Mijn Communities
Help

2021-10

30-09-2021 15:00
  • 0 Antwoorden
  • 0 kudos
  • 273 Weergaven

Mededelingen

2021-10/1 Vooraankondiging: Geen papieren output meer per november

Met ingang van november 2021 worden er geen papieren overzichten meer aangemaakt en verstuurd. Dit betekent dat je geen enveloppen of dozen meer ontvangt met daarin bijvoorbeeld de loonstaten, signaallijsten etcetera, zoals dat als stam mutatie in de betreffende werkgevergegevens is opgenomen.

Dit doen we omdat Dossier Online al jaren voorziet in de digitale ontsluiting van deze overzichten en omdat wij als Visma | Raet maatschappelijk verantwoord ondernemen (de wet MVO) belangrijk vinden en dat bovendien het printen van overzichten niet meer past in de tegenwoordige tijd.

Na onderzoek bij diverse klanten blijkt ook dat papieren output weliswaar is aangestuurd, maar dat er eigenlijk geen gebruik van wordt gemaakt. Het komt ook voor dat het gelijk weer vernietigd wordt omdat het vertrouwelijke informatie bevat. Dit heeft ons doen besluiten om per november 2021 te stoppen met het printen van overzichten.

Met deze vooraankondiging informeren we je alvast, zodat je hiermee rekening kunt houden. Later zullen we in Gemal de betreffende werkgevercodes en tellers opschonen. De salarisspecificatie en de jaaropgaven blijven (nog) wel op papier beschikbaar.

2021-10/2 Start- en einddatum IKV nu op individuele loonstaat

Momenteel werken we in Gemal aan het realiseren van IKV-functionaliteit. Eerder zijn de stamkaartjes/vaste personeelsgegevens al gereed gemaakt voor de nieuwe situatie. Nu worden de individuele loonstaten aangepast. In periode 10 is reeds een kleine wijziging doorgevoerd. In de koptekst zijn Datum in-dienst en Datum uit-dienst vervangen door Startdatum IKV en Einddatum IKV. De teksten sluiten daarmee aan bij de invoercodes 02922 en 02924, waarvan de waarde wordt gepresenteerd.

Gewijzigd en verbeterd

2021-10/3 Mutatieverslag vervalt

Eerder hebben we aangekondigd dat we het Mutatieverslag en het Mutatieverslag in CSV-formaat met ingang van de release van oktober 2021 niet meer aanmaken [1]. Dit vanwege de mogelijkheid om in Mutaties en Signalen Gemal (MSG) alle mutaties te beoordelen en/of in CSV te downloaden en de voortschrijdende vernieuwingen met betrekking tot de nieuwe IKV-laag (meerdere IKV-nummers onder één registratienummer).

De volgende werkgevercodes hebben daarom geen werking meer:

  • 30003 Aantal exemplaren mutatieverslag
  • 30011 Presentatie foutcodes mutatieverslag
  • 30018 Mutatieverslag in CSV-formaat

Meer informatie

[1] Community bericht van 26 augustus.

2021-10/4 Loonaangiftemelding L2021 (vervolg)

Zoals aangekondigd in de release notes onderwerp 2021-09/8, worden in periode 10 automatisch gegenereerde mutaties (waarde 00) aangemaakt op invoercode 02846 Reden einde arbeidsovereenkomst. Dit gebeurt bij medewerkers bij wie deze invoercode op 99 staat, terwijl er geen geldige datum-uit-dienst (invoercode 02924) aanwezig is. Deze mutaties zijn zichtbaar in MSG.

2021-10/5 Criteria loonaangiftemelding C6223 aangepast (change 2883793)

In release 2021-08 is de nieuwe loonaangiftemelding C6223 geïntroduceerd. De criteria waaronder de melding werd gegeven, waren te ruim gesteld door de Belastingdienst. Hierdoor werd de melding ten onrechte gegeven bij medewerkers die overleden waren en bij medewerkers uit-dienst. De Belastingdienst heeft de criteria aangepast. In release 2021-10 is Gemal hier ook op aangepast en zal de melding niet meer verschijnen bij de genoemde medewerkers. De instructie voor 'postuum loon' blijft van kracht, zie de handleiding onderwerp Werknemergegevens bij 3.19 Overlijden. 

