Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Sorter etter:
Sist oppdatert av Silje Marie Estil VISMA for 5 timer siden
Spørsmål Hvordan tilbakekalle/stoppe en betaling med beskjed fra banken at betaling har ugyldig KID? Må den legges tilbake i Visma Business for å lage ny bunt til betaling? Svar Med alle banker unntatt Nets (gammelt format), vil status oppdateres automatisk og betalingen legge seg tilbake til remittering.  Hvis dere har Nets, må status endres manuelt i Visma Business,  siden Nets ikke sender automatiske avvisninger på gammelt format. Eventuelt kan man  vurdere å gå over til Nets ISO. Hvordan det gjøres kan du lese mer om her: https://community.visma.com/t5/Brukertips-i-Visma-net-AutoPay/Veiledning-for-utfylling-Nets-avtale-i-ISO-format/ta-p/118731
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Silje Marie Estil VISMA ‎04-06-2019 13:20
Dette brukertipset gir en oversikt over hvilke banker og banksentraler som støttes av visma.net AutoPay og hvordan du kommer i gang med hver enkelt.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Silje Marie Estil VISMA ‎04-06-2019 13:17
Spørsmål: Ved innbetalinger via AutoPay med mange innbetalinger, er referansenummer feltet for lite slik at ikke alle fakturanummerne vises. Hvordan løse dette?   Svar: Her må man endre innstillingene i ERP systemet. Kontakt din partner for bistand.  
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Silje Marie Estil VISMA ‎04-06-2019 13:10
Spørsmål: Autopay henter inn alle innbetalingene (også terminalinnbetalinger/salg på bankkort), men ønsker jo bare OCR innbetalingen. Hvordan kan dette endres?    Svar: Det desverre ikke mulig å velge bort bankkorttranser.    
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Silje Marie Estil VISMA ‎04-06-2019 13:09
Spørsmål: Hva betyr denne feilmeldningen:   RR07 - Single structured remittance must be present for AdditionalRemittanceInformation.    Svar: Der e har mest sannsynlig benyttet både kid og varslingsfelt når dere remitterer kreditnota.  Om det ikke er dette må dere kontakte  deres Visma-partner.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Silje Marie Estil VISMA ‎04-06-2019 13:08
Spørsmål: Hva betyr denne feilmeldingen i Visma.net AutoPay? NARR - K0372 Error in Beneficiary of the payment     Svar: Det kan være noe feil med mottakers kontonummer, her må dere ta kontakt med bank.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Silje Marie Estil VISMA ‎04-06-2019 13:04
Spørsmål: Vi har problemer med at regnskapsbunter ikke blir opprettet for returfilene. Hva gjør man?     Svar: Her må deres Visma-partner bistå dere. Kontakt kundesenteret@visma.com hvis dere trenger kontaktinformasjon til deres partner. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Silje Marie Estil VISMA ‎04-06-2019 13:03
Spørsmål: Får feilmelding ved lagring, om at IBAN og nøkkel eksisterer fra før     Svar: Dette betyr at gammel avtale ennå ikke er deaktivert. Denne må deaktiveres først, og dere kan få hjelp med dette via deres Visma-partner. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Silje Marie Estil VISMA ‎04-06-2019 13:02
Spørsmål: Jeg får melding om at innbetalinger ikke blir innlest/overført til ERP systemet. Hva gjør man?   Svar: Du må kontakte ERP-support hos din Visma-partner.   
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Silje Marie Estil VISMA ‎04-06-2019 13:01
Får du opp en feilmelding som sier at du må angi signeringsnøkkel? Her forteller vi deg hvordan du kan løse den.   Feilmeldingen ser gjerne slik ut:  “Signeringsnøkkel må angis i bedriftsopplysning”   Denne nøkkelen kan du enkelt hente ut ved å: Gå inn på AutoPay i Visma Connect Trykk på fanen “Administrasjon” Velg fanen “Firma” Du kan nå kopiere signeringsnøkkelen som vist i den røde ringen til høyre på bildet under: Signeringsnøkkelen ser du i den røde sirkelen til høyre i bildet Hvor skal nøkkelen legges inn? Signeringsnøkkelen må legges inn i dit ERP-system. Hvor dette gjøres, varierer mellom de ulike systemene. Dersom du er usikker på hva du skal gjøre, står våre supportavdelinger klare for å hjelpe deg.   Bruker du Visma.net ERP? Kontakt Visma.net ERP support på denne siden.   Bruker du Visma Business eller Visma Global? Da er det din Visma-leverandør som kan bistå deg. På denne siden finner du oversikt over kontaktinformasjonen til våre partnere.  
