avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Frida Person
PARTNER

Tvingade koddelar!

av Frida Person
Status: Nytt förbättringsförslag

Vi vill kunna sätta upp tvingande koddelar, där det ska vara obligatorisk att sätta en koddel på vissa konton. Vi vill kunna sätt upp olika tvingande koddelar för olika konton. Till exempel sätta upp att konto 5010 ska ha tvingade kostnadsställe och konto 3031 ska ha tvingade projekt. Det här vill man kunna göra för att undvika all den administrativa tiden som det skulle ta att gå igenom och justera verifikat/fakturor som har missat att konteras för att det inte är tvingade att fylla i koddel, och 000-000-000 koddelen läggs då på verifikat/faktura som standard. 

 

Det går i dagens läge att sätta upp så att man inte kan kontera på noll-koddelen och istället måste man sätta en koddel, men detta fungerar endast för 1 koddel. Men de många efterfrågar är att detta ska kunna sättas upp för flera koddelar samtidigt, tex konto X ska ha tvingande projekt, konto Y ska ha tvingande kostnadsställe och konto Z ska ha både tvingande projekt och kostnadsställe. Det här fungerar inte i nuläget.

 

Den här lösningen kommer som sagt att spara väldigt mycket administrativ tid då fler fakturor kommer att konteras rätt från början, vilket innebär att man slipper korrigera de fakturor som har standardkoddel noll på sig där någon har missat att välja koddel eftersom det inte är tvingande. 

2 Kommentarer
Caroline Hisdal
CONTRIBUTOR ***
av Caroline Hisdal

Og det samme i vareregisteret. Alle varene hos oss skal ha avd-kostnadssted og det blir lett glemt.

maxamaxa2
CONTRIBUTOR ***
av maxamaxa2

@Caroline Hisdal 

 

Vet inte om det är detta du efterfrågar, men på respektive bokföringsklass kan du radera nollorna som representerar koddel och på så sätt göra det tvingande att fylla i (går ej att spara artikeln om fältet är tomt). Vet inte om koddel försäljning motsvarar ditt avd-kostnadssted?

 

 

Skärmklipp99.JPG