse, postnummer og poststed. Dette gjør at dokumentet automatisk henter riktig informasjon ut i fra hvilken kunde/ansatt det er knyttet mot. Les mer om opprettelse av flettedokument her.

 

For å få oversikt over dokumentmaler som finnes så kan du gå til Vis - Dokument - Dokumentmaler. Dette vinduet viser hvilke maler som følger med i programmet, og de malene du eventuelt har opprettet selv. Herfra kan du også opprette nye dokumentmaler, eller du kan redigere eksisterende maler. Les mer om dette her.

MERK: Egenopprettede dokumentmaler er unike for hver firmadatabase.

Bidragsytere
Aktuelt brukertips