Mine områder
Hjelp

Import av timer fra Visma Global

09-04-2013 17:48 (Sist oppdatert 14-04-2021)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 1185 Visninger

Når du skal overføre timer fra Global Time, må du passe på at lønnsartene i Visma Lønn samsvarer med lønnsartene i Visma Global.

Transaksjoner registrert på aktiviteter, overføres til lønnsart angitt på "Medarbeider" i Global. Normalt vil alle "Medarbeidere" knyttes til samme lønnsart, bortsett fra de "Medarbeidere" hvor timer ikke skal overføres.

 

MERK! Lønnsarten må være opprettet med samme nummer som lønnsarten i Visma Lønn (normalt lønnsart 5 / 1020 Timelønn).

 

Transaksjoner registrert pr lønnsart overføres ihht. valgt lønnsart. Igjen gjelder det at lønnsarten i Global Time må ha samme nr. som i lønn 
(f.eks Overtidsillegg 50%, lønnart 10 / 1240).

På lønnsarten kan det angis at arten ikke skal eksporteres til lønn.

Merk at f.eks Overtid registrert på Lønnsart registreres i tillegg til de timer registrert på aktivitet (skjermbildets øvre del). Derfor skal overtid normalt overføres til en lønnsart som bare utbetaler tillegget, og ikke normal lønnsart 10 / 1220 for overtid (som utbetaler med brutto sats). Få har en lønnsart for Overtidstillegg i Visma Lønn, her omtalt som lønnsart 17 / 1240.

Bruk i så fall lønnsart 17 Overtidstillegg 50%, eventuelt kopiere den til en annen lønnsart. Sjekk at faktor ligger med 0,5. Det er alt!

Overføring av timer

Overføringen skjer i Visma Lønn, menyvalg "Rutiner / Registrering / Import Global Time"

Visma global time.PNG

Det kan være en god ide å overføre transaksjonene til en lønnskjøring hvor det ikke finnes transaksjoner fra før. Finnes det allerede transaksjoner i kjøringen, kan du opprette en ny kjøring du overfører dataene til, så kan du heller benytte menyvalg i lønn for å slå sammen lønnskjøringer (under "Verktøy / Administratorfunksjoner / Vedlikehold av data").

På denne måte er det oversiktlig hvilke transaksjoner som er overført, og du kan rapportere og sortere på kun disse transaksjoner.

Når transaksjonene er overført, vil disse merkes i Global Time (også med en egen fargekode). Du vil ikke kunne overføre disse transaksjoner på nytt.

Ved neste overføring vil kun nye transer som er registrert og godkjent i Global Time overføres. Det er således på denne måte evt korreksjoner gjøres.

 

MERK!

Timesatsen som ligger i Visma Lønn vil bli brukt når man kjører lønnsberegning. Det er kun antall timer, ikke sats som blir overført til Visma Lønn.

Evt. angitt prosjekt i Global Time overføres på transaksjonen.

Bidragsytere
Fagkonferansen
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"