Wet- en regelgeving

2021-10/6 Einde levensloop

Zoals bekend, eindigt het overgangsrecht van de levensloopregeling. Je bent hoogstwaarschijnlijk al door de betrokken organisaties hierop geattendeerd. Voor een enkele CAO, waarbij de levensloop onderdeel vormt van de CAO-ondersteuning, zullen we je nog CAO-specifiek informeren.

In het algemeen geldt:

Opnemen tegoed

Wanneer een werknemer het tegoed opneemt vóór 1 november 2021, dan blijf je als (ex-)werkgever inhoudingsplichtig voor de loonheffingen voor die opname. Neemt de werknemer het tegoed niet voor 1 november op, dan verschuift de inhoudingsplicht naar de financiële instelling waar het levenslooptegoed is ondergebracht en wordt de waarde, bij uitbetaling, door die instelling belast voor de werknemer. 

Uitbetaling aan de medewerker kan bijvoorbeeld via de ‘reguliere’ invoercodes levensloop, de invoercodes 01336 of 01307. De ‘gewone’ spelregels voor levensloop blijven van toepassing, zie bijvoorbeeld handleiding Gemal onderwerp ‘Levensloop’ of de informatie van de Belastingdienst’ [1]. De uitbetaling van de levensloopgelden kan mogelijk gevolgen hebben voor (huur)toeslagen die de medewerker ontvangt; daar kunnen desgewenst deelnemers, desgewenst, op gewezen worden.

Einde inleg

Door het eindigen, is inleg dus niet meer mogelijk. Je moet, voor zover nog aanwezig, bij werknemers de aansturingen voor inleg en afstorting levensloop beëindigen. Denk er hierbij ook aan dat je de inleg mogelijk via een cafetariaregeling/bron-doel-regeling gedaan hebt. 

Loonaangifte

In de werknemergegevens van de loonaangifte bestaat een rubriek waarin het bedrag 'Gespaard bedrag levensloopregeling' is opgenomen. In de loonaangiften van november, december en bij de 12e en 13e run bij vierwekenperiode, moet deze rubriek dus € 0 zijn.

Levenslooptoelage

Er zijn diverse CAO’s waar in het verleden een levensloopbijdrage is afgesproken. Zo’n toelage kan in Gemal vorm gekregen hebben, bijvoorbeeld als uitkeringsregeling of als onderdeel/percentage van een Budget-systeem. Dergelijke toelagen vinden hun oorsprong in het feit dat de werkgever een bedrag bijlegde voor werknemers die spaarden voor een levensloopregeling. Zo’n bijdrage moest dan aan alle werknemers gegeven worden, zonder onderscheid. Daarom kreeg iedereen een bruto werkgeversbijdrage ‘levensloop’. Eigenlijk was dit dus gewoon een bruto toelage, die toevallig zijn oorsprong had in de levensloopregeling. Daarom blijven deze toelagen nog gewoon in stand tot we hierover nader bericht ontvangen van de CAO-partijen.

Uitfaseren

Daadwerkelijk uitfaseren in Gemal van de levensloopregelingen en bijbehorende invoercodes, uitvoercodes, signaleringen, overzichten etcetera. staat gepland voor 2022, wanneer geen terugwerkende kracht aanpassingen voor die regelingen meer mogelijk zijn.

Pensioenfonds ABP

Voor specifieke informatie met betrekking tot pensioenfonds ABP, zie het betreffende onderwerp in deze release notes.

Meer informatie.

[1] Handboek Loonheffingen 2021 bij 24.4 en https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/werk-en-inkomen/content/overgangsrecht-levensloopr....

