avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Terje Bruheim
PARTNER

Master i integrasjon mot Visma Global

av Terje Bruheim

Er det noen beste praksis ved oppsett av master i VG-integrasjonen ?

 

Dette kan jo ikke endres etterpå og da integrasjonen er toveis kan vel VG gjerne være master for alle uten at dette påvirker mulighetene for å opprette data i VPM (f.eks prosjekt) med automatisk synk til VG ?

7 SVAR 7
Tonje
VISMA

av Tonje

Hei, det er viktig å merke seg at selv om man kan opprette ting i begge systemer må vedlikehold gjøres i det systemet som er master. Ek. dersom Global er master på kunde kan man opprette kunder i begge systemer, men skal man endre på en adresse må det gjøres i det systemet som er master. Jeg vil anbefale at eks ansatte og avdeling ( som ofte kommer fra lønnssystemet) har Global som master, mens kunde og prosjekt kanskje naturlig vedlikeholdes i VPM. Men det er jo litt ulikt hvordan ulike bedrifter jobber. Viktig at organisasjonen selv vet hvordan dette skal gjøres. 

Produktsjef
Terje Bruheim
PARTNER

av Terje Bruheim

Takk for en tydelig avklaring !!

Konsekvensen av dette vil da være at f.eks knappen "Ny kunde" eller "Ny adresse" vil være inaktiv i VPM når VG er master for kunde ? 

Hvis VPM er master for kunde, hva vil skje hvis det opprettes en ny kunde i VG ?

Og ikke minst, hvis VPM er kundemaster - kan en fortsatt redigere VG-spesifikke felter på kunden ?

 

TonjeF
VISMA

av TonjeF

Hei,

Disse vil fortsatt være tilgjengelig. Du finner informasjon om integrasjosoppsettet her: 

https://support.severa.com/hc/en-us/sections/202942383-Visma-Global-integration

Vikhammermo84
PARTNER

av Vikhammermo84

Hei,

Denne linken fungerer ikke lenger??

Hvor kan vi nå finne informasjon om integrasjonsoppsettet?

av Christian Alne
Terje Bruheim
PARTNER

av Terje Bruheim

Er det en korrekt oppfatning at det ikke har noen konsekvenser hvilket system som er master for ulike typer grunndata ? Dvs. hvis VG er master for prosjekt vil uansett alle oppdateringer som gjøres i VG eller VPM bli konsistent synket mellom systemene. Eller er det slik at det i dette tilfellet bare er mulig å opprette NYE prosjekter i VG ?

 

Siste spørsmål: hvis integrasjonen allerede er satt opp for testformål og en aksepterer at data kan gå tapt. Er det da mulig å endre eller sette opp masterrollene på nytt ?

T Kroglund
PARTNER

av T Kroglund

De valg av master du setter opp i integrasjonen, har helt klart konsekvenser. Hvilke grunndata som skal være master, er som Tonje skriver lenger opp i feeden, avhengig av hvordan kunden ønsker å jobbe. Nye grunndata kan opprettes i begge system, men vedlikeholdet må skje i det systemet som er master. Utføres det vedlikehold av grunndata i det systemet som ikke er master, vil ikke dette oppdateres i det andre systemet. I noen tilfeller kan du oppleve at endringer overskrives av det systemet som er master.

Du kan ikke endre masteroppsettet i en integrasjon. Det valget du har gjort etter at du har lagret oppsettet er det masteroppsettet du og kunden må leve med. Derfor er det viktig å avklare med kunden på hvordan de ønsker å jobbe, ikke minst må man også være tydelig ovenfor kunden på hva dette medfører av rutiner og prosedyrer. Viktig  å ha klare retningslinjer for hvordan man operer med grunndata mellom systemene.