Mine områder
Hjelp

Automatiseringsplan - Regenerer hovedbokssaldo

04-01-2023 11:52
  • 3 Svar
  • 0 liker
  • 1173 Visninger

Fra tid til annen kan det være hensiktsmessig å regenerere hovedbokssaldoen. Dette gjør at systemet går gjennom alle bunter og teller opp disse på nytt. Dersom du skal regenerere hovedbokssaldoen er det viktig at ingen andre bruker systemet samtidig, eller at det kjøres noen automatiseringsplaner. Denne artikkelen forteller hvordan man kan sette opp en automatiseringsplan dersom man for eksempel ønsker å regenerer hovedbokssaldoen på natt.

 

1. Gå til Meny -> Hovedbok -> Vis hele menyen -> Regenerer hovedbokssaldo (ScreenID GL509900)

 

2. Marker ønsket hovedbok og velg hvilken periode som skal regenereres

 

3. Klikk på symbolet for automatiseringsplan, og Legg til.

 

AndersAngelhus_1-1672136948986.png

 

4. Velg Regenerer i feltet Behandlingsnavn. Under fanekortet Detaljer kan du gi automatiseringsplanen en Beskrivelse. I feltet Starter på: velger du hvilken dato automatiseringsplanen skal kjøres. I dette eksempelet er det valgt Utførselsgrense: 1. Dette gjør at automatiseringsplanen kun kjøres en gang. 

 

AndersAngelhus_2-1672137897439.png

 

5. Under fanekortet Tidsplan velger du hvilket tidspunkt automatiseringsplanen skal kjøres, ved å fylle ut feltene Kjør mellom:. Valgene vi har gjort i dette eksempelet vil starte regenereringen klokken 00:00, og siden dette kjøres hver 6. time vil automatiseringsplanen kjøres kun en gang.

 

AndersAngelhus_3-1672137951051.png

 

6. Under fanekortet Betingelser ligger det betingelser basert på valget om hvilken hovedbok du ønsker å regenerere. Under fanekortet Filterverdier ligger det filtre basert på valget om hvilken periode du ønsker å regenerere. Disse valgene tok du i steg 2.

 

7. Siste steg er å lagre automatiseringsplanen ved å trykke på lagre-knappen. Automatiseringsplanen vil da starte etter hvilke valg du har gjort under opprettelsen.

Kommentarer
Sindre8
CONTRIBUTOR ***
av Sindre8

Hei,

 

Hvilken effekt har det at hovedbokssaldoen blir regenerert?

Eller, hva skjer hvis man aldri gjør det ?

av Anders Angelhus

Hei @Sindre8 😊

 

Regenerering innebærer at systemet beregner saldoer på nytt, basert på historiske poster i hovedbok, og matcher disse med saldoene som ligger lagret i databasen. Det kan være at man aldri trenger å regenerere, men dette er et godt tips til en start dersom man for eksempel har et avvik mellom hovedbok og kunde-/leverandørreskontro. 

 

Mvh Anders Angelhus

Visma.net ERP Support

Sindre8
CONTRIBUTOR ***
av Sindre8

Hei.

Takk for forklaring 👍

Bidragsytere
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"