Opgeloste meldingen

2021-10/7 Uitvoercode 01554 berekenen met AWF-laag tarief (change 2812045)

Uitvoercode 01554 te ontvangen UWV is een prognoseberekening voor de hoogte van het bedrag dat het UWV zal uitkeren aan de werkgever bij een (ziekte) uitkering.

Melding

In deze berekening werd ten onrechte het geldende percentage WW-AWF van de medewerker gebruikt. Dit is niet terecht indien dit het hoge tarief (werkgevercode 07161 WW percentage afdracht AWF hoog) is. Voor de berekening van uitvoercode 01554 moet altijd het lage percentage WW-AWF (werkgevercode 07162 WW percentage afdracht AWF laag) worden gebruikt.

Automatische herrekening 10-02

De programmatuur van Gemal is hierop aangepast. We zullen in periode 10 een automatische herrekening uitvoeren, zie reden 10-02 in Mutaties en Signalen Gemal (MSG). Hieraan zijn geen kosten verbonden.

2021-10/8 Onjuiste presentatie geboortejaar 2000 in Mutaties en Signalen Gemal (MSG) (change 2872367)

Bij een mutatie van de geboortedatum met het jaar 2000 was de presentatie in MSG niet juist. Het jaar werd gepresenteerd als 2020. De mutatie werd wel correct in de database opgenomen. Met ingang van periode 10 is de presentatie weer correct.

2021-10/9 Uitvoercode 01616 ten onrechte op loonstaat nabetaling vorig jaar (change 2837692)

Melding

Het bleek dat bij een herrekening over vorig jaar (2020) soms ten onrechte uitvoercode 01616 Correctie VT vorig jaar werd getoond op de loonstaat nabetaling vorig jaar. Dit betreft een presentatiefout en heeft geen gevolgen gehad voor de bruto - of netto betalingen. 

Achtergrond

Uitvoercode 01616 wordt normaal gesproken berekend in het huidige jaar indien de opbouw van recht VT in het vorig jaar verschillen bevat. De uitvoercode zou per definitie nooit mogen voorkomen op een loonstaat nabetaling vorig jaar, omdat dit zou impliceren dat er een berekening heeft plaatsgevonden over het daarvoor liggende jaar (2019). Dit is in Gemal niet mogelijk.

Oplossing

Met ingang van periode 10 is dit probleem verholpen. Als de beschreven situatie zich eerder dit jaar bij een werknemer heeft voorgedaan en je herrekent de werknemer over vorig jaar, dan wordt de onterechte post weggeboekt. Dit houdt in dat je de post opnieuw op de loonstaat nabetaling vorig jaar ziet, maar dan als minpost. Je dient deze herrekening desgewenst zelf aan te sturen, wij sturen geen automatische herrekeningen aan over vorig jaar. Je doet dit door invoercode 02475 Beginperiode herrekening variabel vast te leggen met waarde 202001.

2021-10/10 Foutcode 175 bij koppelen dienstverband (change 2847842)

Melding

Bij het koppelen van dienstverbanden keek Gemal naar de TWK-waarde, als er in dezelfde maand een TWK-waarde én een waarde voor de huidige maand werd opgegeven voor invoercode 02354 Code loonheffingskorting.

Dit kon bijvoorbeeld voorkomen als er een nieuw dienstverband, dat halverwege een maand in-dienst kwam, TWK werd opgevoerd in de volgende maand. Als er geprobeerd werd om dit nieuwe dienstverband aan een bestaand dienstverband te koppelen, zorgde dat voor foutmelding 175: koppeling niet toegestaan: MDV-gegevens niet gelijk. Gemal zou echter moeten kijken naar de huidige waarde en die toetsen aan het originele dienstverband.

Oplossing

De programmatuur van Gemal is met ingang van periode 10 hierop aangepast.

2021-10/11 Nogmaals: Toelage bij arbeid onjuist geteld in grondslagen (change 2849722)

In de release notes van 2021-07/10 hebben wij je geïnformeerd over een aanpassing in de grondslagen voor uitvoercode 01118 toelage bij arbeid. Naar aanleiding van een klantmelding is gebleken dat de betreffende aanpassing niet is doorgevoerd in de maandgrondslag Pfzw (werkgevercode 55052). De fout was hier dat korting langdurig ziek weer werd uitbetaald bij toelage bij arbeid.

