Mine områder
Hjelp

Annullere Avstemmningsutdrag

22-03-2018 12:39 (Sist oppdatert 23-07-2019)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 1290 Visninger

 

Trykk her for å gå til oversiktsartikkel om bankavstemming.

 

I avstemmingsutdrag sjekker du om innbetalinger og utbetalinger i bank også er registeret i regnskapet. Med andre ord er avstemming i avstemmingsutdrag kun en kontroll, selve avstemmingen lager ingen føringer. Bilde 1 går inn på hva "Oppdatering" av et "Avstemmingsutdrag" faktisk innebærer. Bilde 2 viser hvordan en annullere en "Oppdatert" avstemming. 

 

 

Opprette justering.png

Bilde 1 - Det er derimot mulig å opprette "Hovedbokstransaksjoner" fra skjermbilde ved å trykke på valget "Opprett justering" i verktøylinje over tabell (punkt 1). Noe som er aktuelt når en transaksjon som befinner seg på kontoutdraget ikke er bokført i regnskapet.

 

Annuller.png

Bilder 2 - For å annullere en avstemming så trykker du på valget "Annuller" på siste avstemming for relevante betalingskonto . Kun mulig å annullere siste avstemming, er det feil i avstemming i en periode lengre tilbake i tid som må du bare annullere deg periode for periode bakover.  

 

Når du annullerer en avstemming så vil føringer opprettet via "Opprette justering" ikke bli påvirket. Ved oppstart av ny avstemming etter annullering av avstemming, så vil transaksjoner opprettet via "Opprette justering" eksisterer både i regnskapet og på kontoutdraget fra bank for periode som skal avstemmes. Annulleringen av avstemming gjør altså bare at du kan starte matche prosessen på nytt, føringer som eventuelt er gjort i hovedbok blir derimot ikke annullert.  

Bidragsytere
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"