Mina produkter

Logga in för att följa produkter och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

11.10.0, ny version av Visma Business produktlinje

Version 11.10.0 av Visma Business produktlinje släpptes i december. Detta är en mellanversion, med både ny funktionalitet och rättningar. I och med 11.10.0 är produktlinjen är nu testad och godkänd för SQL Server 2016.

Läs mer om innehållet i Visma Business-versionen nedan. Du finner information om nyheterna i produktlinjens övriga delar i separata foruminlägg.

Bankuppgifter på e-fakturor via AutoInvoice

I version 11.10.0 finns nu funktionalitet för att ange olika bankkonton för inbetalning beroende på valuta även när du skickar dina fakturor via AutoInvoice. Nu kan bankuppgifterna för en faktura hämtas baserat på kunden eller valutan. (Observera: Om man inte önskar att bankuppgifter ska hämtas enligt den nya logiken bör man se över så att det inte finns någon ogiltig bankförbindelse angiven på kunder i aktörstabellen eller på valutor i valutatabellen. Detta kan annars medföra att bankuppgifterna inte kommer med i fakturan.)

SAF-T

I versionen finns stöd för export av huvudboks-/kund-/leverantörstransaktioner i SAF-T formatet. (Krav gäller för norska verksamheter att vid anmodan från norska skatteverket kunna leverera data enligt SAF-T.) Exporten löses i denna version via en extern applikation. 

Norska skatteverket förväntar i nuläget att dataleverans enligt SAF-T blir frivilligt under 2017 och obligatoriskt först 2018, men slutligt besked om detta har inte kommit från norska myndigheter. 

AutoPay-integrationen

Version 11.10.0 rekommenderas till alla kunder med AutoPay, på grund av flera förbättringar i integrationen. AutoPay för Visma Business är släppt på svenska marknaden för kunder med Handelsbanken, kunder med övriga banker är i pilottester.

Orderbilagor, utbyggd funktionalitet

Funktionalitet för att lägga till bilagor till orderdokument har funnits sedan version 8 och har successivt förbättrats. I version 11.10.0 finns två nyheter som förenklar hanteringen av bilagor ytterligare:

 - Vid val av bilaga som bifogas går det nu att i browserläge markera flera bilagedokument samtidigt. Tidigare fick sökningen göras om för varje bilaga som skulle bifogas. 

- Det går nu att koppla en eller flera bilagor till flera order samtidigt: När flera order markeras och behandlingen “Lägg till bilaga” väljs blir de valda bilagedokumenten kopplade till samtliga markerade order och orderdokument.

2 SVAR 2
CONTRIBUTOR *

Re: 11.10.0, ny version av Visma Business produktlinje

Hej,

Tyvärr så fallerar Visma vid inläsning av kundinbetalningar även i version 11.10.0 om man har SEB som bankpartner.

Visma hittar inte motreferenser så avvakta ytterligare patcher innan ni uppgraderar om det är för att lösa detta problem.

@ Annika -> Pinsamt...

/Martin Bergius - AB DFS

Highlighted

Re: 11.10.0, ny version av Visma Business produktlinje

Hej Martin,

Som du vet så arbetar både din Visma-partner och utvecklingsavdelningen på Visma med just ditt ärende. Det är självklart tråkigt när vår lösning inte leverar enligt förväntan även om det är så att ditt företag bidrar i en kvalitetsprocess hos oss genom att testa. Vi är naturligtvis inte nöjda förrän matchningarna fungerar även hos dig och våra kontakter kommer att fortsätta. 

För våra andra kunder som läser här på Communityt så kan det vara bra att veta att de första kunder som testar våra lösningar är våra pilotkunder. Dessa följer vi noga tills vi ser att allt fungerar hos dem i vardagen. Ibland behövs små justeringar och ibland större. AutoPay blir tillgängligt för andra SEB-kunder först när vår kvalitetsprocess är genomförd.