Automatische herrekening 10-03

Per 2021-01 wordt de maandgrondslag alsnog aangepast via een automatische herrekening, zie reden 10-03 in Mutaties en Signalen Gemal (MSG). Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Eerder gepubliceerde nieuwsberichten

2021-10/12 Vooraankondiging: Mutatieverslag vervalt per oktober 2021 [1]

Dit bericht is eerder gepubliceerd op de community. Voor de volledigheid wordt het hier herhaald.

26 augustus 2021 - In periode 2020-12 hebben we Mutaties en Signalen Gemal (MSG) geïntroduceerd. Een applicatie waarin alle mutaties van elke vervaardigde productie beschikbaar zijn. Hiermee is de noodzaak van het mutatieverslag in Dossier Online (in PDF) en in CSV overbodig geworden. Eerder dit jaar hebben we het uitfaseren van het mutatieverslag aangekondigd [1]. Per release van oktober 2021 wordt het mutatieverslag niet meer aangemaakt in Dossier Online en is het ook in CSV niet meer beschikbaar in Youforce bij Zenden en ontvangen.

In de release notes voor periode 10 zullen we je verder informeren.

Meer informatie

[1] Release notes 2021-04/2.

2021-10/13 Uitvoercode 01616 en correctieproductie (change 2862195) [1]

Dit bericht is eerder gepubliceerd op de community. Voor de volledigheid wordt het hier herhaald.

31 augustus 2021

Melding

We constateren het volgende:

Wanneer voor een medewerker in een salarisproductie in 2021 een herrekening over vorig jaar was aangestuurd, EN
die herrekening leidde tot een berekeningsresultaat, zoals te zien op de individuele loonstaat bij uitvoercode 01616 Corr VT herrek vj en uitvoercode 01069 Vakantietoeslag, EN
je hebt na de salarisproductie voor deze medewerker nog een correctieproductie uitgevoerd, DAN
kwam in de correctieproductie uitvoercode 01616 terecht niet meer voor op de individuele loonstaat, maar het bedrag zelf leidde ten onrechte nog wel tot uitbetaling of vordering vakantietoeslag.

Oplossing

De programmatuur van Gemal is aangepast. We kunnen deze situatie helaas niet automatisch herstellen, omdat we de betreffende medewerkers niet goed kunnen herkennen. Heeft deze situatie zich bij je voorgedaan, dan kun je voor de medewerker een herrekening vanaf periode 01 vastleggen, waarna de onterechte VT van vorig jaar alsnog wordt tegengeboekt.

2021-10/14 Nogmaals: Negatief loon voor de loonheffing [1]

Dit bericht is eerder gepubliceerd op de community. Voor de volledigheid wordt het hier herhaald.

22 september 2021 - In de release notes van 2021-09/5 is aangekondigd dat er een aanpassing is geweest in Gemal voor werknemers met een negatief loon voor de loonheffing. Deze aanpassing heeft effect op medewerkers met enkele - én gekoppelde dienstverbanden. Als nadere toelichting op dat onderwerp, willen we u attenderen op het volgende.

In de release notes over dit onderwerp was nog niet vermeld dat in gevallen met een negatief loon voor de loonheffing tabel (uitvoercode 01770 loon loonh. tabel) dit bedrag vóór de aanpassing werd doorgeschoven naar uitvoercode 01771 loon loonh. BT. Er werd dan een positief bedrag berekend op uitvoercode 01159 loonheffing BT als gevolg. Dat was incorrect en is destijds met de aanpassing beschreven in de release notes van 2021-09/5 ook als volgt gecorrigeerd.

