Mijn Communities
Help
Anja Brouwer1
CHAMPION ***

Slechte performance van performance management

door Anja Brouwer1

Sinds een week hebben wij last van het slecht functioneren van performance management. Managers moeten soms wel 4 keer inloggen voordat ze er in kunnen of ze vliegen regelmatig uit de applicatie 

 

Zijn er meer die hier last van hebben. Ik kon niets vinden over een storing

17 ANTWOORDEN 17
marcoverheij
CONTRIBUTOR ***

door marcoverheij

Onderstaand een veel gehoorde klacht van verschillende managers:

 

Het probleem waar we in het functiejaar 2021 zo ernstig mee te kampen hadden blijkt nog steeds niet opgelost. Als je, na het toevoegen van tekst, op de button “bewaar” klikt dan krijg je toch weer af en toe dit gekmakende blauwe ronddraaiende cirkeltje te zien:

PM draaiend cirkel.png

Dit cirkeltje draait en draait, totdat je na vele minuten doorhebt dat het cirkeltje nooit meer gaat verdwijnen. Dan toch maar weer F5 en dan ben je gewoon weer al je ingevoerde tekst kwijt.

 

Wel nieuw in 2023 is de ‘waarschuwing pop-up”: Deze verschijnt namelijk ook gewoon terwijl het blauwe cirkeltje ronddraait, maar op het vinkje klikken maakt niets uit. Want nadat je op het vinkje hebt geklikt draait het blauwe cirkeltje gewoon verder.

 

Heeft iemand deze ervaring ook? Wij kunnen hier geen oplossing voor vinden, browser geschiedenis wissen, andere browsers, buiten Citrix en binnen Citrix hetzelfde probleem. Wij weten het niet meer en ook niet wat we moeten zeggen tegen onze managers...

door Ingrid Russchen

@marcoverheij Goed dat je ook vraagt op de community. Wil je ook nog reageren op de bestaande aanvraag. Dan kunnen we heel specifiek ingaan op jullie situatie. Fijne avond. 

MSchopman
VISMA

door MSchopman

Inmiddels zien wij na meer dan een week intensieve monitoring geen nieuwe incidenten meer optreden. De oorzaak lag in een combinatie van factoren, deels capaciteit en deels infrastructuur. Een vrij technisch verhaal over loadbalancers en sessie management waar ik jullie niet mee lastig ga vallen. Lang verhaal kort, mochten zich nog incidenten voordoen laat het ons dan even weten via de service desk. 

Wij hebben continue monitoring draaien dus krijgen meldingen als bepaalde waarden worden overschreden maar hebben geen invloed op de klant eigen infrastructuur die soms vaak een rol speelt in de beleving bij eindgebruikers.

 

Names het team, bedankt voor jullie geduld.

MSchopman
VISMA

door MSchopman

Even een korte update,

 

We zijn momenteel diverse zaken aan het verkennen en proberen. Het is vrij technisch helaas.

Bij elk gebruik van de applicatie krijgt de gebruiker een sessie. Dit kan je zien als een toegangspas die voor circa 20 minuten actief blijft en informatie bevat over wat je mag, en niet mag doen in de applicatie. Is er interactie binnen deze 20 minuten dan verloopt de toegangspas niet en wordt deze bij elk opvolgend bezoek hergebruikt.

 

Het probleem rondom 'access denied' ontstaat omdat de sessie - de toegangspas - door de applicatie niet meer kan worden gevonden en daarbij dus ook niet de informatie rondom permissies is verdwenen. 

 

De applicatie draait op meerdere servers en wij vermoeden dat deze sessie niet goed wordt gedeeld tussen de servers. Dus je komt op server A met een prima sessie, en bij je volgende bezoek kom je op server B en is je sessie opeens verdwenen. Het kan zo maar zijn dat je met een verversing van de pagina weer terecht komt op server A.

 

Er lopen acties om ervoor zorgen dat server A en server B netjes de sessie met elkaar delen. Wat we op dit moment nog niet begrijpen is waarom dit opeens gebeurt en voorheen nooit een probleem was maar onze eerste zorg is de stabiliteit weer terugkrijgen.

 

 

door Bart Kok - Gemeente Venlo (Bijgewerkt ‎07-12-2022 11:39 door Bart Kok - Gemeente Venlo )

@MSchopman @Ingrid Russchen Vandaag krijgen we weer veel signalen van managers dat de performance van PM erg traag is. Schermen blijven hangen en managers kunnen niet verder in de gesprekken. Bij ons is dit nu niet wenselijk, omdat vanaf vrijdag 09-12 de tegel tijdelijke uit de lucht gaat i.v.m. de inrichting van een nieuwe gesprekscyclus. Managers willen voor die tijd dus hun gesprekken van de huidige cyclus 2022 afronden.

