avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Sorter etter:
av Morten A Karlsen VISMA
 Når firmaet mottar refusjon fra NAV (sykepenger, feriepenger av sykepenger) så må dette registreres slik at firmaet får redusert arbeidsgiveravgiften.  Bruk lønnsart 14000 og registrer beløpet uten fortegn på den / de ansatte du har mottatt refusjon på. Denne lønnsarten fremkommer ikke på de ansattes lønnslipp, men du vil se virkningen på regnskapsbilaget på konto for "Skyldig arbeidsgiveravgift". 
Vis hele artikkelen
av Morten A Karlsen VISMA
Det kan være flere grunner for at e-postadressen som ligger under ansatt ønskes endret. Grunnene kan være:   1- Den ansatte ønsker å benytte en annen e-postadresse enn den som er lagt inn.     Den ansatte logger seg på Visma.net, gå inn på "Mine opplysninger" ("Min profil", oppe i høyre hjørnet)  - Klikk på "endre e-postadresse", angi nytt brukernavn - Det sendes en e-post til det nye brukernavnet hvor bruker må bekrefte endring av brukernavn Det gjøres ingen endring i Payroll.    2- det er lagt inn feil e-postadresse på den ansatte og Visma.net bruker er opprettet med denne.  - Da må det meldes sak til Visma support, som gjør det mulig å endre adressen i Payroll.   
Vis hele artikkelen
av Mari Barlund VISMA
Employees er tjenesten i Visma.net Payroll med mest informasjon. Over tid vil denne informasjonen endres, og det kan derfor være greit å vite hvordan du kan sjekke de historiske verdiene, og evt. endre disse. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Elisabeth Martinsen VISMA ‎09-07-2018 13:09
I dette brukertipset går vi gjennom de vanligste feilmeldingene som kan oppstå på lønnskjøringen. 
Vis hele artikkelen
av Mari Barlund VISMA
Ved mer enn 20 vedlegg på en reise, må vedleggene splittes i flere reiseregninger / utlegg. 
Vis hele artikkelen
av Mari Barlund VISMA
22. juni ble det besluttet et nytt reiseregulativ for statens satser.   Du kan lese om de nye satsene her:  Nytt reiseregulativ - virkningstidspunkt fra 22.06.2018   Satsene i Visma.net Expense oppdateres av Visma. Les gjerne mer om dette her: Nytt reiseregulativ fra 22. juni
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Mari Barlund VISMA ‎18-06-2018 11:56
Dette brukertipset viser hvordan man oppretter en kode for ferie i Calender.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Mari Barlund VISMA ‎18-06-2018 11:56
Her finner du en veiledning for de ulike fanene og feltene i ferieavtalen. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Mari Barlund VISMA ‎18-06-2018 11:55
Her får du en veildning på hvordan du kan opprette en ny ferieavtale. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Mari Barlund VISMA ‎18-06-2018 11:55
Du kan endre de standard ferieavtalene som lligger forhåndsdefinert i systemet. Her får du en veildning på hvordan du endrer en standard ferieavtale. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Mari Barlund VISMA ‎18-06-2018 11:55
Dette brukertipset er en del av dokumentasjonen "Kom i gang med Payroll". Ønsker du å se alle stegene i oppstartsdokumentasjonen, klikk  her .   Calender / Innstillinger / Innstillinger ansatt / Ansatt Når standard ferieavtale er valg er det denne som blir lagt til på alle ansatte. Dersom du har opprettet en ny ferieavtale som skal knyttes til en eller flere ansatte, må denne derfor nå knyttes til disse ansatte.   Klikk på den aktuelle ansatte i listen. Du vil da få opp et nytt bilde.   Klikk på «Endre» for å endre ferieavtalen til den ansatte.   Velg om du ønsker å knytte den nye ferieavtalen til den ansatte fra en gitt dato, eller om denne skal være gjeldende også tilbake i tid. Hvis du ikke har tatt i bruk systemet før man skal endre ferieavtalen kan du velge "I nåværende versjon". Hvis systemet er tatt i bruk bør du velge "I ny versjon fra" og legge inn datoen endringene gjelder fra, med mindre den faktisk skal ha tilbakevirkende kraft. Dersom «I nåværende versjon» velges vil dette kunne medføre rekalkuleringer på ferieberegning tilbake i tid.   Dersom du velger «I nåværende versjon» og versjonen er brukt i systemet tidligere, vil du varselet som vist over. Dette vil kunne medføre rekalkuleringer. Du kan nå endre ferieavtalen i feltet ferieavtale.   Ønsker du å opprette en ny ferieavtale, se veiledning for dette her.  Har du ansatte med reduserte stillinger, hvor den ansatte f.eks. har fri en eller flere dager i uken, må du også endre feriedagene til den ansatte. En veiledning for dette finner du her.    For å gå videre til neste steg i oppsettet, klikk her. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Mari Barlund VISMA ‎15-06-2018 12:07
Det er dessverre oppdaget en feil i ferietrekket for ansatte over 60 år som jobber redusert. Les dette for å finne ut om du kan være påvirket, og hvordan du evt. kan håndtere feilen. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Mari Barlund VISMA ‎07-06-2018 16:02
Det er enkelt å utbetale feriepenger i Visma.net Payroll. Her følger en veiledning på hva som bør kontrolleres, hvordan du utbetaler selve feriepengene og hvordan du sørger for at de ansatte trekkes for korrekte antall feriedager. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Mari Barlund VISMA ‎07-06-2018 11:41
Gratulerer med nytt lønnsystem og velkommen til Payroll! Her følger en oversikt over generellt oppsett av systemet.  Du kan også laste ned hele brukerveiledningen i PDF dersom dette er ønskelig. 
