Mine områder
Hjelp

Hva gjør man hvis et PDF-dokument krasjer Document Center

15-08-2023 11:37
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 289 Visninger

PDF-dokumenter kan komme i mange forskjellige varianter og av og til kan det skje at PDF-viseren i Visma Document Center ikke klarer å vise dokumentet. Kanskje mangler deler av innholdet eller i verste tilfelle, kan Document Center krasje, og du må starte programmet på nytt. Problemet kan da være at når du starter Document Center igjen, vil den igjen forsøke å åpne samme dokument, og systemet krasjer igjen. Generelt vil jeg si at hvor nyere versjon av Document Center du har, jo bedre er PDF-leseren og jo færre problemer vil du ha. Vi erfarer også at 64-bits versjonen av Document Center fungerer bedre enn 32-bits versjonen. Her er noen tips om hvordan komme rundt dette problemet. 

Vi ser også at store PDF-filer, f.eks PDF-filer med mange bilder med høy oppløsning, kan skape problemer for Document Center.

Hvordan slette en problem-PDF

1 Legg til nytt dokument

  1. Vent til det har kommet et nytt dokument inn i Document Center Eventuelt fremprovoser dette ved å importere et dokument via AutoImport.
  2. Har du sortert dokumentlisten på nyeste først, vil Document Center alltid vise det nye dokumentet og systemet vil ikke krasje. Klikk så på en annen visning enn PDF i visningsvinduet (ikonene over dokumentet). F.eks kan du velge ikonet helt til høyre som viser listen over filnavnene på dokumentene.
  3. Deretter kan du velge problem-dokumentet i dokumentlisten. Denne gangen krasjer ikke Document Center, fordi den slipper å vise dokumentet.
  4. Nå kan du slette problemdokumentet fra Document Center.

2 Bytt dokumentviser

Hvis du har versjon 17.10.1 eller nyere kan du skifte standard dokumentviser til WebView2, som er Microsoft Edges versjon av PDF-leser. Endring av PDF-viser kan gjøres rett i klient-config-fil. Kontakt din Visma-forhandler eller se release notes. Husk at selv om du på denne måten kanskje kan se problem-PDFen, så vil dine kollegaer som fortsatt bruker standard PDF-viser ha samme problem. Dette gjelder både fra Document Center og dokumentvisningen fra ERP-systemet. Da bør evt. de også bytte til WebView2.

3 Flytt kildefilen

Hvis du har tilgang på filområdet på server hvor dokumentene ligger, kjenner dokument-id’en og vet hvordan du kan finne orginaldokumentet, kan du flytte filen eller endre navnet på filen. Da vil ikke Document Center finne filen og heller ikke kræsje. Dermed kan du slette den i Document Center.

4 Slett dokumentet i SQL-databasen

Dette vil selvfølgelig løse problemet, men her anbefaler vi å kontakte din Visma-forhandler og bruke en sertifisert konsulent til dette. Det er ikke rett fram å slette et dokument i databasen.

Hvordan reparere en problem-PDF

Her er noen tips til hvordan du kan reparere en problem-PDF.

  1. Åpne PDF’en i en vanlig PDF-viser (f.eks Adobe Acrobat) eller i en nettleser. Velg skriv ut og bruk “Skriv ut som PDF”, hvis du har dette alternativet. Dermed får du en ny PDF, som høyst sannsynlig vil fungere utmerket i Document Center.
  2. Skriv ut PDF’en på papir og scann inn via en scanner (evt. ta bilde av den med telefonen). Ikke en veldig bra løsning, men mulig.
Bidragsytere
Meld deg på fagkonferansen 16. og 17.februar
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"