MSchopman
VISMA

Dag Bart. Dat was ons ook opgevallen en daarom is ong. een uur geleden de capaciteit met spoed verhoogd.

Dank voor je reactie en fijn dat de capaciteit is verhoogd. We blijven het monitoren.

MSchopman
VISMA

door MSchopman

Een snelle update.

 

Helaas nog geen verlossend nieuws maar vandaag breiden we de software uit met additionele diagnostische informatie. Uit de testen tot nu toe blijkt dat we de situatie niet op onze testomgeving kunnen reproduceren én ook niet op de acceptatieomgevingen (wij maken gebruik van een ontwikkel-test-acceptatie-productie (dtap) keten). Dat betekent dat de problematiek alleen optreed in productie en dat maakt het lastig om de welbekende naald in de hooiberg te vinden.

We zien wel dat het probleem met name (maar niet uitgezonderd van...) terugkeert in 'private browsing' waarbij je blanco begint zonder sessies en cookies. De diagnostische informatie richt zich dan ook met name op deze informatiestroom; worden er zaken niet goed opgeslagen, verloopt de sessie van de gebruiker, worden cookies niet goed gezet, enzovoorts.

Dankt voor het bericht. Wij kregen vanochtend onderstaande melding door van een manager: 'U heeft geen toegang tot deze pagina'. Deze melding komt regelmatig terug de laatste tijd.

BartKokGemeenteVenlo_0-1669890977533.png

 

MSchopman
VISMA

Klopt, bijzonder vervelend voor eindgebruikers en met name in dit tijdsvak. Dit heeft dé prioriteit bij het team.

MSchopman
VISMA

door MSchopman (Bijgewerkt ‎30-11-2022 10:24 door MSchopman VISMA )

Bedankt voor jullie reacties. Dit is inderdaad een bekend probleem wat momenteel bij veel klanten speelt maar waarvan de oorzaak nog niet achterhaald is. Dit is lastig omdat er aan de wijze van inloggen niets is veranderd en het probleem 'opeens' op is gaan spelen. Een refresh van je browser zorgt ervoor dat je wél toegang krijgt maar is uiteraard niet gebruiksvriendelijk.

 

Afgelopen weekeinde is een wijziging doorgevoerd in de software maar zonder het gewenste resultaat.

 

Om te zorgen dat we in eerste instantie begrijpen waar het probleem vandaan verzamelen we extra diagnostische informatie (basis informatie zoals; soort gebruiker, welke rechten, is het een nieuwe inlogpoging/terugkerende inlogpoging maar ook zeer technische informatie die inzicht geeft in wat er onder de motorkap gebeurt) om de oorzaak te achterhalen.

 

Dit proces loopt en in de komende dagen hoop ik dat we met de broodnodige spoed een update kunnen uitvoeren op de software om dit probleem te verhelpen.

 

door Ingrid Russchen

Goedemiddag,

We hebben jullie reactie's gelezen. Er zijn verschillende verschijningsvormen. Sommige managers kunnen niet inloggen, anderen worden uitgelogd. Ook word performance genoemd. Hier hebben we nog geen aanvragen over binnen gekregen. Maar als dat wel het geval is, dan ontvangen we deze informatie ook graag in de (bestaande)  aanvraag. Communicatie was nog niet opgestart. De verwachting was dat we afgelopen weekend de oplossing hadden kunnen uitleveren. Dat is helaas niet het geval geweest. Bij de inlogproblemen helpt het als via F5 de pagina wordt ververst. In sommige gevallen moet dit meerdere keren worden uitgevoerd. Vanuit Productontwikkeling wordt met de hoogste prio gewerkt aan dit probleem. Via de klant aanvragen gaan we jullie verder informeren en indien nodig meer informatie vragen.

Wim Boogaard
CHAMPION **

door Wim Boogaard

Bedankt voor je reactie @Ingrid Russchen. Ik ben benieuwd naar het vervolg binnenkort. 

SigridIsala
CONTRIBUTOR **

door SigridIsala

Bij ons is dit ook het geval

Anja Brouwer1
CHAMPION ***

door Anja Brouwer1

Ik ga een ticket aanmaken, maar dan weet ik dat het niet alleen bij ons ligt

Wim Boogaard
CHAMPION **

door Wim Boogaard

Verstandig @Anja Brouwer1, heb ik ook net gedaan. Bij ons ook diverse klachten van klanten hierover. 

Inge Weijers1
CONTRIBUTOR **

door Inge Weijers1

Yes, ik kreeg zojuist ook een melding hierover.