Vis hele artikkelen
av Mari Barlund VISMA
Ansatte som ikke har full opptjening av feriepenger kan motsette seg å avvikle full ferie. Dette er kun i de tilfellene hvor feriepengene ikke dekker lønnsbortfallet i ferien (dvs. at trekk for lønn i ferie er høyere enn feriepenger til utbetaling). Her finner du en veiledning på innstillinger i systemet som bør kontrolleres, og evt. endres. 
Vis hele artikkelen
av Mari Barlund VISMA
Når du legger inn ansatte i Employees, blir de automatisk knyttet til bedriftens standard ferieavtale. I denne ferieavtalen ligger det et antall feriedager som den ansatte skal avvikle hvert ferieår. Det er viktig å sjekke om den ansatte ligger med korrekt antall betalte eller ubetalte dager for å sikre at den ansatte blir trukket korrekt ifbm. ferieavvikling. 
Vis hele artikkelen
av Mari Barlund VISMA
Dersom du har ansatte som arbeider deltid, bør du kontrollere den ansattes feriedager. Jobber en ansatt 80% og arbeidstiden er fra mandag til torsdag, vil den ansatte kun ha krav på 80% av bedriftens feriedager. 
Vis hele artikkelen
av Mari Barlund VISMA
I noen tilfeller har vi behov for tilgang til ditt Visma.net miljø for å kunne bistå deg med å løse en supportsak eller lignende. Her finner du en veiledning for hvordan du kan gi en Visma konsulent tidsbegrenset tilgang til ditt Visma.net miljø.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Sandra Iselin Olsen VISMA ‎18-05-2018 15:45
Her finner du en veilending for hvordan du legger inn opplysninger om stillingen (arbeidskontrakten) til den ansatte. 
Vis hele artikkelen
av Sandra Iselin Olsen VISMA
 Har du  Standard-pakken av Visma.net Payroll, vil du her kunne legge inn lederen som skal godkjenne kostandskrav fra Expense, timer og fravær.  Forutsetninger Funksjonen er kun tilgjengelig for de som har Standard-pakken av Visma.net Payroll. Personen som er leder må være aktiv ansatt i samme firma.  Personen som er leder må først være opprettet som en ansatt i firma.  Knytte leder til ansatt For å knytte en leder til en ansatt, går du inn på den aktuelle ansatte under "Employees" og deretter inn på fanen “Stilling / Generelle detaljer”. Nederst på siden vil du kunne se et felt som heter “Manager” og en nedtrekksliste hvor du kan velge personen som skal være leder (gitt at forutsetningene over er oppfylt).   Når du har valgt en leder i nedtrekkslisten og lagrer dette, vil lederen få følgende roller: Absence Manager Timesheet Manager Absence Approver Timesheet Approver Expense Approver Med Absence og Timesheet Manager rollene vil brukeren kunne se sine ansatte i kalenderen i Calendar. I tillegg vil brukeren kunne registrere og endre på fravær og timer på vegne av den ansatte. Arbeidsflyt i Approval Når en leder blir tilknyttet en ansatt i Employees, blir det automatisk konfigurert arbeidsflyter i Approval basert på at lederen skal være godkjenner for den ansatte. Dersom det ikke finnes noen arbeidsflyter fra før i Approval, blir det opprettet en standard arbeidsflyt for hver tjeneste (Absence, Time og Expense).   Arbeidsflyten er bygd opp ved bruk av innstillingen “Basert på godkjennerrettighetene for den ansatte”, og rollen som er valgt er rollen som heter “C3D3 Manager Approval Role”. Lederen som er tilknyttet en ansatt i Employees har denne rollen.   Dersom du ønsker å redigere på arbeidsflyten, f.eks. legge til et ekstra steg hvor lønningsansvarlig godkjenner, kan du gjøre dette. Velg “Legg til trinn” og velg “Bruker listen jeg har oppgitt. Deretter kan du legge til brukeren som er lønningsansvarlig som en generell regel:  
Vis hele artikkelen
Aktuelt brukertips
Relevante linker
Les om elefanten i rommet