avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Egen faktura mall för Räntefakturor

av Angela Grenhagen (Uppdaterad ‎20-05-2020 11:27 av Christian Sandell VISMA )
Status: Implementerad

Nu i Visma.net 8.11 så har det tillkommit flera kolumner för räntefakturor som skapas. Vilket är bra. Bild 1 i dokumentet.

 

Önskemål är att det skall finnas en egen fakturalayout för just Räntefakturor. Idag är det väldigt många kunder som gör om den vanliga fakturan så att den passar för deras behov och verksamhet.

Räntefakturor använder sig av den vanliga faktura mallen tex Svensk faktura - adress höger

Och när man gör om standard-layout så kommer man inte få med de nya kolumner som Räntefakturan använder vid utskrift. (Detta gäller befintliga kunder innan version 8.11 släpptes) Exempel: Bild 2 i dokumentet. Utan att behöva återgå tillfälligt till standardlayout (utan egen design) när man skall skriva ut räntefakturorna. För att sen lägga tillbaka den egna layouten.

 

Man kan som workaround använda sig av en annan mall som inte är designad.  Med det medför merarbete och risker att det blir fel ökar. Samt att använda sig av Rutiner i Visma.net minskar.

 

Utöver ovan punkter så har tid och eventuell kostnad för kunder ökat, då de nya kolumnerna för Räntefakturor är inlagda ovanpå de kolumner som redan fanns innan nya versionen kom.

För framtida kunder kan det öka tid och eventuell kostnad om de vill designa sina fakturor.

Tid att ändra ökar då det inte längre är tydligt vilka fält man är inne på då de ligger ovanpå varandra. Se bild 3 i dokumentet

6 Kommentarer
av Gunilla Bengtsson
Status changed to: Status: Rösta
 
av Christian Sandell
Status changed to: Status: Prioriteras inte
 
av Christian Sandell
Status changed to: Status: Idéarkiv

Tack för ditt bidrag. Just nu passar inte idén produktens utveckling. Idéer som inte föreslås för R&D, sparas undan i idéarkivet, som kan ligga till grund för framtida förbättringar. Vi rekommenderar dig för tillfället att pröva ett annat sätt att lösa ert önskemål, kanske som en anpassning med hjälp av din partner. Många av våra tjänster är flexibla och kan anpassas åt den enskilda kunden. Även om din idé vid detta tillfälle inte prioriterats, är du välkommen att registrera den på nytt som en ny idé som då kommer att vara med i nästa omröstningstillfälle. Återigen, tack för att du bidrar till utvecklingen av visma.net  

Thomas Mostrom
PARTNER
av Thomas Mostrom

Det är ju bara för utveckling att kopiera en faktura mall och design om.

Fattar inte vad problemet är, hur svårt kan det vara.

 

JA vi kan kontakta oss själva som partner för konstatera samma problem.

 

Har Ni sett hur det ser ut i Designverktyget där räntefaktura och vanlig faktura rader ligger på varandra

Extremt enkelt att designa om eller?

 

image.png

 

Jan Norrbäck
PARTNER
av Jan Norrbäck

Jag håller med, det måste prioriteras, det tar alldeles för lång tid att designa om och är besvärligt med alla fält på varandra.

Räntefaktura, en funktion som alltid är standard i ett ekonomisystem, som inte ska påverkas av att man designar om kundfakturan. 

Backa tillbaka i utvärderingen och omvärdera utvecklingspunkterna.  

av Christian Sandell
Status changed to: Status: Implementerad