Met ingang van release 2021-09 wordt een negatief bedrag op uitvoercode 01770 niet meer doorgeschoven naar uitvoercode 01771. In het geval dat een negatieve grondslag op uitvoercode 01770 of 01771 een positief bedrag aan loonheffing op 01158 loonheffing of 01159 veroorzaakt, kijkt Gemal eerst of dit bedrag in combinatie met uitvoercode 01159 (in het geval van een positief bedrag op uitvoercode 01158) of 01158 (in het geval van een positief bedrag op uitvoercode 01159) per saldo wel negatief is.

Is dat het geval, dan zullen zowel de positieve als negatieve bedragen zichtbaar blijven op de loonstaat en op de salarisspecificatie, maar zal het bedrag per saldo correct worden doorgegeven in de loonaangifte.

Kunnen de uitvoercodes 01158 en 01159 niet met elkaar worden verrekend, dan wordt er verrekend voor zover er ruimte is, en wordt vervolgens gekeken of er bij een eventueel gekoppeld dienstverband nog verrekening mogelijk is. Is dat ook niet mogelijk, dan wordt het resterende bedrag aan te betalen loonheffing op 0 gesteld.

Voorbeeld 1

Oude situatie

Nieuwe situatie

Salaris

1,200.00

Salaris

1,200.00

Premie pensioen

-2,000.00

Premie pensioen

-2,000.00

Vakantiegeld

1,000.00

Vakantiegeld

1,000.00

Uitvoercode 01770

0.00

Uitvoercode 01770

-800.00

Uitvoercode 01771

200.00

Uitvoercode 01771

1,000.00

Uitvoercode 01158

0.00

Uitvoercode 01158

22.58

Uitvoercode 01159

-98.16

Uitvoercode 01159

-490.80

Totaal ingehouden loonheffing = 98,16

Totaal ingehouden loonheffing = 468,22

 Voorbeeld 2

Oude situatie

Nieuwe situatie

Salaris

1,200.00

Salaris

1,200.00

Premie pensioen

-2,000.00

Premie pensioen

-2,000.00

Uitvoercode 01770

0.00

Uitvoercode 01770

-800.00

Uitvoercode 01771

-800.00

Uitvoercode 01771

0.00

Uitvoercode 01158

0.00

Uitvoercode 01158

0.00

Uitvoercode 01159

392.64

Uitvoercode 01159

0.00

Totaal gerestitueerd bedrag aan loonheffing = 392,64

Totaal ingehouden loonheffing = 0

Voorbeeld 3 

Oude situatie

Nieuwe situatie

Salaris

1,200.00

Salaris

1,200.00

Premie pensioen

-2,000.00

Premie pensioen

-2,000.00

Eenmalige betaling

40.00

Eenmalige betaling

40.00

Uitvoercode 01770

0.00

Uitvoercode 01770

-800.00

Uitvoercode 01771

-300.00

Uitvoercode 01771

40.00

Uitvoercode 01158

0.00

Uitvoercode 01158

19.63

Uitvoercode 01159

147.24

Uitvoercode 01159

-19.63

Totaal gerestitueerd bedrag aan loonheffing = 147.24

Totaal ingehouden loonheffing = 0

De loonheffing over - € 800 (de grondslag op uitvoercode 01770) in de nieuwe situatie zou eigenlijk € 22,58 zijn, maar er kon maar € 19,63 worden verrekend. De rest is op 0 gesteld.

Automatische herrekening 09-03

Zoals vermeld in het oorspronkelijke onderwerp 2021-09/5 wordt in periode 09 een automatische herrekening uitgevoerd voor alle werknemers met een negatief loon voor de loonheffing (uitvoercode 01770) en bij medewerkers met meerdere dienstverbanden en een negatief loon voor de loonheffing (uitvoercode 01770 of 01771) in enige periode in 2021. Deze herrekening is te herkennen aan reden 09-03 op het mutatieverslag. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Let op: Door de aanpassing kunnen er vorderingen ontstaan. Daarmee wordt voorkomen dat de werknemer dit bedrag eventueel moet bijbetalen in de aangifte inkomstenbelasting. 