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Silje Marie Estil VISMA ‎04-06-2019 12:59
Spørsmål: Vi får feilmelding fra banken: Vi ønsker å informere deg om at en betalingstransaksjon som du har sendt til banken avvises med følgende svar:   BE06 - ; Forklaring: Angitt sluttkunde er ukjent for tilhørende National Bankkode eller finnes ikke lenger i deres register.      Svar:  i  visma.net  - sjekk at det er samsvar mellom valgte bank, og at den bankavtalen som er skrevet, er kundenummer registrert i henhold til det som står på avtalen. Dersom dette er korrekt må bank kontrollere at avtalen er registrert med korrekt org.nr samt at avtalen er aktivert i bank.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Silje Marie Estil VISMA ‎04-06-2019 12:58
Spørsmål: Kan man betale til utlandet via AutoPay?     Svar: Ja, unntatt via Nets. Prosedyren for hvordan det gjøres må tilpasses det enkelte økonomisystem, derfor anbefaler vi at dere får bistand fra deres partner i den forbindelse.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Silje Marie Estil VISMA ‎04-06-2019 12:57
Spørsmål:  Når betaling er sendt til banken, men ikke er mottatt, kan en da sende på nytt?  Står i status som ny, og sendt til bank..     Svar:  Er status at fila er sendt til bank, må den ikke sendes på nytt før vi får avklart hva som er skjedd med fila. Sendes den på nytt kan den bli dobbeltbetalt. Hvis  det er dagens dato må dere avvente litt, er det tidligere må dere melde sak til partner.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Silje Marie Estil VISMA ‎04-06-2019 12:53
Spørsmål: Hvor mange godkjenner-roller kan man ha i Visma.net AutoPay?   Svar:  Man kan ha opptil 4 godkjennere. A lle godkjennere må ha godkjent betalingen før den sendes til bank.  
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Silje Marie Estil VISMA ‎04-06-2019 12:52
Spøsmål: Har fått en retur fra banken hvor det er et feil kid-nr. på en betaling. Hvordan får jeg rettet og remittert på nytt?     Svar: Dere må korrigere KID, og lage et nytt betalingsforslag i ERP. Hvis dette ikke fungerer, følg prosedyrene som er beskrevet her: https://community.visma.com/t5/Brukertips-i-Visma-net-AutoPay/Avvist-betaling-av-bank-beskjed-om-at-KID-er-ugyldig-eller/ta-p/225350
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Silje Marie Estil VISMA ‎04-06-2019 11:35
Spørsmål  Får avvist en betaling med beskjed om at KID er ugyldig eller mangler. Har brukt det KID nr som står på leverandørens faktura. Hva gjør jeg for å få betalingen godkjent?   Svar: Det første man bør gjøre, er å sjekke bankkontonummeret som er lagt inn på leverandøren mot det som står på fakturaen. Det kan også gi en slik feilmelding. En annen ting er at leverandøren ikke har satt opp en avtale med sin bank om at de vil bruke KID på sine fakturaer. Dette er en feil som går igjen, og selv om man kontakter leverandøren og får beskjed om at KID er riktig, så kan det likevel mangle avtale i bank, fordi vedkommende ikke vet at det må til. Når dere har sjekket at bankkontonummeret er korrekt iht. faktura, så kan dere prøve å å slette KID-nummeret på denne fakturaen i Visma og betale på nytt uten KID, noe som ofte går helt fint. En annen feil kan være at det både er en faktura og en kreditnota som skal betales, og at KID mangler på kreditnota. Da må det rettes.   PS: Dette brukertipset kom fra Anne-Heidi B. Hope som er kunde av oss, og vi synes tipset var så bra at vi ville legge dette ut. Oppfordrer alle våre kunder til å komme med innspill, det er verdifullt for både oss og dere som kunder :-)   Hilsen oss i Visma Software  
Vis hele artikkelen
av Silje Marie Estil VISMA
Spørsmål :  I forbindelse med fakturering trenger jeg en rapport som viser oversikt over kostnader påløpt hver klient. Hvordan får jeg ut denne ?   Svar:  Man finner denne oversikten ved å følge samme fremgangsmåte som nevnt i denne artikkelen: https://community.visma.com/t5/Nyheter-i-kundeservice-for-Visma/Na-kan-du-fa-oversikt-over-fakturaene-dine-i-Visma-net/ba-p/891  
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Silje Marie Estil VISMA ‎29-05-2019 10:35
Spørsmål: kan man kansellere/godkjenne enkelt-betalinger innad i et betalingsforslag, eller kan hele betalingsforslaget kanselleres eller godkjennes?   Svar:  man kan avvise enkeltbetalinger, m en ikke godkjenne enkeltbetalinger - kun godkjenne hele.  Med andre ord - kanseller først de man ikke vil godkjenne, og godkjenn så hele oppdraget FØR man sender til bank.  
