avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Jbergkvist
CONTRIBUTOR ***

Ändra momskod på en faktura

av Jbergkvist (Uppdaterad ‎20-05-2020 12:04 av Christian Sandell VISMA )
Status: Idéarkiv

Vi har ett försystem där vi skapar upp kundfakturor. I det finns kombinationer av, motsvarande zon kategori och momskod som Visma.net inte tillåter. Ex vi fakturerar en svensk kund ibland med moms men ibland utan moms (för att verksamheten kräver det), men i visma.net ligger kunden som kundklass 10 och zon 01 vilket ger 25% moms ändå. Detta blir såklart fel i Visma.net och sedermera i momsredovisningen och vi upptäcker det långt efter att fakturan frisläppts. Som det är nu går det bara att reversera hela fakturan vilket vi inte vill och att korrigera bunten hjälper inte. Det vore därför bra med en funktion i kundfakturavyn där man kan justera momskategorin. Funktionen skulle kunna ligga under menyn Åtgärder. 

3 Kommentarer
av Gunilla Bengtsson
Status changed to: Status: Rösta
 
av Christian Sandell
Status changed to: Status: Idéarkiv

Tack för ditt bidrag.

Tyvärr har din idé, denna gång, inte fått tillräckligt med röster för att gå vidare till utvärdering. Vi rekommenderar dig att pröva ett annat sätt att lösa ert önskemål, kanske som en anpassning med hjälp av en av våra partners. Många av våra tjänster är flexibla och kan anpassas åt den enskilda kunden. Även om din idé vid detta tillfälle inte prioriterats, är du välkommen att registrera den på nytt som en ny idé och därmed kommer den att vara med vid nästa omröstningstillfälle.

Återigen, tack för att du bidrar till utvecklingen av visma.net

Anonymous
Inte tillämpbar
av Anonymous

På kunden kan du har flera leveransplatser. På dessa kan du ha olika zoner beroende på hur momsen ska hanteras. Skapa en sekundärplats för de kunder som ej ska debiteras moms och importera till rätt momshantering direkt istället för att upptäcka och ändra i efterhand.