CAO informatie

CAO VVT

2021-10/24 Nieuwe hoofdstukken opgenomen in CAO [1]

Dit bericht is eerder gepubliceerd op de community. Voor de volledigheid wordt het hier herhaald.

6 september 2021 - Onlangs is de tekst van de verlengde CAO VVT definitief vastgesteld. In deze CAO zijn twee nieuwe regelingen opgenomen: het BalansBudget en een regeling voor vervroegd uittreden na 45 jaar werken. Beide regelingen kunnen in Gemal reeds worden ingericht. Hieronder hebben wij uiteengezet welke handelingen je dient te verrichten om van de regeling gebruik te maken.

Per release 2021-10 zullen wij (met terugwerkende kracht naar 2021-09) voor de regeling 'Vervroegd uittreden na 45 jaar werken' enkele codes in de CAO-ondersteuning opnemen. Dit betreft de laatste 2 opsom punten.

Je kunt de regeling natuurlijk in periode 09 al gebruiken, je dient dan zelf alvast werkgevercode 03302 Code werking invoercode 01206 vast te leggen met waarde 14. De in- en uitvoercodes kun je ook desgewenst alvast zelf benoemen in Gemal Direct Inrichting onder Werkgevergegevens > in- en uitvoercodes > tekst bij in- / uitvoercode.

BalansBudget

Deze regeling stelt werknemers in staat om arbeidsvoorwaarden in geld om te zetten in extra verlofrecht. Je gebruikt hiervoor de regeling voor verlofuren (ver)kopen. Gemal kent 8 regelingen voor de (ver)koop van verlofuren, die elk afzonderlijk van elkaar ingericht kunnen worden. Zie voor meer informatie over deze functionaliteit de Gemal handleiding, onderwerp Verlofuren (ver)kopen.

Wij kunnen deze regeling niet in de CAO-ondersteuning inrichten, omdat de CAO de werkgever volledige vrijheid biedt in de bronnen die de werknemer mag aanwenden. De inrichting kan er dus per werkgever anders uitzien. Wel kunnen we enkele aandachtspunten benoemen:

  • Per regeling kan het uurloon gekozen worden. Standaard wordt het uurloon salaris toegepast. Voor ORT, meerwerk of overwerk kan een afwijkend uurloon gelden. Indien je deze componenten toestaat als bron voor de aankoop van verlofuren, dan dien je voor die bron een afzonderlijke regeling in te richten met bijbehorend uurloon.
  • Aangekochte verlofuren moeten in mindering gebracht worden op de verloonde uren voor PFZW. Dit doe je door uitvoercode 01161 / 01163 / 01423 / 01424 / 01431 / 01432 / 01433 / 01434 verlofuren 1 t/m 8 vast te leggen in de grondslag van werkgevercode 55053 Uitvoercodes in grondslag verloonde uren PFZW met waarde 6 = tellen als factor. Gemal telt dan het ingehouden bruto bedrag / bijbehorend uurloon als uren voor het PFZW.
    Let op 1: de verkoop van verlofuren na uitdiensttreding mag van PFZW juist niet worden opgenomen in deze grondslag. Je dient hiervoor dus een aparte regeling te reserveren, waarvan je de uitvoercode niet opneemt in de grondslag van werkgevercode 55053.
    Let op 2: als je gebruik maakt van Flex Benefits, dan kun je vanuit die applicatie alleen de eerste 4 regelingen voor (ver)koop verlofuren aansturen. Houd hier rekening mee bij je keuze.
  • Gemal beperkt de aankoop niet automatisch. Als de werknemer een bron wilt aanwenden voor de aankoop van verlofuren, dan dien je zelf te controleren of deze bron werkelijk in voldoende mate beschikbaar is. Gemal houdt altijd het bruto bedrag in dat correspondeert met het aantal aangekochte uren, ongeacht de bron.
  • De verlofuren dien je zelf op te boeken in je HR-systeem.

