Mine områder
Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Hjelp

Fri avis

04-04-2013 21:51 (Sist oppdatert 27-07-2020)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 1543 Visninger

Fra 01.01.2019 ble det innført en ny regel om at ansatte som har "tjenstlig behov" for abonnement på en eller flere aviser eller nyhetstjenester på grunn av sitt arbeid, skal kunne få dem dekket skattefritt av arbeidsgiver.

 

Vilkåret om at ansatte må holde eget abonnement, for å kunne få dekket abonnement av arbeidsgiver skattefritt, er fjernet.

 

Tjenstlig behov

Vilkår for skattefritak er endret fra “et spesielt informasjonsbehov" til “tjenstlig behov". 

Skattedirektoratet viser til at det skal være en lav terskel for å anse at det foreligger tjenstlig behov, og at det anses oppfylt så lenge det er relevant for arbeidstakerens stilling å holde seg oppdatert om nyhetsbildet eller innholdet i den eller de avisene eller nyhetstjenestene arbeidsgiver dekker.

 

Skattefri fordel, ingen opplysning i a-meldingen

Når fordelen med arbeidsgivers dekning av aviser, nyhetstjeneste eller faglitteratur ikke anses å være skattepliktig, skal det ikke beregnes forskuddstrekk og arbeidsgiveravgift av fordelen. Skattefri fordel skal ikke være med i a-meldingen.

 

Skattepliktig fordel, gis opplysninger om i a-meldingen

Dersom fordelen med arbeidsgivers dekning av aviser, nyhetstjeneste eller faglitteratur anses å være skattepliktig, skal det beregnes forskuddstrekk og arbeidsgiveravgift av fordelen. Arbeidsgiver har også opplysningsplikt via a-meldingen.

Da kan standard lønnsart for “Fri avis bet arb.giv" 215 (9546) benyttes.

Veien til Visma.net Payroll
Aktuelt brukertips