avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Fordelingsnøkkel

18-03-2014 17:29 (Sist oppdatert 14-04-2021)
  • 0 Svar
  • 2 Liker
  • 2525 Visninger

I skjermbildet ”Grunndata / Fordelingsnøkler” finner du fordelingsnøklene. En fordelingsnøkkel sørger for en regnskapmessig avsetning på de respektive ansvarenheter der dette er aktuelt.

Ønsker du f.eks at all lønn som er knyttet til en viss type arbeid skal fordeles mellom administrasjon og produksjon, kan du sette opp dette via en fordelingsnøkkel.

 

Du oppretter en ny fordelingsnøkkel ved å trykke enter eller velge "Ny". Gi den et passende navn. Legg inn en linje for hver avdeling kostnaden skal fordeles på. I "Andel" legger du inn hvor stor prosent av kostnaden som skal fordeles på den respektive avdelingen. Pass på at sum blir 100 % i andel.Fordelingsnøkkel.PNG

 

MERK! Det er ingen test på at fordelingslinjene til sammen utgjør 100%, men nede til høyre har du feltet ”Andeler” hvor du kan sjekke totalen.

 

Du kan f.eks. på den faste transaksjonen legge inn nøkkelen og transaksjonen vil fordeles på regnskapsbilaget på disse kostnadsbærerene.

Fordelingsnøkkel fast transaksjon ansatt.PNG

Her ser du fordelingen på regnskapsbilaget for denne ansatte:

 

Kjente varsler når fordelingsnøkkel er i bruk

Ved overføring av faste transaksjoner kan du oppleve å få melding som f.eks. "Prosjekt må utfylles for konto 5000". Her kan meldingen endre seg ved at "Prosjekt" er byttet ut med en av de andre ansvarsenhetene. Kontonr. kan også forandre seg.  
For å løse dette må du gå på "Grunndata / Hovedbokskontoer". Høyreklikk og velg "Tabelloppsett".
Hent frem kolonnen "Beh.regel prosjekt", eller den ansvarsenheten som meldingen kommer på. Her vil du se at det står "Må fylles ut". Endre denne til "Valgfritt".

Konto 5000 må fylles ut.PNG

 

Konto 5000 valgfritt.PNG

Du vil nå få overført faste transaksjoner uten melding. 

Selvbetjening
Aktuelt brukertips