Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
(updated by Edvard Berntzen VISMA ‎16-04-2019 16:11 )
Nina Bredholt
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 124 Visninger

I Visma.net ERP har alle brukere i alle registreringstabeller kunne definere sitt eget kolonneoppsett.  I denne versjonen introduserer vi funksjonalitet som gjør det mulig å kunne dele egendefinert kolonneoppsett med andre brukere.

 

For å få tilgang til å dele ditt oppsett med andre brukere må du på brukeren aktivere rollen Administrator:

B1.png

Aktiveres denne rollen vil du få tilgang til menyen Verktøy.

  a2.png

 

Vi kan se på et eksempel hvor du endrer kolonnene på skjermbilde Inngående faktura. Åpne dette skjermbildet. Tilpass feltene på fakturalinjen slik at det er hensiktsmessig for din bruk. 

a3.png

 

Denne endringen gjelder for deg som bruker. Med den nye funksjonaliteten har du mulighet for å dele denne med andre brukere. Det gjør du ved å velge menyen Verktøy og valget Del kolonneinnstillinger

a4.PNG

 

Skjermbilde for deling åpnes og du velger hvilke tabell du skal dele.

a5e.PNG

 

Velg om dette skal være standard, hvilke brukerrolle/brukere du skal dele med. Trykk fullfør. De brukere du har delt med får dette kolonneoppsettet når de benytter Inngående faktura skjermbildet.

a6.PNG

 

Bruk som standard og Overstyr brukerens personlige innstillinger

Aktiveres disse benyttes dette oppsettet som standard for all brukere, og for alle nye brukere som legges til.

Dette oppsettet overskriver da eventuelle endringer eksisterende brukere har på sitt kolonneoppsett. 

a7.PNG

Den enkelte bruker kan gjøre sine egne endringer i kolonneoppsettet selv om de får dette som standard. Velger du Tilbakestill til standard i kolonnevelgeren, vil du få standard kolonneoppsett som ble delt.

 

Bruk som standard uten Overstyr brukerens personlige innstillinger

Alle brukere som ikke har endret kolonneoppsettet og alle nye brukere som opprettes etter at du har satt kolonneoppsettet som standard vil få dette oppsettet.

a8.PNG

 

Del med gitte brukere

Du kan filtrere på brukerrolle og velge hvilke bruker du ønsker å dele kolonneoppsettet med. 

NB! Hvis brukere vises på hver sin side må du bla deg mellom sidene for å markere brukere før du velger Fullfør.

a12.PNG

 

Det er ikke mulig å lagre kolonneoppsettet for brukere/ brukerroller og siden dele det med nye brukere i ettertid. I dette tilfelle må du endre kolonneoppsettet på nytt for så å dele med nye brukere.

 

Hvordan endre tilbake til standard oppsett?

Hvis du har aktivert et kolonneoppsett og ønsker å endre til standard oppsett, må du slette det eksisterende.

Åpne Kolonnekonfigurasjon og velg "Slett standard konfigurasjonen" og trykk OK. Velg F5 for å oppfriske skjermen. Da vil du se at kolonneoppsettet er satt tilbake til systemets standard.

 

a9.PNG