avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
Nina Bredholt
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 189 Visninger

Vi har flere kunder med leverandører som opererer med flere valuta. Noen ganger er inngående faktura f.eks i EUR, andre ganger i NOK. En av årsakene er at leverandøren har flere lokasjoner.

Hvordan håndterer man dette i Visma.net ERP? 

 

Valuta knyttes i utgangspunktet til leverandøren. Man har ett felt på leverandør hvor man legger inn valuta. Men

 

  • Hva hvis man mottar faktura i forskjellig valuta fra leverandøren (f.eks noen ganger i EUR og andre ganger i NOK)? 
  • Hva hvis de i tillegg skal styre hvilke bankkonto betalingen skal betales ut fra, basert på hvilken valuta fakturaen kommer i?

 

På leverandøren registreres den valuta som vanligvis benyttes. Det første du må gjøre er å huke av for feltet Aktiver valutaoverstyring. Det gir tilgang til å registrere annen valuta enn valutaen leverandøren er satt opp med som standard. Du kan også huke av for Aktiver overstyring av sats hvis du ønsker å overskrive den som kommer automatisk. 

 

v1.PNG

 

Med dette oppsettet kan du registrere bilag i forskjellig valuta.

 

Ønsker dere i tillegg å ha automatikk mellom valuta og betalingskonto kan dette gjøres ved å opprette en lokasjon pr valuta. I eksempelet under er det opprettet to lokasjoner, en for EUR og en for NOK.

 

v2.PNG

 

Ser vi nærmere på EUR, og fanen Bankopplysninger ser vi at Betalingsmetode er satt til "2 - Utenlandsbetalinger" og betalingskonto til "1940 - Bankinnskudd EURO". Dette er en betalingskonto i EUR. 

 

v4.PNG

 

På lokasjon Hoved er betalingmetoden "1 - Innenlandsbetalinger" og Betalingskonto er 1920"  (som er NOK konto).

 

v3.PNG

 

Eksempel: 

Registrerer man faktura på lokasjon Hoved ser vi under Regnskapsdetaljer vi at betalingmetoden og konto arves fra lokasjon, i dette tilfellet 1 og 1920 (NOK). 

 

v5.PNG

 

Registrerer man faktura på lokasjon "EUR" ser vi under Regnskapsdetaljer at betalingmetoden og konto arves fra denne lokasjonen, i dette tilfellet 2 og 1940 (EUR). 

Merk: Valuta blir ikke hentet automatisk, og må settes manuelt (i dette tilfellet til EUR)

 

v6.PNG

 

Merk: 

Hvis du kun ønsker å overstyre valuta (og ikke trenger å betale ut fra forskjellig bankkontonummer avhengig av valuta), trenger du ikke å benytte lokasjon. Da holder det å aktivere overstyring av valuta.