Mine områder
Hjelp

Ofte stilte spørsmål: Hva hvis jeg.. - Visma.net Autopay

08-05-2019 14:19 (Sist oppdatert 08-09-2022)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 4954 Visninger

Bytte av bank?

 

Noen ganger velger man å bytte bank.

I slike tilfeller må man opprette ny avtale med bank om autopay. I Visma.net Autopay må man opprette en ny avtale for den nye kontoen.Når den gamle avtalen er avsluttet hos bank anbefaler vi at man også deaktiverer avtalen i Visma.net Autopay.

Man kan ha begge avtalene aktive i Visma.net Autopay en periode, slik at man får inn data i en eventuell overgangsfase, men gjør oppmerksom på at det bør forhindres at man kan remittere mot den gamle avtalen (i forhold til dekning på konto).

 

Ikke har dekning på konto?

 

Noen ganger er det ikke dekning på bankkonto for å utføre et oppdrag.

Banken har en dekningskontroll som inkluderer hele oppdraget. Bankene melder via autopay tilbake til kunde at oppdrag ikke kan utføres grunnet manglende dekning på konto. Bank vil forsøke å utbetale oppdraget inntil 5 ganger (antall forsøk kan variere mellom de ulike bankene) i håp om at det kommer penger inn på konto,  før oppdraget avvises.

Avvisningen synkroniseres tilbake til erpsystemet via Visma.net Autopay, og oppdraget må remitteres på nytt.

 

Flere avtaler på samme konto?

 

Det er ikke mulig å ha flere enn en autopay-avtale på en bankkonto, denne avtalen kan inneholde innbetalingsavtale, utbetalingsavtale og avtale om avtalegiro. Merk at avtale om avtalegiro må skrives med Mastercard Payment Service, ikke bank, og skal alltid ha kundeenhetsid 508042 ved bruk av Visma.net Autopay.

 

Det er derimot mulig at 2 selskap med ulikt organisasjonsnummer, og ligger under samme lisens i Visma, benytter samme autopayavtale.

Denne delefunksjonene finner man i Avtaleoversikten i Visma.net AutoPay. Trykk på + i kolonnen Flere firma og legg til organisasjonsnummer til klienten som skal dele eksisterende avtale.

 

2019-05-08 14_08_49-Visma AutoPay.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bytter regnskapsfører?

 

Tidligere regnskapsfører deaktiverer visma.net tjenestene som er knyttet opp mot dette company/bedrift i Admin/Visma.net og i Visma Document Center (innstillinger, flyt, huk av for “send på flyt i visma.net Approval”).  

Konsulentavdelingen må så varsles slik at de kan flytte firmaet (companies).

Se nærmere informasjon her 

 

Avtalegiro? (kun mulig for Visma Business) -se vedlagte pdf

 

 

Bidragsytere
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"