Mine områder
Hjelp
anitafossa
CONTRIBUTOR ***

Lønnsslipp ved etterbetaling lønn

av anitafossa

Hei,

 

Vi overfører timer til lønn med API, slik at alle timer kommer pr dato. Dette måtte vi gå over til for å få etterbetaling av lønnsjustering til å gå av seg selv, da vi har timer fra midten av måneden til midten av neste måned, og etterbetaling fra 1.4.

 

Vi skal nå ha første etterbetaling og har følgende utfordring: 
Beløpet som etterbetales som bakgrunn i lønnsjusteringen er umulig å tyde for de ansatte!
Dette kommer til å skape mye frustrasjon for de ansatte som ikke forstår lønnslippen, klager til oss for at de ikke har fått etterbetaling når de har fått det osv. 

Vi ser beløpet i retro i payroll slik vi vet hvilken sum de får som etterbetaling. 

På lønnsslippen får de ansatte: Timelønn - Antall * ny sats og beløp


Det er ikke spesifisert hva som er etterbetaling. Etterbetaling og vanlig timelønn kommer på samme linje. Eneste måte å se at det er noe etterbetaling inni her, er om de ansatte tar Antall*sats og da ser at de faktisk har fått et høyere beløp enn hva som er riktig. 

 

Vi har prøvd ulike løsninger med å endre visning på lønnsarten, "vise fra og tildato" "vis tilleggsinformasjo" men det som skjer da er at det blir en uendelig lang lønnslipp - som heller ikke er en god løsning. 
Siden vi har overføring med API kommer hver dag inn som en linje, evt flere om de har overtid og kanskje kveldstillegg på toppen. Når det da også er snakk om etterbetaling tilbake 4,5 måneder kan vi ikke ha denne løsningen.

 

Vi har snakket med dataplan som vi bruker som igjen har meldt dette inn til Visma. At etterbetaling bør spesifiseres bedre på lønnslippen. 
Men det er jo ikke noe som blir løst over natten. 

Lurer derfor på om det er andre som har vært borti lignende og har en ok løsning? 

 

 

1 SVAR 1
Evy Klausen Mjølsnes
CONTRIBUTOR ***

av Evy Klausen Mjølsnes

Vi ønsker også en visning som feks kan vise sum pr måned i stedet for hver enkelt dato.

 

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"