Mine områder
Hjelp
Anonymous
Ikke relevant

Sette en klient innaktiv i Webfaktura

av Anonymous

Når en klient settes som innaktiv i Webfaktura blir faktura arkivet borte. Er det en måte en kan sette klienten innaktiv mens en samtidig beholder faktura arkivet?

 

Arnt Steffensen

5 SVAR 5

av Svein Holanger

Ja, du aktiverer firmaet igjen på samme sted som du deaktiverte den.

 

Svein

John Åge Nydal
PARTNER

av John Åge Nydal

@Svein Holanger  skrev:

Ja, du aktiverer firmaet igjen på samme sted som du deaktiverte den.

 

Svein


Hei Svein

Har Visma ein prosedyre /praksis for sletting av deaktiverte klienter etter X periode/år?. Fakturakopiar er primærdokumentasjon som skal lagrast elektronisk i 5 år. Dersom ein kunde avslutter bruk av Webfaktura (deaktivering) må ein kunne ta ut denne dokumentasjonen i 5 år etter deaktiveringa. Kan ikkje Visma garantere dette (oppbevaring i 5 år på deaktiverte klientar) må "alle" ta ut fakturaarkiv etter kvart avslutta år, og lagre på eit eksternt medium (lagr.området).

av Svein Holanger

Per i dag har vi ikke slettet en eneste faktura. Når det blir aktuelt å slette gamle fakturaer, vil vi informere om dette. Det vil være mulig å be om sletting (i forhold til GDPR) for fakturaer utenfor oppbevaringsplikten.

Rebecca Johansen
CONTRIBUTOR *

av Rebecca Johansen

Hei

Hvis du deaktivere en klient kan den aktiveres på nytt igejn på et senere tidspunkt?Har klienten i så fall tilgang til alt som var opprettet før den var deaktivert?

 

Becky Johansen

Godkjent løsning
Svein Holanger
VISMA

av Svein Holanger

Nei, det er ingen mulighet for det. Enten har man tilgang eller så har man ikke tilgang. Før man deaktiverer en kunde kan det være lurt å kopiere ut data man vil beholde. 

Det er enkelt å kopiere ut kunder, produkter, fakturatransaksjoner og en pdf-fil med alle fakturaene.

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"