Vervroegd uittreden na 45 jaar

Deze regeling stelt dat een werknemer die 45 jaar in de Sector Zorg en Welzijn heeft gewerkt, onder voorwaarden, mag stoppen met werken. Je betaalt aan deze werknemer een uitkering. Deze regeling valt onder de RVU-drempelvrijstelling, voor zover deze aanvangt korter dan 36 maanden vóór aanvang van de AOW-leeftijd. Zie voor een volledige uitleg van deze regeling in Gemal, de Gemal handleiding, hoofdstuk Eindheffing.

Je legt deze regeling als volgt vast:

  • Je beëindigt het bestaande dienstverband op de gebruikelijke wijze.
  • Je maakt een nieuw dienstverband aan, daarin leg je in ieder geval de volgende codes (niet) vast:
    - Je past de groene tabel toe: invoercode 02333 Code loonheffingstabel = 2.
    - Er is geen SV verzekeringsplicht: invoercodes 02122 / 02123 / 02124 Code WW/WIA/ZW = 0.
    - Er wordt werknemersbijdrage ZVW ingehouden. Dit betreft een RVU-regeling die kwalificeert als loon uit vroeger arbeid, omdat de werknemer geheel stopt met werken. Invoercode 02101 Code verzekeringsplicht Zvw = 4.
    - Invoercode 02268 Code aard arbeidsverhouding = 0 (onbekend).
    - Invoercode 02315 Code pensioenfonds = 0 (geen pensioenregeling).
    - Invoercode 02893 Code soort inkomstenverhouding = 53 (uitkering in het kader van vervroegde uittreding).
    - Invoercode 02935 Startdatum RVU met de startdatum van de uitkering.
    Let op: je mag de drempelvrijstelling pas toepassen vanaf 36 maanden voorafgaand aan de AOW-leeftijd. Als de uitkering eerder start, dan leg je met invoercode 02935 de datum vast dat de '36 maanden termijn' ingaat.
  • De uitkering betaal je uit op in-/uitvoercode 00720. Dit is een code voor bruto diversen die wij in de CAO ondersteuning hebben benoemd als 'RVU 45 jr'. Indien je deze code al gebruikt voor andere doeleinden, dan kun je ook zelf een andere code voor bruto diversen selecteren. De naam van de code wijzig je in Gemal Direct bij Werkgevergegevens > in- en uitvoercodes > tekst bij in- / uitvoercode.
  • Daarnaast leg je het maandelijkse uitkeringsbedrag vast met invoercode 01206 Loon eindheffing 2 (benoemd als 'bedr eindh RVU 45'), ten behoeve van de berekening van eventuele eindheffing over de uitkering. Deze invoercode is in de CAO-ondersteuning zodanig ingericht, dat bij berekening van de eindheffing rekening wordt gehouden met de wettelijke drempelvrijstelling voor een RVU. Dit is gedaan door werkgevercode 03302 Code werking invoercode 01206 vast te leggen met waarde 14.

Automatische herrekeningen

2021-10/26 Vermelding automatische herrekeningen in Mutaties en Signalen Gemal (MSG)

Periode 09

reden
omschrijving
09-06

CAO gehandicaptenzorg - Nogmaals: Eenmalige uitkering september 2021

Periode 10

reden 
omschrijving
10-02

Uitvoercode 01554 berekenen met AWF-laag tarief (change 2812045)

10-03

Nogmaals: Toelage bij arbeid onjuist geteld in grondslagen (change 2849722)

10-04

CAO sociale werkvoorziening - Nieuwe CAO

Werknemer- en werkgevergegevens

2021-10/27 Nieuwe/gewijzigde invoercodes en uitvoercodes

Nieuwe invoercodes

invoercode
omschrijving
HR Core Beaufort rubriek
HR Core Education component
- - - -

Nieuwe uitvoercodes

uitvoercode
omschrijving
- -

2021-10/28 Nieuwe/gewijzigde werkgevercodes

Vervallen werkgevercodes

werkgevercode
omschrijving
30003 Aantal exemplaren mutatieverslag
30011 Presentatie foutcodes mutatieverslag
30018 Mutatieverslag in CSV-formaat