Mijn Communities
Help
Asha
CHAMPION *

Uitbetaling eenmalige uitkering CAO gehandicaptenzorg september 2021

door Asha

Wij zijn er bij de uitbetaling van de loonronde van oktober 2021 achter gekomen dat Visma in de tabellen een inrichting heeft gedaan wat er voor zorgt dat alle ex-medewerkers die voor 1-9- 2021 uit dienst zijn gegaan een eenmalige uitkering hebben ontvangen. Conform de cao moest je op 1-9-2021 in dienst zijn om hier aanspraak op te kunnen maken.

Zijn er meer klanten die onder de CAO gehandicaptenzorg vallen en dit ook hebben gesignaleerd, dan hoor ik dit graag terug. 

7 ANTWOORDEN 7
lauraholm
VISMA

door lauraholm

Hallo Asha,

 
Wat vervelend om te horen dat het mis is gegaan en fijn dat je dit meldt. Deze uitbetaling was inderdaad onterecht. In de release van vanavond zal de oplossing worden uitgeleverd. Meer informatie hierover is te vinden in de nieuwste versie van de release notes.
Asha
CHAMPION *

door Asha

Hallo Laura,

 

Fijn dat het aangepast gaat worden. Ik hoop alleen niet dat dit een twk gaat veroorzaken op de reeds uitbetalingen van de eenmalige uitkeringen van de maand oktober. Dit is niet de bedoeling!

 

Graag een bevestiging hierop.

 

Mvg.

 

Asha

lauraholm
VISMA

door lauraholm

Hallo Asha,

 

De onterechte uitbetaling van eenmalige uitkeringen van oktober zullen wel met twk worden gecorrigeerd. "Hiervoor is met terugwerkende kracht over de periode van 1 oktober 2021 tot en met 31 december 2021 een versie aangemaakt van tabel 50550 Eenmalige uitkering, waarin de voorwaarde dat een werknemer op de specifieke datum 1 september 2021 in dienst moet zijn nog actief is." (Release notes 183.2). Dit is mede gedaan om te voorkomen dat deze situatie zich in de daaropvolgende maanden blijft herhalen. 

Asha
CHAMPION *

door Asha

Hoi Jacqueline, 

 

Wanneer was het opgelost bij jullie, voor of na de betaling?

Gr. Asha

Jacqueline Hoogeslag
CONTRIBUTOR **

door Jacqueline Hoogeslag

Voor de uitbetaling kwamen wij er achter. We hebben het toen bij VISMA gemeld, waardoor we het voor de uitbetaling konden oplossen.

 

Voor een volgende keer zou het prettig zijn als VISMA dit terugkoppelt naar betreffende organisaties. 
Er is door een klant (in dit geval door ons) een fout geconstateerd die voor collega instellingen gevolgen heeft. Als VISMA hier op inspringt, voorkomt dit fouten bij collega instellingen.

De oplossing voor het probleem was namelijk simpel.

lauraholm
VISMA

Hallo Jacqueline,

 

Voorafgaand aan de release van gisteravond, hebben we inderdaad nog alle GHZ organisaties gecontroleerd en geen andere gevallen geconstateerd. Daarbij zullen we natuurlijk je advies ter harte nemen, hier nog tijdiger op te te acteren. 

Jacqueline Hoogeslag
CONTRIBUTOR **

door Jacqueline Hoogeslag

Hallo Asha,

 

Wij hadden precies hetzelfde probleem. 
Inmiddels is het opgelost.

 

Gr. Jacqueline