Mine områder
Hjelp

Overgang til nytt betalingsformat ISO20022

23-04-2019 15:05 (Sist oppdatert 31-07-2020)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 1423 Visninger

Dersom du startet med Visma.net AutoPay i 2015/2016 eller tidlig 2017 er det sannsynlig at du er på gammelt format. Visma anbefaler alle kunder å gå over til filformater på den nye standarden ISO 20022, da støtte for gamle filformater gradvis vil bli faset ut av bankene. Stort sett alle norske banker støtter nå det nye ISO-formatet, direkte eller indirekte. 

                                   Generelle tips ved overgang

 

  • Vi anbefaler “clean break”. Dette betyr at dere planlegger slik at dere ikke har betalinger i banken som ikke er forfalt enda når dere flytter over.
  • Bestill både inngående og utgående data i nytt format. Merk deg at dette stort sett krever nye avtaler fra bankene. Avtalene er tilgjengelig under avtaler i Visma.net AutoPay, dersom den ikke er tilgjengelig her må du kontakte banken for å få avtale for ISO 20022.Du vil motta en e-post av Visma eller Banken (avhengig av bank) når nytt format er aktivert. IKKE deaktiver avtalen i Visma.net AutoPay før du har mottatt alle innbetalinger på gammelt format. Du bør avvente ca 1 uke før du deaktiverer gammel avtale og aktiverer ny avtale. Alle innbetalingene som eventuelt kommer på nytt format vil bli lagret i Visma.net AutoPay, og vil komme så fort ny avtale er aktivert. Banken vil nok være behjelpelige med å informere deg om når alt er kommet inn på gammelt format.
  • Deaktiver gammel avtale i Visma.net AutoPay og legg inn ny avtale med informasjon du har mottatt av banken.

En oversikt over bankavtaler for de ulike bankene finner på Visma.net Autopay Community. For spørsmål om selve avtalene ber vi deg kontakte banken eller Autopay support. 

Bidragsytere
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"