avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
CONTRIBUTOR *

Slå sammen to pdf-dokumenter funker ikke lenger?

Etter oppgradering til versjon 13.10 fungerer det ikke lenger å slå sammen to pdf-dokumenter. Hvorfor er denne funksjonaliteten borte? Vi opplever også at det ikke alltid går med drag-and-drop fra epost til doksenter, plutselig fungerer det ikke, og vi må begynne med mellomlagring. Etter en stund fungerer det igjen - hva skjer?

5 SVAR

Sv: Slå sammen to pdf-dokumenter funker ikke lenger?

Hei

I versjon 13.10 håndterer Document Center PDF-dokumenter, tidligere håndterte den TIFF-bilder av dokumentene. Tidligere la vi til nye dokumenter ved å legge til flere TIFF-bilder av det nye dokumentet. Nå blir dette håndtert ved at man legger til flere vedlegg, som vi mener er mer naturlig.  I versjon 13.10 legger man altså til nye vedlegg når man ønsker å koble på flere vedlegg til denne transaksjonen. Høyreklikk på dokumentlinjen, Endre dokument, Kopier inn vedlegg. Du kan legge til så mange vedlegg du vil.

 

Når det gjelder drag-and-drop så skal dette fungere som før, bortsett fra at den nå beholder dokumentet i sin originale form. Kontakt support hvis dette ikke virker som det skal.

CONTRIBUTOR *

Sv: Slå sammen to pdf-dokumenter funker ikke lenger?

Det vil si at knappen 'slå sammen dokumenter' ikke fungerer lengre?

For oss ble dette veldig tungvint. Vi mottar fakturaer med vedlegg som er i to eller flere filer, samt pdf bankbilag som skal slås sammen. Drag & drop + slå sammen funksjonen var jo helt genial.

Det er vel ikke så hensiktsmessig å mellomlagre for så å laste opp igjen??

Highlighted

Sv: Slå sammen to pdf-dokumenter funker ikke lenger?

Hei

Alle vedlegg kan dras rett inn i VDC som vedlegg. Ikke "slipp" dem i dokumentlisten, men trykk på vedlegg-ikonet for det aktuelle dokumentet, og slipp vedlegget der. 

Vi har fått tilbakemelding om at det ikke går å dra dokumenter direkte fra Outlook til vedlegg i VDC. Dette vil vi se på til senere versjoner. Nå må man f. eks dra dokumentet fra Outlook til skrivebordet, og derfra inn i vedlegg i VDC.

CONTRIBUTOR *

Sv: Slå sammen to pdf-dokumenter funker ikke lenger?

Hei. Oppgradert til versjon 13.10 Funksjonen "slå sammen" er mye benyttet hos oss. Vi mottar en del faktura på mail, hvor dette ligger som to dokument, tidligere kunne vi håndtere dette via funksjonen i DC, nå er det blitt mer krevende i tillegg til at dokumentene legger seg  som vedlegg og ikke på hoveddokumentet. Det er enklere å scrolle på sidene enn og benytte mus for og bytte til vedleggene. I tillegg var det mulig og skanne alle faktura pr post inn i ett dokument og jobbe videre med disse i DC, nå blir det ikke mulig. Opplever også feil ved funksjonstast for;  Aktiver flyt: Ctrl+enter.

Sv: Slå sammen to pdf-dokumenter funker ikke lenger?

Hei

Anbefaler denne artikkelen.

At CTRL-Enter ikke fungere kjenner vi ikke til. Klarer heller ikke å gjenskape det. Vennligst meld saken til support.