Mine områder
Hjelp

Kontroll på ressurser og prosjektoppgaver i en krevende tid

27-03-2020 15:55 (Sist oppdatert 01-04-2020)
  • 1 Svar
  • 0 liker
  • 1977 Visninger

Covid-19 viruset har fått bedrifter og avdelinger til å se på nye måter å samarbeide på når mange nå jobber på hjemmekontor. 

I prosjekt og timebaserte bedrifter er man avhengig av å ha kontroll på prosjekter, ressurser, prosjektoppgaver og timeføring. 

 Her har vi lagt ved noen tips til hvordan du kan benytte ressursallokering og oppgavehåndtering i Project Management for å få bedre oversikt over tilgjengelige ressurser. 

 

Via ressursallokeringen får du en god oversikt over hvilke ansatte som er tilgjengelige ressurser og hvilke som ikke er tilstede i tiden fremover. De ansatte må legge inn fravær i perioder de kanskje ikke er tilgjengelig. 

Her finner du et brukertips som gir deg oversikt over hvordan du kan håndtere nye fraværskoder i for...

 

Covid 5.PNG

 

Kalender og prosjektoppgaver

De ansatte bør holde kalenderen oppdatert. Benytter dere Office 365, Exchange eller Google kalender kan dere integrere kalenderen med Project Management. På den måten får man god oversikt i Project Management over ressursallokeringer og når den enkelte planlegger å gjøre ulike oppgaver. Den enkelte ansatte har oversikt over kalender, ressursallokeringer og planlagte oppgaver fra kalender-visning. 

 

Covid 6.PNG

 Samarbeid på prosjektoppgaver

 

Når det oppstår uventede situasjoner som påvirker næringslivet i stor grad er det viktig å ha mulighet til å snu seg raskt rundt, få oversikt over oppgaver og kunne tildele oppgaver til andre prosjektmedlemmer. 

I prosjektoversikten har du en fane som heter samarbeid. Her kan man planlegge prosjektoppgaver og tildele oppgaver til hverandre. I en digital tid gir dette en god oversikt  over oppgaver og man kan samarbeide mer effektivt.

 

Covid 7.PNG

 

 

 

 

 

Kommentarer
Anonymous
Ikke relevant
av Anonymous

Hei, Det skal vel være mulig å filtrere i ressursoversikten slik at man kun får sine egne underordnede eksempelvis, men hos meg så fungerer filteret mot tilhørende KPI, ikke i selve ressursoversikten.. Er det quickfix på dette?

Bidragsytere
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"