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Silje Marie Estil VISMA ‎22-05-2019 14:00
AvtaleGiro i Visma.net AutoPay - Visma Business   Visste du at man kan opprette AvtaleGiro i Visma.net AutoPay? Denne tjenesten er kun tilgjengelig for Visma Business.    Dette avsnittet vil forklare det grunnleggende om AvtaleGiro-tjenesten.   Forutsetninger: En gyldig avtale mellom bedriften og Visma om bruk av Visma.net AutoPay Nødvendige avtaler for AvtaleGiro mellom bedriften og Nets Aktivert tjeneste for AvtaleGiro på avtalen i Visma.net AutoPay Visma OnPremises Gateway (OPG) installert Visma Business Host for OD MessageQueue-tjeneste installert Merk: Påloggingsinformasjon for Visma Business Host for OD MessageQueue må angis gjennom å kjøre programmet "Visma.BusinessHost.MessageQueue.exe". Informasjonen angis under valget Credentials som finnes i Service-menyen.   Nødvendig oppsett i Visma Business:   Du må finnes en rad i tabellen Bankpartner for Visma.net AutoPay Kolonnen EBF system må ha verdien 95 - Visma.net AutoPay Kolonnen Belastes bankkonto må ha riktig bankkontonr. Kolonnen EBF - behandling alternativet Generer bunt/bilagslinjer for avregning fra EBF- system må være markert   I tabellen Bedriftsopplysninger må følgende felter ha samme verdi som tilsvarende felter for bedriften i Visma.net: Landnr Org.nr   Kobling må etableres mellom bedrift i Visma Business og i Visma.net: Fra tabellen Bedriftsopplysninger (for én bedrift) eller Systemopplysninger (for flere bedrifter samtidig), kjør behandlingen Aktiver Visma.net Verifiser at rutinen klarte å hente en verdi til feltet Visma.net AutoPay signeringsnøkkel i tabellen Bedriftsopplysninger Merk: Visma.net AutoPay signeringsnøkkel er også tilgjengelig fra bedriftens Visma.net AutoPay-konto, under fanen Firmainformasjon   Nødvendig oppsett for kunder med AvtaleGiro-avtale Kundene må ha en gyldig avtale med bank/Nets Nye/avsluttede kundeavtaler vil bli automatisk importert, dersom Visma Business Host for OD MessageQueue tjenesten er korrekt satt opp I tabellen Aktør må feltet Dir. deb. status ha verdien 2 - Har avtale uten varsling eller 3 - Har avtale med varsling Lag betalingsforslag I standard norske skjermbildeoppsett, lages betalingsforslag fra skjermbildet Regnskap > Betalingsformidling. Velg fanen Kunder, og deretter fanen Avtale -/Autogiro. For kunder med Dir. deb.status 2 eller 3, vises åpne kundeposter som har mer enn 8 dager igjen til forfall (varslingstid for kunder). Velg aktuelle rader, og kjør behandlingsvalget Lag betalingsforslag.   Sending av AvtaleGiro-poster Gå til fanen for å sende betalinger, velg aktuelle rader og kjør behandlingsvalget Legg ut data. Ingen videre behandling er nødvendig i Visma.net AutoPay for betalingskravene.   Importere innbetalinger Oppgjør for AvtaleGiro-krav sendt til kunder vil bli importert som vanlige inngående betalinger. Hvis selskapet også har en avtale med banken om å motta innbetalinger, vil en tjeneste laste ned nye transaksjoner til riktig bedrift i Visma Business. For at betalingene skal bli riktig bokført og avstemt mot de åpne kunde postene, må transaksjonene "tolkes" av Visma Business. Brukeren håndterer dette ved å lage KID - definisjoner og definere lengden på kundenr. og fakturanr. i tabellen Factoringselskap. Lag en ny rad og definere riktige verdier i følgende kolonner:   Fact.selsk.nr/KID-def. Fact.behandl. Factoring ID Betalingsbehandling KID kunde/lev.-sifre KID ref.nr-sifre Bankkonto OCR bank kontonr. Bilagsserienr Resultatet av et riktig oppsett vil være at innbetalingene blir registrert som de skal for bankkontoen i hovedboken, og de åpne kundepostene blir også riktig avstemt.     Vi håper denne artikkelen var til nytte. Skulle det være behov for ytterligere bistand, kontakt deres Visma partner. Vi anbefaler alltid at Visma partner bistår, for å sikre korrekt oppsett.    Hilsen oss i Visma Software  
Vis hele artikkelen
av Silje Marie Estil VISMA
Spørsmål: Hva betyr denne feilmeldingen i Visma.net AutoPay?  NARR - KSPS480E Kundeidentifikasjonen er ikke modulusriktig     Svar:  Det betyr at det er noe galt med KID nummeret - så det avvises derfor av bank/mottaker. Dere må  dobbeltsjekke KID, og om så kontakte leverandør for å varsle om feil KID nummer.
Vis hele artikkelen
Relevante linker
Prøv Visma Sign